Helt paj

Nalle gjorde en rabarberpaj i lördags som vi mumsade på till både efterrätt och lunch dagen efter.
Sötis. Synd bara att pajen inte var lika söt.

Eldar

Ja, nu är vi här i Hälsingland i några dagar. Jag och min sambo. Det är kallt och regnar hela tiden men vi håller oss varma med god mat, dryck och eldning i den öppna eldstaden.
Vart är solen? Vart är sommarvädret?

Plötslig planerad resa

Först skulle vi inte åka till Hälsingland i helgen. Sen så igår skulle vi det. Sen imorse skulle vi inte åka. Och nu, snart klockan 9 på kvällen är vi på väg till Hälsingland ändå. Så det blev en plötslig planerad tur till sommarstugan i Hälsingland för lite förberedande renovering.
Men först en broöppning innan Stockholm.

Blommor

Jag är inte så värst bra på blommor. Vad det är för sort? Hur man ska vattna? Hur ofta man ska vattna o.s.v. Jag har en tendens att övervattna alla blommor. Men samtidigt vill jag inte ha ett hem utan blommor och gröna växter.
 
Jag fick en orkidé av Nalle när jag bodde i Alvesta för nästan ett år sedan. Då såg den ut såhär. Vacker och blommade fint med gröna blad och knoppar.
Och med min blomkunskap och ivrighet på att blomman skulle fortsätta att se vacker ut så vattnade jag den lite för ofta. Jag övervattnade den och tog nästan död på den. Eller jag trodde att jag hade tagit död på den och att det bara var en tidsfråga innan den skulle ruttna bort. Två blad dog och ett blad gick av på mitten i alla fall.
 
Så jag tog bort allt dött på den och lät den vara ifred på fönsterbrädan i några veckor. Jag vattnade bara varannan månad, istället för en gång i veckan. Och nu, ett år senare, växer det ett nytt blad på orkidén! En grön liten bladbebis. Who's a good girl? Who's a good girl?
That's my girl. Hejja hejja, kämpa på. En vacker dag vill jag att du ska blomma också.

Multitaskande ägg

Huhm... Trevligt när äggkokaren spinner nät..
Inte visste jag att "vanliga hönsägg" kunde skapa någon form av äckligt slemmigt nät över hela äggkokaren. Bara för att ett ägg var lite sprucket.
Fräscht. Det var min morgon det. Hur var din?

Min Midsommar 2014

Lite bilder från Midsommar.
Vi gick till en midsommarstång och lyssnade på dragspel och fikade på en filt i gräset. Som tusen andra gjorde samtidigt också. Vi slapp regnet men vädret sänkte humöret lite i alla fall. Ruggit och kallt hela dagen.
Vi åkte hem och åt jordgubbs-mellanmåls-fika.
Vi spelade krocketspel. Ena gången vann jag klockrent, andra gången åkte jag ut först. Men jag vann en gång i alla fall och det är det vi räknar med.
Hugo la sig i kaninburen och myste med sina kaniner.
Vi busade med en hundvalp.
Och sen så åt vi en himla massa mycket mat.
 
Sedan så sov vi över hos Hugo och Lina och myste med hundvalp så mycket han orkade.
Ja, det blev en bra Midsommar tillslut. Trots min dåliga motivationsnivå. Vi var 6 vänner som åt, drack och umgicks gott i över ett dygn och baksmällan dagen efter ska jag inte ens nämna. Men nu är jag hemma och mår bra.
 
 

Glad Midsommar

Glad Midsommar önskar jag er alla och återkommer när baksmällan har lagt sig. Skål och ha en fin dag. Nu ska jag äta lite jordgubbar, tror jag.

Trevlig Midsommar

Hej allehopa. Glad och trevlig Midsommar på er! Nu ska jag fira mitten av sommaren med mina vänner i Tyresö. Hoppas att det inte regnar bara.

Redo för Midsommar

Nu har jag packat, tränat, duschat och ätit mig mätt och belåten. Saker och väskor ligger framme i förberedande syfte och för att jag inte ska glömma något. Nu är jag redo för Midsommar.

Midsommar nalkas

Midsommar nalkas med stormsteg och för första gången på 20 år känner jag mig omotiverad och oinspirerad att fira något.
 
Jag vet inte om det är det dåliga vädret som spökar eller att vi inte har förberett något som vi alltid brukar göra eller att mina vänner inte verkar ha tid för mig eller midsommar i år.
 
Men det blir nog bra när det väl är dags. Då brukar mitt glada humör skina ändå. Jag ska fira med mina vänner som jag alltid brukar göra. Jag älskar när det blir som det alltid brukar vara. Samma gamla tradition.
 
Vi ska vara i Tyresö, gamla uppväxtkommunen och ha picknick vid slottet (ändrade planer) Solsäter och dansa små grodorna runt midsommarstången och sedan hem till Hugos och Linas nya villa och grilla (otippat va?).
 
