Året 2009

Imorgon är det sista dagen på det här året. Sista dagen på 2009 året. Det här året har vart mycket bättre än förra året, speciellt det senaste halvåret. Man hoppas ju alltid att nästa år ska bli bättre än det förra och ja, det har varit ett bättre år för mig i år. Nästa år kommer bli en plåga, men samtidigt ett bra och lärorik år. Nästa år när jag gör lumpen. Åh, kan knappt berga mig.  

En liten summering av detta år:

¤  Inredat kompisens rum
¤  Blivit sjuk
¤  Oljemålat för första gången
¤  Skrev in mig på arbetsförmedlingen
¤  Övningskört
¤  Åt en semla
¤  Drinkkväll
¤  En massa födelsedagsfirande
¤  Scoutmöten
¤  Hajker
¤  Skilljsmässa
¤  En massa träning
¤  3 månaders jobbcoaching
¤  Sökt hundratals jobb
¤  Träffat Sandra i Vänersborg (kan vara felstavat)
¤  Vart på Åland  
¤  Vart hos polisen
¤  Jobbat på Mango
¤  Tjejmiddag
¤  Firat en helsjuk midsommar
¤  Sommarläger
¤  Svullen tand
¤  På bröllop
¤  Seglat
¤  Pluggat engelska i 4 månader
¤  Fyllt 21
¤  Flyttat ihop med Nalle
¤  Mer jobbcoaching i 5 månader
¤  En massa läxor och prov
¤  Mönstrat
¤  Julmiddagar
¤  Dubbla julaftonar
¤  Klippt håret kort kort
¤  Och jättemånga mysiga och trevliga dagar med Nalle!

Imorgon blir det ett stort nyårsparty här hemma hos mig och Nalle. Vi blir runt 10-12 st som ska få plats i vår lilla 2:a, som ska äta och fira det nya året tillsammans. Det kommer bli jättebra. Lovely. Hoppas du har haft ett bra år och att nästa året blir ännu bättre.

Frisöriserat

Har vart och klippt mig. Japp! Nu har jag (inte jag personligen) klippt bort allt det långa håret och har bara sparat litegrann på knoppen. En helt ny frisyr som jag ännu inte riktigt har vant mig vid. Jag känner inte igen mig själv riktigt; och det gör inte Nalle heller.

Men jag tror att jag gillar det ändå. Det är jättekort och praktiskt. Snyggt också, för den delen. Eller, vad tycks? Det kommer passa perfekt till lumpen, som för övrigt börjar om 12 dagar. Weiii!

Farväl långa hår

Farväl långa röda hår. Idag var det schopp schopp som gällde. Allt mitt långa hår är borta. Nu är det kort och ser helt annorlunda ut.
Men skönt att slippa allt det irriterande håret som kliade och kittlades och var i vägen och störde hela tiden.
(Foto kommer senare, nu tänkte jag sätta mig framför dumburken).

Kram kram och gott nytt år (i förväg)

Min Julafton

Min julafton var jättebra. Supertrevlig. Nalle var ju med också, för första gången. Vi började dagen med att åka över till mamma och bror i Tyresö. Försenade blev vi, som vanligt också. Sedan kom mormor, morfar och deras hund Moa över. Det blev god glögg och fika - kaffe med Nalles och mina lussebullar och pepparkakor som vi har bakat.

Efter ett tag blev det Kalle Anka på TV:n och vi alla satt bänkade framför dumburken. Julmaten kom efteråt Kalle. Det blev mat i alla längder och brädder. Mat uppe och mat nere. Hur mycket mat som helst. Julskinka, sill, köttbullar, räkor, ägg, prinskorvar, andra korvar, leverpastej, räksallad, mimosasallad, röbetssallad, potatissallad ja allt man kan tänka sig (som är gott och ätbart).

När kvällen kom skulle jag ut och köpa tidningen, vilket jag har som tradition att göra på julafton. Det är bara då som de brukar ha de bästa tidningarna. Och även detta år, så missade jag jultomten! Tomten kom när jag var borta, men en hel del julklappar hade tomten lämnat efter sig. Väldigt fina julklappar hade jag fått. Så jag tänker inte bli ledsen för att jag missade tomten i år igen.   



Vi hade ingen nötknäckare så vi fick ta vad vi hade, en polygrip (med andra ord, en tång att knäcka nötterna med). Man tager vad man haver, inte sant?
Under natten sov vi alla över i villan. Trött och sliten var man, efter allt som man har gjort och ätit under julafton. Men det var en riktigt bra och trevlig julafton. Hade du själv en bra julafton?

