Svullen

Svullen kan du vara själv!

I söndags när jag vaknade hade jag jätteont i munnen. Min ena visdomstand håller på att växa ut och det gör verkligen skitont. Tanden har till och med orsakat att halva ansiktet har svullnat upp och bara hänger ner. Det ser verkligen jättehemskt ut. Värsta fula och läskiga utomjordingen har jag sett ut de närmsta dagarna. Jag kunde inte äta, inte tugga i alla fall. Jag fick sitta med is både i och utanpå käften. Jag fick konstant äta Iprem i en och en halv dag. Såg inte riktigt klok ut. Usch. Vilken svullnad alltså.

Kul att se ut så med haltande Nalle som hade så ont i ryggen. Vi båda två som gamla pensionärer som varken kunde prata eller gå ordentligt. Hehe, helt sjukt.
Nu är det onsdag och jag har fortfarande ont i kinden. Svullnaden har miskat men finns fortfarande kvar och ser förjävlig ut......
Annars så har den här veckan också vart stressig och hektiskt. Har var på ett sånt där onödigt jobbcoachingmöte i Liljeholmen igen. Deras uppgift är att göra mig till den bästa arbetssökande. Kul..... bussigt. Precis vad jag vill bli.
Nä jag är inte bitter över det. Det är ju precis vad jag vill bli... sökare.

Till något lite bättre - Imorgon ska jag och Nalle till Åland där min far nästan har bosatt sig. Vi ska vara där till på söndag och leka turister. Göra utflykter och hitta på små äventyr. Annars lär vi ju bara sitta i vår lilla nybyggda sommarstuga mitt i skogen mitt på Åland och inte göra nånting. Och det går ju inte.
Borde fortsätta att packa nu egentligen, men det är ju så tråkigt.

Björns födelsedag

Min lilla ängel fyllde år i lördags. Stor pojke nu. Grattis älskling!
Vi hade sovit hos mig natten innan och när vi vaknade och skulle äta frukost hade Nalle så ont i ryggen att han inte kunde sitta ner eller knappt äta. (Ryggsmärtan satt i hela dagen, hela helgen sen också).
Men på eftermiddag skulle vi fika med lite av Nalles släkt. Jag hade köpt en tårta och lite presenter till honom som han fick under dagen.

På kvällen sen åt vi på Vapiano restaurangen inne i stan. God pasta och cider, synd bara att Nalle hade så ont i ryggen att vi inte kunde sitta kvar så länge utan var tvugna att ta en promenad hem istället. Men det var mysigt och skönt det med. Faktiskt.
 
Men jag hoppas att han hade en trevligt födelsedag i alla fall. Puss puss min ängel. Grattis.

Lina har ryckt in i lumpen

Ja, som vanligt har det hänt en hel del sen jag kom hem från lägret. Det har vart två hektiska veckor. Förra onsdagen t.ex. hade vi knytkalas med Ugandierna som var med på lägret. Det var ett tiotal Ugander som fick smaka på lite svensk husmankost, sill och köttbullar m.m.

Annars har jag blivit ivägskickad av arbetsförmedlingen till Liljeholmen där jag ska få extra coaching och personligt stöd av en arbetscoach..... för att de på arbetsförmedlingen inte kan hjälpa till med nåt..... Nog om detta.
I fredags hade Lina en "hejdå- och födelsedagsfest" med grillning och en massa vänner där. Hon fyller 21 år nu på fredag men hon ryckte in i lumpen den 27:e och blir borta nästan ett helt år nu. Men festen var rolig och maten smakade gott. Vi började spela Fia med Hutt sen också, men vi orkade inte spela klart. Jag var den första som fick hutta, är det ett dåligt tecken?
Jag kommer att sakna henne nu, även om hon kommer hem lite då och då. Fan va spännande ändå, jag vill också göra lumpen. Väntar bara på att få mönstra, sen så.
Gissa vad hon fick av míg i present? Jo en ler-ansiktsmask. Passande va, nu när hon ska leka soldat i leran, hehe. Hon fick lite annat också. Hehe. Men hon verkade tycka om lumpen än så länge i alla fall.

Jag fick namnsdagsblommor i veckan också, av min lilla ängel. Så fina så. Min mellannanms-namnsdag. Känn på den du, det svåra ordet. Svårt var det.
Lila och fina och fina och lila.

