Födelsedagsfest och kräftor

Hellu
Igår bjöd jag över Kicki på middag och filmkväll och så snackade hela kvällen. Nalle var med på en hörna också.
 
Och..
 
Nu, ikväll ska jag över till Hugo och Lina på kräftskive-födelsedagsfest. Nalle och Micke står i köket och försöker slå in presenten på ett drygt och jobbigt sätt.
Nu har de stått över en halvtimme och slagit in presenten. Hoppas att födelsedagsbarnen blir glada och överraskade av detta. Over and out.

Djur på färden

Förra veckan när jag åkte tåg hem från Alvesta så såg jag tolv rådjur på färden.
 
Idag såg jag sju rådjur, två harar, en räv och en älg. Å tänk att det snart är jaktsäsong....

Exponering

Vi övade exponering i skolan i veckan. Läraren var väldigt ambitiös och tog med sig inredning och saker hemifrån som vi fick experimentera med.
Först visade hon hur det kunde se ut, med de sakerna hon hade med sig.
Sedan fick jag och några klasskamrater försöka. 3 st olika viljor som skulle samarbeta. Men ja..
Visst blev vårt bättre? Säg ja nu.
Det var ganska kul, även om det var segt och tog lång tid med denna lektion.

Hemfärd

Jag ska snart sätta mig på tåget och åka hem till Stockholm över helgen. Det blir en kort vistelse men jag ska ha roligt och träffa min bästa vän Kicki imorgon. Måste snacka lite med henne.
På måndag är det skola igen... 
 
Och på onsdag fyller jag år!
 
Men som sagt, tåg var det. Ska packa ner det sista så hörs vi senare.

Resultat av moodboard

Resultatet av kollaget jag gjorde blev så här:
Höstsäsong för fåtöljen Barcelona av Mies Van Der Rohes med ett fest och party tema. "Fest för livet. Lyxig design för dig".
 
När läraren bedömde alla kollage sa hon inte så mycket om just min. Inget kritik direkt. Fast hon tyckte om mina handritade löv. Och att allt matchade färgmässigt. Så det måste ju betyda att hela moodboarden är jättebra och det inte fanns så mycket mer att säga.
 
Typ.
 
Så jag är väl nöjd. Typ.

Moodboard

Skoluppgift:
Detta ska bli ett fint kollage som förmedlar höst och party och framhäver en möbel. Allt på ett A3 papper. Det är en hemuppgift jag fick i skolan i veckan.

Ljuslila orkidé

När Nalle var nere och hälsade på mig i Alvesta för någon vecka sedan fick jag en fin blomma av honom. En söt orkidé.
Jag fick även en ny passande blomkruka till den. Ljuslila. Så nu blir jag glad varje gång jag ser den.

Namsdagsmiddag

Jag blev bjuden hem till Nalles mamma på namnsdagsmiddag senare på kvällen. Det var trevligt. Fick till och med present av Nalles mamma.
Hur gulligt som helst. Och jättefina. Precis i min smak. Tack så mycket.

Min dag

Idag är det faktiskt min namnsdag. Min riktiga namnsdag. Hipp hipp.
Tack alla som kom ihåg mig, eller ens tänkte en tanke på mig. Ni andra får anstränga er lite mer och gratta mig på min födelsedag om 10 dagar istället.

Kryssning a la Birka Paradise

Jag säger bara att kryssningen var väldigt nice att åka. Vi hade så himla tur med vädret att vi började med att sitta ute på däck och dricka cider och lyssna på live-musik i solen. Det var en bra och rolig trubadur.
Efter några glas gick vi ner i båten och åt middag på a la Carte restaurangen. Och framåt kvällen blev det dans och drinkar i baren.
Dagen efter badade vi pool och bubbelpool och solade under klarblå himmel. Båten är ju så häftig att den kan öppna upp taket på översta våningen så man kan sola och bada. Och är det dålig väder har de sollampor på istället. Men när vi var där så öppnade de upp taken och solen sken. Varmt var det också. Både i luften och i vattnet. Vi avslutade solandet med att bada bastu, fika och handla lite gott på taxfree:n.
 

Kryssning a la Birka

Åh vad roligt. Nu blir det kryssning på Birka Paradise med Nalle, Hugo, Lina och Micke. Jag är taggad. Väskan är packad, jag är fixad och snart går bussen. Ska bli så roligt.
 Vi höres imorgon, när jag är trött, bakis och helt slut i huvudet. För ikväll ger jag allt.

