Städning pågår - Stör gärna

Oj oj oj. Idag har jag bara städat och städat. Hela lägenheten, hela dagen.
Helt slut i hela kroppen.
Har äntligen tagit mig en varm och skön dusch nu och kopplat av lite. Men snart så är det full rulle igen. Imorgon är det sista dagen på året. Sista dagen på 2010. Ett år som jag aldrig kommer att glömma.

Imorgon firar jag med mina vänner året 2010 som har vart och ser fram emot det nya året, som kommer bli superbra. Grillning och party blir det. Skönt att året snart är över så att man kan gå vidare i sitt liv. Komma upp till nästa nivå, iställer för att sjunka ner i leran i skogen som jag har gjort så många gånger det här året.

Vår julstjärna

Har jag visat vår (Nalles) fina blomma som vi (han) köpte innan jul? Efter redan andra dagen började den att tappa blad och bara efter några dagar såg den ut såhär:

Hehe, men visst blir man glad av att se den? Utan blad. Utan liv. Alldeles ensam.
Nu har den ännu färre blad kvar. Man behöver bara titta på den, bara tänka på den så tappar den ett blad. Stackars liten.

Snart så

Woho, snart är det nyår! Då blir det party med grabbarna.

Still ill

Är fortfarande sjuk. Pallar inte vara det längre. Hostar och slämmar, nyser och snorar. Trött och orkar inte göra något på dagarna heller. Hoppas att jag blir frisk snart. Måste ju vara pigg och glad på nyår ju.

En träff med the crazy girls

Idag har jag träffat Lina och Petra hemma hos Petra, inne i stan.
Först var jag tvungen att gå upp tidigt på morgonen för att hinna med alla sysslor, men sen gick allt bra och jag blidde lite piggare och gladare. Vi lagade egen lunch, tacos som vi hade inhandlat innan och sen såg vi på film för att smälta maten. Vi såg på Shrek III, men säg inte det till Nalle. Han skulle nog inte uppskatta det på samma sätt som jag gjorde.

Efter filmen var det dags för mer mat - efterrätt. Glass med hemmagjord chokladsås med hallon i och varm choklad med smaksatt grädde i. Nam nam.
Kul att träffa de där knasiga tjejerna. De är verkligen helknasiga. Roliga.
Men jag gillar de.

Andra julafton

Idag firades jul nummer två hos Nalles föräldrar. Vi åkte dit, träffade Nalles familj och släkt, glöggade lite, delade ut en massa julklappar och åt en massa julmat. Det var trevligt och roligt att fira jul med de igen (jag gjorde det även förra året). En massa julklappar fick jag också och god mat och gott sällskap. Längtar till nästa jul.

Typiskt mig

Typiskt mig alltså. Typiskt mig att bli sjuk de första timmarna på julaftondygnet.... (mmm, jag var vaken då med). Fick ont i halsen och var täppt i näsan. Bra start va på julen.... Kan inte säga att det blev bättre när jag hade sovit några timmar heller. Eller dagen efter.


Julafton 2010

Under julaftonmorgonen var det stress som vanligt som gällde. Nalle och jag skyndade oss att äta frukost, fixa iordning oss, öppna var sitt paket och packa ihop alla saker innan vi körde iväg hem till mamma i Tyresö.
Precis när vi anlände kom även mormor och morfar och lilla vovven dit.

Vi fikade och åt våra hemmagjorda lussebullar och tryfflar. Det blidde Kalle Anka på tv och sen åt vi all julmat. Det var skinka och sill, gubbröra och julkorv, sillsallad och ägg, janssons och prinskorvar och det rökta renköttet som jag hade med hemifrån och mycket mer. Gott var det och mätt blev jag.
Efter maten skulle jag och bror min gå och köpa tidningen, sådär som vi brukar göra på julafton och just då kom det två små tomtenissar hem till mamma. De hade tydligen med sig en massa julklappar och sa att jag var en bra, söt och duktig flicka. Men tyvärr då, så missade jag tomtenissarna i år igen. Men snäll har jag vart det här året så tomtenissarna lämnade kvar julklappar till mig också. En hel del faktiskt.

Och när tomtenissarna hade gått och julklapparna var öppna var det dags för att äta lite mer. Fruktcocktail med glass, grädde, kaffe och lite Baileys. Mums! 