Julafton


GOD JUL!


HA EN UNDERBAR JULAFTON IDAG.


God Jul!

Julafton imorgon. Bara några timmar kvar tills dagen börjar. Inte långt kvar. Snart Julafton.

Idag har jag slagit in de sista julklapparna. Nalle har inhandlat all julmat och sedan har vi julstädat här hemma också. Så nu är det fint och rent. En skön känsla, att kunna lämna huset välstädat imorgon. Ja för i morgon bitti åker vi över till min mamma och bror i Tyresö och firar jul. Även mormor och morfar och deras lilla hund Moa ska komma dit imorgon. Det känns underbart.
Pappa har redan fått sin julklapp så nu är det bara tomten som ska komma med resten av alla klappar imorgon kväll. Jag ser verkligen fram emot morgondagen. Julafton. God mat. Julklappar. Julstämning. Julmust. Trevlig familj och släkt. Mera julmat...!

GOD JUL
och ha nu en underbar julafton.





4:e advent

Den fjärde advent firade vi med en lång lång sovmorgon. Vi tog tillvara på hela dagen genom vår sovmorgon. Sen blev det en hel dels kaffedrickandes och vi åkte och lämnade en julklapp till pappa och då blev det ännu mer kaffe.

Annars har det vart lugnt och skönt idag. Julgranen blir bara vackrare och vackrare. Nytt glitter, ny julgransmatta och ny julgransstjärna. Kanoners.


Vart hänger dina kulor?


Mina/Våra julgranskulor hänger i granen!

Idag (lördag, jag har inte gått och lagt mig än) var jag och julhandlade med Kicki. Kul att få träffa henne igen. Och jag har nu, i stort sett, köpt klart alla julklappar, så nu känns allt väldigt bra. En liten grej till bara, en ätbar sak, sen så är jag helt helt klar.  

Och klätt granen har jag gjort också. Jag och Nalle har nu stått flera timmar och klätt julgranen i ljus, glitter och kulor i alla möjliga färger. Vitt och blått och grönt och rött och ännu mera blått. Den nya julgransstjärnan sitter uppe också. Det ser nog fint ut. Vi ska bara vänja oss lite. Det är lite ovanligt att se en massa ljus och glitter och allt annat trams. Men den kommer nog att bli jättefin imorgon när dagsljuset ligger på (om vi inte "råkar" sova för länge imorgon bitti).

Det blir en lugn dag imorgon. Sovmorgon med Nalle. Lite lätt julpyntning och barrstädning. Ser fram emot den lugna tiden. Glad påsk!

Jag är fri

Jag är fri! Nu kan jag göra vad jag vill! Yippie, jag är fri!!

Idag slutade skolan och igår var det sista gymdagen så nu har jag inget mer att göra på dagarna. Imorgon vet jag inte om jag ska upp och handla julklappar eller om jag ska ta en lång lång sovmorgon. Vad tycker du jag ska göra? Kanske kan göra båda..? Huhm...

Skönt med jul snart eller? Jag tycker att det ska bli jätteroligt. Jag ser verkligen fram emot julen. Fira med familj och släkt med en massa julmat och värme. Inget bråk, ingen fylla, inga deprimerande klagomål...
Ja, jag ser fram emot den härliga julen. Lite paket och Kalle Anka på sidan om och så den vackra granen.

Appropå gran, idag köpte jag och Nalle vår första riktiga julgransstjärna. En vit med silver på. Förra året hade vi en stjärna som jag hade gjort själv, provisoriskt. Men nu, nu har vi en riktig. Made in China säkert, eller Taiwain. Hur som helst så tror jag att den blir bra. Allt kommer att bli bra.


Det handlar bara om rätt inställning!


Nu tändas 1000 juleljus

Jag lussade lite för Nalle på Lucia. Vit klänning, ljus i håret (eller det var mer som en liten ficklampa på huvudet), sjöng "fina" Lucia-sånger och bjöd på lussebullar och kaffe. Jättefint var det. Hehe. Tror att Nalle upskattade det i alla fall.
Sen blidde det bara glitter i håret, julmusik på radion och ljus i handen. Men Lucia var det fortfarande.

Lucia och julmiddag

I lördags hade vi på scouterna lite Luciafirande. Jag och vi andra scoutledare var nere i vår scoutstuga och kollade på luciatåget och sedan fikade. Bjöd på kaffe och en massa julfikabröd och såg till så att allt funkade.