Hemgång

Idag ska jag åka hem till Stockholm igen. Äntligen. Jag har vart i Alvesta i 10 dagar nu men det känns som en månad.
 
Tåget går runt kl.16 så innan ska jag hinna med att träna, duscha, äta, packa och städa hela lägenheten.
 
Imorgon ska jag åka på kryssning. Jaa!
Jag, Nalle och 3 kompisar ska åka Birka Paradise och festa på Östersjöns läckerheter. God mat och dryck ska förtäras flitigt och dansgolvet ska få sig en omgång. Jag längtar så.

Vart är motivationen?

Jag ska väl inte gnälla men när den 5:e läraren inte heller är bra börjar jag tappa hoppet ännu mer om utbildningen. Jag ska inte klaga men när man kommer försent 2 av 4 gånger, pratar med en dialekt jag inte förstår, ändrar sig hela tiden och lär mig egentligen ingenting känns det inte värt att ta ett lån, betala en jäkla massa pengar på tågresor, ge efter och inte få något tillbaka.
Jag anstränger mig, offrar mitt sociala liv och betalar resor för lånade pengar för att faktiskt lära mig något.
 
Jag har redan tappat motivationen, efter två veckor.... och ett år.

Skoluppgift i Växjö

Jag har vart i Växjö idag och gjort skolarbete, utanför skoltid, kan man väl säga. Följt kundströmmar på Åhléns. Blev bara väldigt shoppingsugen när jag gick omkring i butiken och gjorde kundströmsanalyser. De har fått in mycket nytt som var lockande och inspirerande. Eventuellt blir det något köp nästa gång jag besöker Åhléns, oavsett län.
 
Imorgon är det skola på riktigt som gäller. Med min nya lärare som jag inte riktigt förstår vad hon säger (skånska på ett velande sätt). Men det blir nog bra. Får bara hoppas mer att det blir bättre med tiden och att fler lärare kunde vara bättre.

Som en vanlig kväll i Alvesta

Nalle har vart här i Alvesta med mig i några dagar nu och har nu åkt hem till Stockholm igen. Vi har hittat på lite allt möjligt här nere. Idag var vi ute och tränade tillsammans också. Det händer inte ofta det. Och fort gick det också. Väldigt fort.
 
Men nu sitter jag i lilla Ettan (min lägenhet i Alvesta) och tittar på tv. Jag har precis duschat och läst några sidor ur min nya marknadsföringsbok. Nu blir det nog lite mer tv innan jag somnar.
 
Imorgon ska jag åka till Växjö för lite skolarbete. Jag och några klasskompisar ska studera butikslayouter och kundströmmar. Vi hörs senare. Hare.

Dans, cider och lite shopping i Växjö

Nalle har kommit hit och hälsat på mig här i Alvesta. Vi har myst tillsammans och idag åkte vi iväg en sväng till Växjö och gick i butiker och shoppade lite samt fikade.
Igår var det någon marknadsdag i Alvesta med en massa olika stånd och försäljningar. Även lite karuseller och lotter fanns på plats på Alvestas torg. Det började redan i fredagskväll. Då satt vi i ett öltält och drack öl och cider medan coverbandet B&W spelade och fler och fler bjöd upp till dans. Framåt midnatt stod även jag och Nalle på dansgolvet och rockade loss bland gamlingar och ungdomar till klassiska danslåtar.

Hjärtat i halsgropen

Vi kliver på bussen och ber chauffören att skynda sig på för vårt tåg går om 10 minuter. Efter 4 minuter hör jag en ihållande tuta och bromsen trycks i botten. Av gravitationskraften dras vi alla framåt. Jag sitter baklänges i ett sånt där dubbel-fyrsidigt säte bland tre av mina klasskamrater och tjejen framför mig flyger nästan över mig.
 
Krasch!
 
Duns.....!
 
Vi står blixtstilla. Hörnfönstret på bussens framsida sprack sönder och glassplitter spred sig på asfalten utanför. Det blir tyst i några sekunder. Va fa..... Hur gick det med busschauffören? Fick han glassplitter i ansiktet? Var min första tanke.
 