Trevligt det här med jul. Träffa en massa släkt, ge bort en massa paket (råkade köpa lite för många julklappar i år också) och äta en massa god mat.
Nä men jag gillar julen. Varför har vi inte jul oftare för?

God Jul

GOD JUL!

Se till och ha den bästa julaftonen någonsin nu. God jul önskar jag dig och alla som du känner.

Julklapparna inslagna - check

Idag har jag slått in alla julklappar, har inte räknat de än men det är runt 15-20 stycken. Tog runt 6 timmar sammanlagt att slå in de. Men nu är det klart och jag sitter och vilar framför en rolig film på tv. Efter filmen tänkte jag slänga mig i duschen.

Imorgon är det julafton och då bär det av hem till mamma och bror i Tyresö. Mormor och morfar kommer även dit så det kommer bli en underbar julafton. Jag längtar verkligen. Oh, snart är det jul, 30 minuter kvar!

Julafton imorgon

"Nu är det jul här i vårt hus, julen den kommer, hopp tralalalalaa. Barnen i ring, dansar omkring, dansar omkring. Granen står (inte) så grön och grann i stugan, granen står (inte) så grön och grann i stugan, tralalalalalalalalaalalala!"

Julgranen är på plats

Jugranen är påklädd med en massa färgglada kulor nu. Ny belysing och nya kulor. Den är så fin.

Inte sant? Jag tycker det i alla fall.

Granar inomhus?

Alltså vi svenskar (människor) är rätt så dumma faktiskt. På sommarn ställer vi ut vackra blommor på altanen och ser de växa efter några veckor och på vintern tar vi in ett stort jävla träd, pyntar det med färgglada kulor och glitter och sen slänger ut den efter några veckor. Vi är duktiga vi. Smarta människor.
(Det ligger säkert någon bra historia bakom det hela, men ändå).

Klä ett träd

Ska klä julgranen snart. När vi köpte den sa de att granen skulle stå inne minst ett dygn innan man skulle klä granen, för att typ vänja sig med inomhusklimatet. Så det har den fått göra nu. Snart ska den stråla vackert!

Julbaket kirrat

Jo, nämnde jag att jag och Nalle julbakade igår. Vi bakade lussebullar och sen skulle jag pröva på att göra tryffel. Det var inte det lättaste. Jag skulle blanda en massa olika choklader och allt blev bara fel. Humh....

Men men, jag tror att det smakade gott i alla fall.

Mer julhandling

Och idag har jag julhandlat igen. Denna gång även med Kicki. Så nu är jag snart klar med alla julklappar. Bara lite småsaker kvar till tre personer. Men det är ju typ tre dagar kvar så jag lär ju hinna med det, liksom. Woho!

Snart är det jul!

Granen är köpt. Julbaket är igång. Julklapparna är snart klara. Julpyntet är framme och julmusik spelas nonstop. Jag längtar verkligen till julafton nu.
Bara 5 dagar kvar!

Middag hos pappa

Igår kväll var jag och Nalle över hos min pappa och åt middag. Vi utbytte lite julklappar och hade det trevligt och gott. Jag kommer inte träffa han på julafton så det blidde igår istället.
Blir bara så frusterad och överraskad varje gång jag är där, eller träffar honom. Han visar nya sidor hela tiden. Men maten var god.
Tack pappa.

Klipp till mig

Har vart och klippt mig idag. Klippte även luggen (själv). Så nu har jag fått en schysst frisyr istället för nåt ojämt rufs.
                                                           Före:

                                                            Efter:

Snyggt va? Det blev en skillnad och det känns verkligen.

Confused

Ska jag klippa lugg eller ska jag inte det?!

Snöar

Hjälp!
Hjälp, det snöar! Typ snöstorm.

Snart klar

Jag är nästan klar med all julklappsinköp. Det är bara till två och en halv personer kvar att köpa till och de önskar sig typ inget, så det blir.... ehm...... svårt.
Men nästa vecka ska jag ordna det.

Ska julhandla med Kicki nu

I'll be gone for some shopping today. Have a great day.

A ugly thing

Kan du gissa vad det här är för nåt?

