Allra sista hemtentamen

Nu är äntligen min allra sista tenta gjord och inskickad. Jippie!
 
Men den var svår och hade svåra formulerade frågor. Och ska jag vara ärlig så har jag inte orkat ge 100 % på den. Kanske 60 % bara. Orkar inte bry mig och orkade inte göra den fokuserat efter praktikkvällarna. Och första helgen flyttade jag och den här helgen var jag hundvakt, så jag har inte orkat ta hand om tentan.
Men nu är den gjord och jag har försökt svarat på alla frågor. Följde magkänslan på hälften av frågorna. Känner mig..... okej med den. Nu kan jag inte göra mer, än att hoppas på det bästa och att jag blir godkänd i alla fall.
 
Woho! Sista tentan är gjord!

Det börjar bra

Det börjar bra här på Svenssons. Första veckan på praktiken fick jag gåvor av leverantörer och gamla arbetskollegor. En designad almanacka och tre smaksatta vinägerflaskor.
Andra veckan fick jag följa med på ett inredningsuppdrag till kund i Täby. Det verkar som att det kommer goda förmåner att vara här. 

Praktikuppdatering

Det går bra på praktiken. Ibland har jag jättemycket att göra och ibland kan jag ha flera timmar att slå ihjäl. Jag är på praktiken i 9 timmar och är så himla trött när jag kommer hem på kvällarna. Så trött.... 

Sveriges fattigaste dag

Idag är det Sveriges fattigaste dag och jag hade pengar kvar till en kaffe, för en gångs skull. Samt att betala en räkning på 300 kr. Man kan nästan säga att jag var rik.

Men inte längre.
 
Snart är det fredag.

Är trött

Usch vad trött jag är. Jag orkar inte göra någonting. Varken innan eller efter praktiken. Men det är roligt där. I alla fall de två första dagarna som jag nu har genomfört. Bara 9 ½ vecka kvar.

Fördelar med eget boende

Med facit i hand kan jag nu säga fördelarna med att bo helt själv och det bästa är ändå att man kan: 
 
۞ Bre ut sig i sängen och sova hur man vill
۞ Rapa och fisa högt utan att någon hör
۞ Se ut som man vill
۞ Äta vad man vill när man vill  
۞ Gå osminkad i flera dagar utan att någon bryr sig
۞ Ha samma tröja i en månad utan att någon påpekar att den är smutsig 
۞ Inte borsta håret på flera dagar
۞ Inte duscha på flera dagar

LIA-praktiken börjar

Dåså, nu drar jag igång min 10 veckor långa praktik på Svenssons i Lammhult. Det var första dagen idag och jag mjukstartade med att börja klockan 10. Fick sluta runt klockan 17 och är nu helt slut i kroppen. Och i huvudet. Allt är så nytt och alla nya människor som jag har träffat gör att jag blir alldeles snurrig i huvudet.
 
Imorgon är det klockan 9-18 som gäller och det känns redan att det är minst två timmar för länge, men det är bara för att jag inte är van att springa omkring bland folk och designade möbler hela dagarna. Jag är van att sitta still i 7 timmar framför skolbänken och lyssna och anteckna.
 
Men det gick bra idag. Jag fick flytta, möblera om, spackla, skruva och hjälpa kunder m.m. under dagen.

Hejdå Alvesta

Nu så, nu flyttar jag. Nu lämnar jag Alvesta och lilla Ettan och flyttar hem till Stockholm på heltid. Det är både med sorg och lättnad som jag lämnar det som har vart mitt andra hem i ett och ett halvt år. 
Nalle åkte ner till Alvesta med släp i torsdags och sedan dess har vi packat och städat hela lägenheten och lastat både släp och bil proppfullt med möbler och alla andra grejer. 
Nu sitter vi båda i bilen och åker 70km/h på E4:ans 120km/h sträckan. Det känns.... alldeles för långsamt. Nu är det kanske 4h kvar, hem till Stockholm, när det egentligen borde vara 2h kvar. 
Man kan väl säga att vi har en mörk och lång kvalitetstid tillsammans. 