Mår ni alla bra? undrar busschauffören. Alla hade klarat sig. 40 meter längre fram står en kvaddad bil. Sidodörrarna är tillbucklade och en sidospegeln hänger från en sladd bara. En gubbe med keps kliver långsamt ut ur bilen.
Helt normalt (för en gammal gubbe på 75 + som knappt kunde knäppa sitt skärp ordentligt) börjar han prata med busschauffören och deras uppgifter skrevs ner på papper.
Vi väntade chockerande på svar. Vad skulle vi göra härnäst? Hur mådde egentligen den förvirrade gamla gubben, med keps? Hur mår vi själva egentligen? Och busschauffören som hade skött sig så lugnt och bra?
Men alla hade klarat sig bra och efter en stund kom det en ny buss som skjutsade oss till stationen. Vi missade det tåget men kunde ta nästa tåg utan problem och så länge alla överlevde så spelade det ingen roll.
Men lite skärrad är jag nu. Hjärtat satt i halsgropen långt efter olyckan.

Skolstart

Första skoldagen med en ny kurs och en ny lärare. Men allt kändes som vanligt ändå.
 
Jag kunde inte sova i natt, vet inte varför, men det brukar inte gå så bra att sova här i Alvesta och Ettan av någon anledning. Men jag pallrade mig upp klockan 7 i morse, gjorde mig i ordning och åkte till skolan. Klasskompisarna från Växjö satt på tåget som vanligt och hade fullt upp att berätta om sina sommarlovsupplevelser.
 
Bussen efter tågresan hade bytt tidtabell med 5 minuter samt blivit en vanligt stor buss istället för en minibuss med 15 platser. Annars var väl den som vanligt. Fast större, bättre och modernare.
I skolan hade vi som sagt en ny kurs, butikskommunikation, som jag tror är en bra och rolig kurs, med en ny lärare. Och i klassrummet kändes allt som vanligt igen. Förutom att min närmsta kompis har hoppat av och att "vår" matsal är ombyggt till ett klassrum. Så nu har vi ingenstans att äta längre och i den riktiga matsalen är vi inte välkomna eller får ens låna bestick till våra matlådor. Så ja, allt är väl som vanligt och det är alltid något som strular eller händer, ej till vår fördel.
 
Till och med tåget på vägen hem var försenat. Första dagen. Jag är inte ens förvånad längre. Men annars har det vart en bra dag. Ett år kvar bara, som kommer gå jättefort.
 

Mot Alvesta och hösten

Mhm, jaha. Då sitter jag här på tåget mot Alvesta. Sommaren är slut och höstterminen börjar imorgon. Elementen på tåget står på värme, fast det är sommar som varmt ute. Nyss regnade det i Stockholm.
Jag är varm men mår bra. Solen bländar mina ögon. Ängarna är fortfarande gröna. Blommorna har blommat ut.
Längtar dock inte till skolstart men det underlättar nu när det är en rolig kurs jag ska börja med, Butikskommunikation. Den kursen känns som ett bra tillägg och komplement till mitt inredningsintresse och utbildning.
Jag är lite trött också. Innan så tränade jag, duschade och packade väskorna fulla i stress. Har inte riktigt återhämtat mig än, men efter den här långa (som egentligen är kort på 3 timmar med SJ:s snabbtåg) tågresan kommer jag vara tillräckligt utvilad inför höstens skolarbete och utmaningar.

Tåget går

Jahapp. Imorgon tar jag tåget mot lilla Alvesta. Skolan börjar på torsdag och höstterminen drar igång igen. Jag ser inte fram emot att börja skolan igen men nu är det bara ett år kvar att härda ut, sedan är jag en glad arbetslös student.
Så imorgon eftermiddag går tåget mot Småland. Ska gå upp hyffsat och träna, duscha och packa klart allt.

Middag hos mamsen

Nu blir det middag hos mamsen. Det var jättelänge sedan jag var där och hälsade på. Gamla goda hemtrakten. Vi höres. 

Mot Lillsved

Snart ska jag över till Lina och Hugo på grillmiddag. Fast inte hemma hos de utan i deras lilla husvagn på en camping i närheten där vi bor.
I grannkommunen bara.
Det kan behövas. Dagen har vart så seg och jag har knappt gjort något vettigt idag, förutom att duscha. Det var nog det vettigaste jag har gjort idag. Och plugga lite på min distanskurs. Det är vettigt det med.
Solen tittar äntligen förbi och gör mig genast glad. Det är min sista helg i Stockholm innan skolstarten i Älmhult börjar. Så lite välbehövlig sol, middag och gott sällskap i Lillsved kan verkligen behövas.

