Hundvaktsveckan del 1

I måndags packade vi väskorna fulla och begav oss till Dalarna. Nalles kompis med familj hade hyrt en stuga där som vi också skulle få bo i, i några dagar. Den låg typ vid Orsa. Hunden var med och allt fungerade bra med honom. Inga spyor. Vi kom dit på kvällen så den dagen gjorde vi inte så mycket mer.

På tisdagen åkte vi till Siljansfors och gick en lång och blöt skogspromenad med en historisk kanalinformation från 1800-talet. Det fanns ett lunchställe där som vi åt på och sedan åkte vi till Mora-Noret, det enda stället där de tillverkar dalahäster i Sverige. Vi kollade runt och köpte med oss en dalahäst som souvernie. Hemma sedan, efter middagen, spelade vi fem-kamp som ungarna älskade. De tyckte att det var det roligaste de hade gjort på länge. Underbara små barn.  

Under onsdagen tog vi en tur till Orsa Grönklitt och tittade på de gröna skidbackarna och liftarna. Sedan gick vi en skogspromenad bland träskmark och paausade vid en badstrand så att i alla fall minsta ungen och hunden fick leka av sig lite. Trötta och hungriga åt vi en lunchbuffé där innan vi åkte till Orsa centrum och strosade runt i spöregnet, tog en fika och köpte godis på Orsas marknad. Dagen avslutades med en marängsviss efter middagen hemma i stugan innan vi alla slocknade i varsin säng.

Skriv tillbaka
Postat av: Anonym

Glöm inte hur fint vi klättrade på alla dalahästarna!!! "vuxna" som barn... Och liften... ;)

2016-08-08 @ 23:40:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0