Det är en tvål som har levt ett alldeles för långt liv. Minst 10 år har den bara legat framme och samlat på sig en massa kristaller och joks. Ja alltså från början hade den inte sånna där vita flingor på/i sig. Tvålen har liksom ett eget liv. Det är skitläskigt.

Iskall julmarknad och julbord på kall båt

Julmiddagen idag skulle gå ut på att vi skulle åka båt ifrån Nybroviken till Utö, gå på Utös julmarknad och sen åka båt tillbaka och äta julbord ombord.
När vi kom till hamnen sådär runt halv tio på söndagmorgonen, fick vi reda på att båten inte skulle åka till Utö. Den skulle inte klara av att åka genom isen som "plötsligt" hade lagt sig över Oxelösund. Och istället hade de ordnat biljetter till julmarknaden på Skansen. Fan liksom.
Men vi åkte med i alla fall. Det var jag, Nalle, Hugo och Lina som var med (plus en massa andra människor såklart). Båten var iskall och frukosten tog jättelång tid innan man fick äta den.

Vi åkte fram och vände vid Vaxholm. Stannade sedan utanför Skansen och gick på julmarknaden. Fy sjutton vad kallt det var. Höll på att frysa ihjäl. Mina läppar blev till och med blåa och det har de aldrig blivit under detta kalla år.
Men det var är jättefin julmarknad och en hel del prylar fick jag med mig. Tillbaka på båten sen skulle det bli julbord som sagt. Men det var svinkallt på båten, jag frös hela j*la tiden och maten smakade inte ens bra. Dyrt, kallt och inte god mat..
Njä, jag blev ganska besviken på den där båtresan. Besviken och bitter.

Ännu mer julmat

Och imorgon ska jag på en till julmiddag. Fast på en båt. Med först julfrukost vid 10-tiden sedan julmarknad på Utö och sen julmiddag på kvällen. Men det ska bli intressant. Tänkte skriva mer om det sen, nu ska jag försöka sova och tagga upp mig i sömnen på den tidiga bussfärden till båten..... Det där lät konstigt, jag vet, men just nu är jag väldigt trött, smått påverkad och jag vet att jag ska upp tidigt imorgon bitti. Så då gör jag ett nytt försök: Godnatt helt enkelt.

Julmiddagen

Julmiddag idag var jättetrevlig att gå på och maten var supergod. Tråkigt nog blir jag för mätt alldeles för tidigt. Hinner ju knappt smaka på allt innan jag är proppmätt. Men gott var det och med mycket trevligt sällskap.

Funderar på att bli scoutledare igen nästa år. Jag har ju saknat det lite det här året. Har inte hållt på med scouting på hela året ju..... Men har inte bestämt mig än.

Hemma efter julmiddan

Sa jag att vi skulle ses i dimman...?

Julmiddag ikväll, i Tyresö

Ska på julmiddag ikväll och imorgon på julkryssning.

Har för övrigt shoppat loss på turkost och lila porslin tillsammans med lila bordstabletter. Jag är helt såld på de färgerna. Men fy fan vad snyggt det är. Och lila är ju en bra färg nu, lagom till jul och allt. Host host.

Julhandlat

Igår vad jag och Nalle över hos "familjen Rolle" och åt middag. Mums mums. Trevlig att få träffa de igen. Sedan fortsatte Nalle och Rolle med att fixa med deras båt, medan jag åkte hem till mig.

Och idag har jag vart och julhandlat i Fompan. Några julklappar köpte jag men mest letade jag omkring efter tänkbara julklappar. Det är så att min familj och släkt inte önskar sig något. Så då är det väldigt svårt att ge bort några juklappar. Några förslag på bra julklappar till vuxna som har allt?

Nothing much

Åh vad det är skönt att göra ingenting. Eller jag gör ju massa saker hela tiden men det är så skönt att inte vara tvugen att göra nåt. Inte sant?