IKEA

Det var apmycket folk på IKEA idag och allt som jag ville ha var typ slut. Så jag gick runt och tittade på allt annat jag ville ha och blev väldigt inspirerad av den här garderobkombinationen. Åh vad jag vill ha den i min framtida walk-in-closet.
Men jag köpte bara några blockljus och åkte hem sedan. Så jag fick ett tillfälle att återvända med andra ord.

Till IKEA idag

Det är inte många dagar kvar nu tills skolan börjar igen. På onsdag tar jag tåget mot lilla Alvesta. Då börjar vardagen och rutinerna.
 
Fast vissa rutiner saknar jag lite, men skulle gärna slippa de månaden ut i alla fall.
 
Idag tänkte jag åka till IKEA. Kära gamla IKEA. Har ett ärende dit för en gångs skull, fast det är inte mitt personliga ärende. Men det är alltid kul att åka till IKEA. Se alla möjligheter och inspiration som finns. Skulle lätt vilja skapa den inspirationen själv, där. Någongång.

Lite jobb

Blir lite att hänga på sambons jobb idag igen. Var där och jobbade i måndags också. Vi hörs.

En dag med båten

Vi åkte ut med båten idag. Det var strålande sol och blått vatten. Till en början blåste det ingenting men sedan helt plötsligt kom det en vind som fyllde seglet helt och lät båten luta sådär jätteläskigt.
Vi åt lunch i båten och åkte sen till det halvnya och häftiga kulturhuset Artipelag och badade och fikade innan vi seglade hemåt igen med en sådan där läskig lutning på båten igen att jag trodde att jag skulle dö av hjärtklappning. Eller hoppa i sjön innan båten skulle ha vält. Men jag bet ihop och överlevde färden.
 
Jag älskar att åka båt, men är som sagt livrädd för att segla. Men nu är jag nöjd och glad att jag gjorde det.

Hej hopp

Imorgon, eller nu på söndag, ska jag och Nalle åka ut med båten för första gången för i år. Hans lilla segelbåt ska få vind i seglet och jag ska bli livrädd på nytt. Jag älskar att åka båt ute på skärgården men är livrädd för det. Livrädd.
Men jag är taggad och har verkligen längtat att få åka ut med båten och glida på vågorna och njuta av vädret och utsikten. Tänkte ta med badkläder också så det kanske blir ett dopp också.

Sol och vatten

Ja, jag har hängt på balkongen idag och solat halva dagen. Det var så varmt i solen att jag spontant gick ut och hoppade i sjön framåt kvällen. Nalle drog jag med mig till stranden men han badade inte.
Det var så varmt och skönt i vattnet att jag aldrig ville stiga upp. Och fort ner gick det också. Ett, två, så var jag i och simmade omkring som de andra barnen.
 
Så nu har jag badat för tredje gången i år. Är stolt.

Härliga sol

Härliga sol. Vad jag har saknat dig. Nu blir det balkonghäng i solen i några timmar.

Hemmafest fast borta

Ikväll blir det hemmafest hos Kicki och Danne med middag före och en massa andra vänner som kommer. Milla och hennes kille, Emilie och kanske min egen Nalle om han kommer loss från jobbet. Så ska vi grilla och dricka vin.
  

Löpträning

Inte ens vädret ska få stoppa min planerade och välbehövliga löprunda. Idag tog jag på mig löpskorna och träningslinnet och gav mig ut i regnet som varvades med solssken. Det gick jättebra att springa idag. Snabbt och utan något ont någonstans. Friskt och härligt.
 

2 veckor kvar

Det är 2 veckor kvar av mitt härliga sommarlov innan det är skolstart för hösttermin igen. Kan inte fatta hur fort den här sommaren har gått?
Och eftersom det har typ regnat hela veckan nu så känns det som att jag aldrig kommer få känna sommaren igen, för i år.
 
Höstsaker packas ner i resväskan till Alvesta, för tåget som avgår den 14:e. Skolsaker och rutinmässiga vardagssaker packas också ner.
Men ska på rolig tjejmiddag imorgon och kanske ha någon mysig filmkväll efteråt också. Så än finns det hopp om ett fortsatt underbart sommarlov.
 

RSS 2.0