Så det är bara att packa med regnkläder, varma kläder och en flaska vin så ska det nog bli ett jättebra midsommarfirande.
(Midsommar förra året)
 

Den där fågeln alltså

Hallå? Finns det någon mer mat eller? Måste jag gå in i köket igen för att få mat?
Ja, så hoppade han in i köket igen. Den där fågeln alltså.

Modig kille

En hungrig liten kille sitter och skriker på balkongen och ivrigt väntar på mig. Mat. Mat. Men han är modigt nära.
Han blev så desperat att han flög in i köket en stund. Men lugnt och sansat flög han ut igen när jag chockad viftade ut honom. Jäkla fågel. Det kan vara farligt att flyga in i människohus när man är en vild (snart tam) liten fågel.
 
Efteråt åt han brödsmulor nästan ur handen på mig. Jag höll ett fat 2 dm ifrån mig och han satt snällt på fatet och åt. Hann inte riktigt fota det, men får försöka nästa gång.

Nytt i garderoben

Jag shoppade ju lite när jag var i Hälsingland. Lite baskläder så som linnen och underkläder till exempel. Men även den här toppen också.
Flerfärgad med stadsmotiv och längre grått bakstycke i stretch. Yeah, I like.

Hemåtfärd

Nu är vi på väg hemåt. Vi gör ett stop och äter middag på Gävle Bro först innan vi fortsätter på E4:n söderut. Underbart väder i en varm bil.
 
Det småduggade och åskade hela förmiddagen så jag tog på mig långbyxor innan jag åkte och hade både tjocktröja och jacka nära till hands. Men så sätter vi oss i bilen och det finaste vädret på länge kommer fram. Sol och värme. Vilken tur då..

Sommarshopping

Den här dagen har bjudit på mer shopping. Jag har hittat lite basic kläder och (billigare) parfym i en butik nära Bollnäs. Alltid bra att ha. Speciellt om man har fyndat. 
Jag har även vart duktig och arbetat på tomten här, krattat t.ex. Och på eftermiddagen tvättade jag och Nalle bilen. Så nu blänker hon så fint och ser ut som en helt annan bil.
Jag provade mina nya pjuks idag också. Vardagsskor som är bekväma, snygga och går att köra bil med. Perfekt för sommarsemestern.

På kvällspromenad

Idag har jag tillfredsställt mitt shoppingbegär. Vi har storhandlat i Bollnäs idag och fyndat en massa saker. Jag har köpt skor, skärp, lakan, tvål för två års användning, schampo för ett års användning, sminkgrejer och massa mer t.ex. Sommaren är räddad.
Och här promenerar jag i min nya keps. Nu är jag superhäftig som en tonåring och skyddar mig mot solen som en pensionär.

Framme

Nu är vi framme i vackra lugna Hälsingland. Resan gick bra och vi stannade till vid Söderhamn (en liten omväg) för att äta lunch. Det är så mysigt och fint här. Soligt. Båtar. Gamla bilar.
Och nu har vi vart här en stund och fixat iordning huset för sommarsäsongen.
 

Landstället

 Det är Sveriges nationaldag idag och jag och sambon ska fira den med att åka upp till vackra Hälsingland och titta på utsikten, skogen, bergen och de vattenfyllda dalarna. Jag hoppas att solen tittar fram också för nu har jag faktiskt börjat sakna den.
 
Vi blir borta några dagar och det ska bli så skönt att få komma dit. Jag har verkligen sett fram emot att åka till Hälsingland igen. Det gamla och fria landet. Landstället.

Nationaldagen!

Grattis Sverige! Grattis på Nationaldagen! Hipp hipp hurra! Nu ska vi fira din uppståndelse.
 
 

Väskorna är packade

Igår tog jag en löprunda och idag har jag tagit en promenad. Plus att jag har fixat lite på Nalles kontor (mitt gamla examensarbete) och kopierat en hel drös med papper. Check.
Väskorna är packade och imorgon lämnar jag Stockholm. Ha en fin morgondag. Ät jordgubbar. Ha en picknick i parken. Bjud barnen på glass. Gör nåt skoj.
Hare

Uppe med tuppen

Jag vill bara börja med att säga att jag är ledig idag.
 
Klockan 05.55 ringde väckarklockan. Halv sju skulle jag följa med Nalle till jobbet för att åka och lämna en bil på verkstaden innan klockan sju. Gäsp. So I did.
Det var länge sen jag gick upp så här tidigt. Men som tur var bjöd Nalle på frukost efteråt. På ett café. Kaffe och fralla. Yummi.

Svettigt

Trots blek hud åkte den gamla bikinin fram idag. Premiär för i år. Jag har precis  suttit och solat på balkongen nu. Det är så varmt att jag knappt orkar sitta där längre.
Ska istället göra mig i ordning för lite löpträning tror jag.

RSS 2.0