Samma kväll hade vi också julmiddag tillsammans. Vi drack glögg och nubbar, åt julens alla godheter och sjöng glada sånger. Det var jättetrevligt att vara där. Nalle var med också. Alla "vuxna" i kåren var där med deras respektive och det var jättekul att träffa alla. Det kan ha hänt att några fick för mycket vin i sig, eller en och en annan jul-öl, men alla hade roligt i alla fall.

Jag kommer sakna scouterna nästa år. Sakna att alltid åka dit varje vecka, att alltid stressa dit, att alltid få planera in allt, att få vara en scoutledare. Nästa år kommer jag själv att få vara en riktigt scout med överlevnadstester, skogsliv och ett helt annat umgänge att sammarbeta med. Nästa år är ju jag soldat.

 


Julbakat

Idag blev det julbak för hela slanten. Nalle ville baka pepparkakor och lussebullar idag så det har vi ägnat hela eftermiddagen åt. Det blev små bullar, det blev stora bullar. Det blev små pepparkakor och det blev nya pepparkakor. Allt möjligt med Non stop och glasyr på. Julmusiken spelades på i bakgrunden och julstämningen flödade. Tror att de blev goda också.

Jag provade på lite nya grejer också. Pepparkaksform till att forma lussebullen. En helt crazy idé men det verkade som att det funkade. Man fick liksom lite mindre lussebullar då, istället för alla de där jättestora. Plus att jag fick prova min nya pepparkaksform till olika saker.

Helt seg är jag nu. Vi stod länge och bakade. Varvade lussekatter med pepparkakor. Efteråt drack vi lite glögg och satt och tittade på film tillsammans. Mysigt.
Imorgon blir det lucafirande (ja, fast det bara är den 12:e, jag vet) och sen ska jag och Nalle på julbord på scouterna. Sleep well.

Sista mötet i Liljeholmen

Igår hade jag mitt sista jobbcoachmöte i Liljeholmen. Har nu åkt dit (minst) varje onsdag från Juli till December. Jag blev lite haft utkastad därifrån, eftersom jag ska göra lumpen nästa år och pluggar den här terminen och inte har tid att varken söka jobb eller jobba nu och fram till inryck. So no money in January.
Men det går så bra så. Skönt att slippa det där tråkiga och jobbiga stället. Och igår då, då satt vi mest och pratade allmänt om lumpen och så. Min nya jobbcoach har en dotter som precis har gjort lumpen så det blev lite insider info om hur allt är och hur det kan vara. En trevlig liten pratstund. (Lite onödig dock). Men det kändes väldigt bra att vara där sista gången plus att jag lär väl säkert hamna där igen, om typ två år kanske.

Ha det gött och glad midsommar!


Vår adventsljusstake

Nu ser vår adventsljusstake ut så här. Med riktig ("Nalle-plockad") vitmossa och bara liite polkagrisar på. En kotte blidde det också.
För att vara vår/min första egna adventsljusstake är jag faktist väldigt nöjd.

Vet du vad? Snart är det jul! Bara 17 dagar kvar tills julafton. Och bara 35 dagar kvar tills jag rycker in i lumpen, det får vi inte glömma. Ha det så bra. Nu ska jag försöka plugga lite.

Min glada ängel

    Titta vilken söt liten ängel jag köpte igår. Jag blir så glad när jag ser henne.

En glad och lycklig ängel. Supersöt. Helt förtrollande. Så fort jag fick syn på henne och hennes kompisar visste jag att en sådan glad ängel ville jag ha hemma hos mig. Hon sprider en sån glädje.

Annars är det andra advent idag. Nalle har vart så snäll och äntligen ordnat vitmossa till vår adventsljusstake. Så nu är den perfekt. (Innan hade Nalle lagt dit polkagrisar...)

Julmiddag på Carlshälls Gård

Ja det blidde sent igår med. Men herre Gud vad mycket mat det fanns på julbordet. Så mycket vilt kött, olika sortes sill och lax och sen all efterrätt, flera olika sortes choklader och frukter och allt. Det var så gott och så otroligt mycket.

Vi satt på Carlshälls Gård. En gammal herrgård mitt i stan. Åkte båten över från Stadshusbron och fick god varm glögg ombord. Jättetrevligt var det och Nalles "jobbgäng" var jättetrevliga och roliga. Lite ung kände jag mig, men den smällen får man ta. Trevligt var det ju.