Torsdag som känns som lördag

Jag packar, plockar och städar hemma i lilla Ettan medan jag väntar på att Nalle ska komma hit och sysselsätta mig. Han åker med bil och släp från Stockholm och bör väl vara här om typ två timmar. Flyttlasset går ju på söndag.
 
Annars så har jag en hemtenta att göra också, men jag vill inte börja med den än. Den är såå tråkig och behöver inte skickas in förrän om nästan två veckor. Så jag spar på det roliga..

Mini-studenten!

Idag var det äntligen den sista riktiga skoldagen i skolan. Det känns jätteskönt att slippa sitta vid skolbänken 7 timmar om dygnet och lyssna på läraren eller föreläsaren.
 
Vi avslutade dagen med en fika som några tjejer i klassen hade bakat. Och skolan bjöd på kaffet. Supergott och jättetrevligt, så det tackar jag för.
 
Efter skolan gick jag Iittala outlet som ligger precis bredvid skolan och så köpte med mig två söta små ljuslyktor från Alvar Aalto, som en avslutningspresent till mig själv, för att jag har vart så duktig och blivit godkänd i alla ämnen hittills och har stått ut i 1 ½ år trots motgångar, dåliga lärare, skollunchproblem och ensamma dagar. BRA JOBBAT LOUISE!
           

Nu är det bara praktik och examensarbete (plus en hemtenta om en vecka i affärsjuridik) kvar innan studenten i maj.
 
Och som jag sa till en klasskamrat på tåget imorse, det känns som en mini-student dag idag. Jag kommer inte se klassen förrän i maj nu.
 

Att kunna somna om nätterna

Det är någonting här i Alvesta som gör att jag inte kan somna om nätterna. Det är alltid något som stör mig. Antingen så är det tystnaden som stör mig eller all trafik utanför lägenheten som låter,  eller grannarna som låter, det kliar, jag är hungrig, är för varm, är för kall, det är för ljust, jag har ont någonstans, tvättmaskinen i rummet bredvid är igång, torktumlaren som brummar eller piper, jag hör klockan som tickar eller att jag ligger och tänker på tusen saker samtidigt. 
 
Och det spelar ingen roll om jag har tränat innan eller inte, om jag har druckit kaffe på kvällen eller inte, om jag har gått upp tidigt samma morgon eller inte eller om jag går och lägger mig tidigt eller sent. Jag kan fortfarande inte somna. Hur mycket jag än försöker.
 
Det brukar ta mellan 30-120 minuter innan jag äntligen kommer till ro. Alltid minst 30 minuter. Varje natt. Det är fan skitjobbigt.

Träning i minusgrader

Att spinga ute i minusgrader för första gången den här vintern kändes verkligen i halsen. Min kropp är inte van med kyla, så jag försökte hålla munnen stängd och bara andas med näsan, men det var svårt när man flåsade som en idiot. Det är ju ändå trots allt min tredje gång jag springer ute efter jullovet och då tränade jag inte på över 2 ½ veckor.
Så det gick väl ganska bra att träna, helt enkelt. Nu sitter jag inomhus och har inte alls ont i halsen eller hostar längre.
 
Nu återgår jag till att packa, städa och förbereda skolväskan inför imorgon. Hare gott.

Packar

Yey, jag flyttar hem till Stockholm igen om en vecka. På heltid.  
Så just nu håller jag på att flyttpacka och städa. Jag tömmer väggar och rensar lådor från allt krimskrams jag har här i Ettan i Alvesta. Och lyssnar (förmodligen) en sista gång på julmusik.
 
Men det känns lite i hjärtat att ta farväl från allt här. Här i lilla Alvesta och Småland. All ensamhet, skolstress, lugna samhälle, alla dunka-dunka bilar utanför lägenheten, tvättmaskinen som alltid brummar och grannar som alltid låter. Jag kommer sakna allt det här men samtidigt kommer det att bli så skönt att få komma hem igen, hem till mitt riktiga hem och liv.
Men än så har jag två skoldagar kvar och flyttlasset går ju som sagt nästa söndag så jag har några dagar till att packa och ta farväl av Ettan, min första egna lilla lägenhet på 15-20 kvm.
 