Tellus 09 (Sommarlägret)

Kom hem från sommarlägret Tellus 09 igår eftermiddag. Åkte förra fredan och har nu vart där i 10 dagar. Ett stort scoutsommarläger med drygt 1000 scouter i Nynäshamn. Min kår var ihopslaget med Danskar och Ugander. Asså det var så himla trevliga. Danskarna var så underbara, glada och trevliga. Det här var ett av de roligaste lägrerna jag har vart  med på. Fösrt var det jättesvårt att förstå vad danskarna sa. Det var så "grötigt" och sluddrigt, men man lärde sig fort och annars gick det bra med engelska.
Veckan och dagen innan vi skulle åka dit hade det regnat så mycket att det hade svämmat över och man kunde åka optimistjolle på ängen som vi skulle bo på. Bäcken längs med "vår" äng var överfull och strömmade flitigt på. Men det hann försvinna tills vi kom på fredagen.
Andra kvällen blev jag dock väldigt magsjuk, vilket jag aldrig har vart förut, så det var jättetråkigt att ligga och vila en hel dag med magsmärtor eller nerknarkad med Iprem OCH Alvedon.... Men annars var det ett jätteroligt läger och det var skitkul att lära känna danskarna. Vi var uppe sent på kvällarna och snackade, gick på disco och tog nattbad och på dagarna hade vi program och aktiviteter med hantverk, pionjärspår, segling, lägerbål, fotboll och bad m.m. Helt underbart.
Vi åkte till ett havsbad med rutschkanor och hopptorn en heldag ocskå. Tur med vädret hela veckan, soligt och uppehåll varje dag (!). Fy fan vad man var trött hela tiden. Slitet, sömnbrist, barnpassning, jobb, vätskebrist och magsmärtor då och då..... men men, jag överlevde. 
Sista kvällen var det någon från vår kår som snodde lägrets välkommst-/lägerskylt. Samt busade vi och hängde upp lägrets stora jordglob i flaggstången. Det var skitkul. Ett ägande läger som jag kommer att sakna. 
Seg och trött kom jag som sagt hem i söndags eftermiddag. Lägeruppackning nästan på direkten då i vår scoutstuga. DI scoutstugan skulle även Uganderna sova i några nätter och även uppleva hur Sverige är och fungerar. Jag ska hälsa på på tisdag igen. Jag kan ju även meddela att det var otroligt skönt att ta en dusch efter lägret, när man kom hem. Nice

 

Shopping i översvämning

Cykeln mår inte bättre, men kanske jag gör det....(?)

Veckan har gått för fort, fast ändå inte. Jag har gjort så mycket. I fredags blev det lite shopping med mamma. Ett par nya skor och en massa andra bra saker att ha på läger. (Återkommer angående lägret). Blev bjuden på middag inne i stan av Björn också. Han är så snäll och gullig. Min lilla ängel.

I lördags gick vi och fönstershoppade hela eftermiddan. Gick omkring och tittade på allt möjligt. Tills det helt plötsligt började att spöregna. Alltså herre Gud vilket skyfall det blev. Det blev så mycket vatten i avloppen att det blev stopp och översvämning. Ni vet sånna där tunga brunnslock som finns lite varstans på marken, ett sånt lock lyftes av vattentrycket!Värsta fontänen såg det ut som. Obehagligt men ganska häftigt ändå.
Bilarna som stod parkerade längs ena vägen kunde knappt passera. Typ 2 dm djup vattenväg. På några sekunder bara.
Vi tog en fika medan vi väntade på att regnet skulle upphöra och efter några minuter sken solen från en klarblå himmel. Helt sjukt.

I söndags köpte jag en ny väska! En vit och blå och väldigt sommrig. Lite turqoise. Stor var den så där ryms det mycket skräp och krimskrams. Men fin var den!
Ska som sagt på läger snart. Ett scoutläger i 9 dagar ute i Nynäshamn. Ska bli kul. Jag ser fram emot det. Åker på fredag morgon. Spännande.
Annars så var jag ute och tränade idag. Sprang i Alby och styrketränade lite efteråt. De har satt ut några styrketräningsmaskiner utomhus där som är jätteroliga. Styrketräning utomhus, hur kul låter inte det liksom?!

Arg..

Ne nu jävlar, nu är jag arg. Riktigt förbannad.

Nån jävel har förstört min cykel. Min underbara, fina, blåa Gurra är sönder. (Ja, jag har döpt min cykel till Gurra!) Hans "pulsådra" är avklippt och likaså bromsen. Jävla svin. Jag gillar ju min cykel.

Den stod parkerad med dubbla lås utanför arbetsförmedlingen idag. Typ en timme var jag borta. Sen när jag kom tillbaka var handbromsen avklippt och en klocka/hastighetsmätare stulen. Fan. Inte nog med att det är sjukt varmt ute, jag har träningsvärk i magen, jag fjällar eller har det jobbigt här hemma, nu är cykeln förstörd också. Mitt enda transportmedel......

Nu mår jag skit. Ledsen....

RSS 2.0