P.S. Idag har min julkänsla kommit! Julmusiken spelas på hög volym och jag har vart och handlat de första riktiga julklapparna. 19 dagar kvar till julafton bara. Paniiik! D.S.

Julmiddag ikväll

Hej hej
Ikväll ska jag på julmiddag med Nalles jobb, så här har jag egentligen ingen tid att sitta. Måste genast fixa iordning mig... ska bara li..........................

Oturen och kylan

Jahapp. Idag var det då tydligen dags för den årliga brännskadan. Jag har alltså bränt mig idag. Ni som tror att ni känner mig allra bäst kanske inte ens visste det här, men jag brukar alltså alltid bränna mig på något, nästan varje år. Och även i år så var det på samma hand som förra året. Förra året var det på underarmen av en lykta.

Det pinsammaste var nog ändå att det var på en helt vanlig tändare i år/dag. Jag skulle tända ett litet ljus imorse till frukosten, men råkar hålla tändaren snett och fel och konstigt så att jag brände mig. Väldigt skönt var det och passade precis till min stressade tid inför skolan. Just vad jag behövde. Fy f*n vad det sved. Och inte hade jag riktigt tid med att stå under rinnande kallt vatten i 20 minuter heller.

Och inte nog med det, när den brända tummen skriker som mest av smärta hittar jag inte mitt busskort. Jag springer runt och letar med smärta, stress och värme och jag känner hur mitt temperament börjar stiga. Till slut hittar jag busskortet och springer till bussen. Men Gu' vad det sved på bussen. Fy sjutton va ont det kan göra.

Annars under dagen så har jag bara varit extra klantig och tappat saker och slagit mig och allt sånt. Så ja, det kanske inte har vart min dag idag...
Men snart är det jul!

Läder och nitar

Titta vilken skönhet jag köpte på kryssningen i helgen. I det här fallet var det utsidan som jag föll för.

Ett flaskfodral i läder och nitar med rock-tema. As-coolt. Superschysst design med en lila etikett. Me löööv it. Jag vet att bilden är suddig och kanske inte den bästa, men tänk bara tanken, en läderförpackad Vodka flaska med nitar.

Kryssning! Yes baby

I helgen var jag på kryssning! Jag åkte i söndag kväll och kom hem i måndags kväll. Det var jag, Hugo, Nalle, Håks, bror och två vänner till broshan, Elchin och Niklas. Som ensam tjej i det gänget blev det väldigt mycket, bus, skämt och skoj med mig.... Men oj så roligt vi hade ändå. Vi åkte med Silja Line och började resan med buffé, julbordsbuffé. Vi drack nubbe och sjöng nubbevisor högt och tydligt. Alla vände blicken. Sen blidde det shower, party och en hel dels tax-free shopping. Det var supernice. Nalle diggade dansgolvet hela natten. Inte ville han sluta....

Sent (som vanligt) blev det och jag har egentligen ingen aning om vad klockan var när jag hamnade i sömn. Men Gu' vad varmt det var den natten. Vi var fyra i samma hytt och ingen hade tänkt på att sänka temperaturen under natten, så det kanske var 25 grader i en liten trång hytt med fyra personer....

Vaknade morgonen efter. Ja, ni vet väl hur man brukar må då.... Jag har aldrig mått så i hela mitt liv kan jag ju bara säga. Men i alla fall så började vi den dagen med ett dopp i poolen längst ner i båten. Det var lite läskigt att veta att fast man var ovanför ytan var man egentligen långt under ytan.
Frukosten efter det vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Den var hemsk. Jag och Nalle satt flera timmar i caféterian och jag försökte få i mig en yoghurt. Efter ett tag gick det och då blidde det en kaffe, ett glas vatten och sen en till liten yoghurt. Men så långsamt har jag nog aldrig ätit förut. Det var illa.

På eftermiddagen sen fixade bror min en rundtur för oss i maskinrummet. Alla stora motorer och datorer som styrde färjan. Det var lite intressant, även om jag inte fattade så mycket. Men jag vet i alla fall ingen som har kyssts i maskinrummet på Silja Line, ingen. Nu har jag gjort det i alla fall. Wow, spännande.
Efter rundturer blev det en sista sväng i tax-free:n innan det blev packning, städning och avgång i Stockholm igen. Men det var helt klart en rolig, skojjig, intressant, underbar och trevlig kryssning som jag inte ska glömma. Ni vet väl att guldfiskar har ett minne på ca. tre sekunder.....

RSS 2.0