Hemtenta

Jag sitter och finslipar lite på min hemtenta i Projektering. Den ska skickas in idag. Projektering är ett svårt och krångligt ämne som jag inte fattar så mycket av egentligen. Men det bästa med hemtenta är ju att man får använda kursboken till alla svar.
Åkte till Växjö idag också och träffade en kompis. Vi lunchade och fikade ihop och jag fick en chans att säga hejdå till lilla Växjö, Smålands storstad. Jag kommer nog aldrig mer åka dit. Om inte på semester eller passera igenom bara. Så hejdå lilla Växjö.

Tröttismiddag

När man är trött och kommer hem från en lång, nervös och mörk skoldag och inte orkar laga någon mat kan det vara värt att äta god risgrynsgröt till middag. Med kanel och socker.

Jag tar helg nu

3 av 3 redovisningsdagar är avklarade och sista dagen på inredningskursen är över. Nu är jag ledig i 4 dagar innan affärsjuridikskursen (på 2 dagar) börjar.
 
 Nu firar jag med godis och ett glas vin. Det förtjänar jag. Over and out.
 Ha det fint.

Nedräkning

Nu är det bara tre skoldagar kvar. En (till!) redovisningsdag imorgon och två affärsjuridiksdagar nästa vecka. Måndagens skoldag blev inställd. Yippie.
Idag har jag bara suttit och lyssnat på klassens redovisningar och själv improviserat en redovisning på 20 minuter i slutet av dagen. Igår var det likadant. Improviserade i 15 minuter och lyssnade på klassen resten av dagen. Och som sagt så är det likadant imorgon också. Livet är bra varierande ibland....
Men det är 3 skoldagar kvar innan flytt, praktik, examensarbete och slutligen skolavslutning.

Mot tåget mot Alvesta

Nu börjar det bli dags att dra sig mot tåget till Alvesta. Det är skola imorgon och om två veckor går flyttlasset tillbaka hem till Stockholm igen.

Slut på lovet

Imorgon åker jag ner till Alvesta igen. För sista gången. Jag blir där i två veckor, går i skolan och avslutar inredningskursen och packa ner det mesta i flyttlådor, innan flyttlasset går näst-nästa helg.
 
Men skolan slutar inte för det. Efter flytten till Stockholm har jag praktik i ett par månader och sedan examensarbete i några veckor. Men jag slipper vara i skolan då.
 
Och de senaste dagarna har jag pluggat. Jag har skrivit tenta, gjort en intervjuuppgift samt inrett ett helt rum från scratch. Bläddrat i tidningar och letat på nätet efter specifika och perfekta bilder till ett möbelkollage och skrivit information om alla möbler och ritat en planritning på rummet och mycket mycket mer. Så nu är jag helt slut i huvudet och har som vanligt ingen lust att sätta mig på tåget mot Alvesta imorgon.
 
Men det är bara 6 skoldagar kvar med en hel del redovisningar och en två-dagars ny och dyr kurs att utföra.
Stay in there.

Ingen ledighet på detta lov

Jag har jullov några dagar till men ligger tydligen efter med skolarbete, fick jag nyligen veta. Trodde att jag skulle lämna in uppgifter nästa vecka, men det kulle tydligen vara inne den här veckan.
 
Typiskt.
 
Så jag har hårdpluggat några dagar i rad nu och är helt slut i huvudet. Det blir ingen ledighet kvar nu.

Nyårsafton

Åh vad roligt jag hade på nyår. Och maten blev så himla bra och god. Vi lyckades den här gången med. Vi hann till och med att äta alla rätter innan tolvslaget också, utan att stressa.
 
Och efter tolvslaget gick vi in och spelade spel och tog oss några glas till.
 
Bjuder på några charmiga bilder från nyårsafton.
Fick skjuss av brorsan hem också, så jag kunde sova i min egen säng. Somnade så fort jag la mig i sängen och klockan var väl runt 5 på morgonen så så konstigt var väl inte det.
 
Skönt att det året är över nu och jag kan blicka mot framtiden och ett bättre år. Jag tar studenten i vår till exempel och därefter kommer jag leva ett vuxet arbetsliv. Förmodligen.
 

RSS 2.0