Lumpens facit

Nu när jag har gjort klart lumpen, med facit i handen, vet jag att jag inte överdriver om jag säger att det har vart ett skitjobbigt år, hela tiden. Jag har lärt mig mycket det här året och det stösta jag har lärt mig är att ta skit. Ta skit för nåt som jag inte förtjänar. Ta skit för att min grupp/pluton inte kunde bättre och enskilda individer fick lida.
Även att bita ihop i alla lägen och göra det jag var tvungen att göra. Fast jag inte ville eller orkade. Har även lärt mig att hålla mig när jag måste gå på toan. Rekordet är lite över 6 timmar. Ohyes.
Men jag har gjort så otroligt mycket det här året som jag aldrig kommer att glömma, så som att bada isvak, svälta i två dygn, tre 9-dagars tältning i snö och minusgrader, vart vaken i över ett dygn, repellerat från 30 m, stått vakt under det kungliga bröllopet och självklart sprungit och marschat sjukt mycket. 

Jag vet att jag inte var bäst, men jag var inte sämst heller. Jag kämpade och slet varje dag. Jag kommer förhoppningsvis aldrig mer jobba med försvarsmakten. Aldrig mer vilket är en skön känsla nu.
Jag är glad och stolt över att jag klarade lumpen. Jag kan fan göra allt nu. Inget kan vara värre än alla jävla fältveckor i snön eller isvaksbadet eller när jag klämde sönder mitt finger och det slutade aldrig att blöda. Typ.

Muckfest

Igår, lördag, hade jag en muckfest hemma hos mig. Först kom Hugo, Micke och min bror över och käkade pizza med mig och Nalle innan grabbarna fortsatte vidare på en kryssning.

Jag stannade hemma och väntade in gästerna. Danne och Thomas kom först. Sen kom Kicki, Danne, Stefan, Jonas och sist kom David som jag inte har träffat på flera år typ. Vi drack lite goda saker och spelade spel och hade det skitkul.

Sent blev det, eller tidigt, vet inte hur jag ska säga, men jag somnade runt 7-8 på söndag morgon och då hade de sista gästerna precis gått. Så gissa om jag har vart trött och seg idag. Bakis..... Pallade knappt att städa upp allt idag. Nu när man inte mår som en prinsessa....

Muck! Muck! Muck!

                                               Ge mig ett M! 
                                               - M!
                                               Ge mig ett U! 
                                               - U!
                                               Ge mig ett C!
                                               - C!
                                               Ge mig ett K!
                                               - K!
                                               Ja vad fan blir det?!
                                               - Muck, muck muck!

Woho! JAG HAR MUCKAT! Jag har äntligen muckat. Jag klarade av lumpen, till och med med godkända betyg. Helt underbart. Jag är fri nu. Jag kan göra vad jag vill. Bye bye Livgardet. Hoppas att jag aldrig mer får se dig. MUCK! MUCK! MUCK!

Sista vecka i lumpen

Den allra sista veckan i lumpen har jag mest bara städat och lämnat in de sista sakerna. Jag har vårdat de sista magasinerna, inventerat allt, lämnat in Ak5:n med mera.

I tisdags fick vi även lira bandy på tjänstetid. Befälen var även med och vi körde turnering. Det gick väldigt bra för mitt lag. Tror att vi vann eller kom på andra plats. Wey.
På kvällen hade jag mitt/vårt sista NVK (Nätverk för Värnpliktiga Kvinnor) möte också. Några tjejer brättade om utlandstjänst och jag blev nästan intresserad. Men jag ska vara kvar i Sverige.... Det ska jag.

I onsdags hade vi en avslutningsmiddag på kvällen. Innan gick vi till Västra Ryds kyrka på korum och tog nattvarden och allt. Sen gick vi fackeltåg i mörkret och kylan tillbaka till Livgardet och åt en fin tre-rättersmiddag med vin och vett- och etikett utbildning. Uppklädda i model-Ä uniformen satt vi där alla i befälsmatsalen och lyssnade på tal, skålar och prisutdelningar. Efter den fina och goda middagen gick vi till "markan" och drack lite öl och drinkar och såg på ett bildspel och lyssnade på musik och hade det jättetrevligt.

Under torsdag kväll hade vi det förbjudna mucktåget och gick omkring och skrek Muck visor. Skitskoj. Vi muckade lite med militärpoliserna också i kasern brevid. De blev lite snea. Vi blev lite glada.

Och i fredags var det Muck som gällde! Vi städade av det sista på morgonen och sen ställde vi upp i en stor lokal så majoren kunde hålla lite tacktal. Sedan ställde vi upp utomhus och gick den sista marchen ut mot grindarna, ut mot friheten. Muck Muck Muck!

RSS 2.0