Jag ska mönstra!

JAA, jag ska få möstra. Äntligen kom det goda beskedet. Om ungefär en månad ska jag få mönstra inför lumpen. Nu gäller det bara att börja hårdträna. Men åh så roligt det ska bli; Och spännande. Åh, vad jag längtar! Yes. Trodde nästan att de hade glömt bort mig ett tag. Det har ju gått drygt tre månader sen jag hörde ifrån Pliktverket sist. Men nu så, nu gäller det.

Min vardag sen sist

Tänkte punktlista lite grejer som jag har gjort den senaste tiden:

1. Ja, kom precis hem från tandläkaren. De skulle kolla på min visdomstand som har vart infekterad och svullen. Men nu är allt bra och de behöver inte dra ut den. Det är upp till mig om jag vill ta bort den; och det vill jag inte.

2. Annars så är det bra här borta. Förr-förra helgen var jag på en scouttävling (HHISS) inne i Stockholms stad. Jag var med och arrangerade den, var som funk med det bästa scout-funk-kompisgänget. Så allt gick jättebra och var skitkul. Våra kontroller var de svåraste på hela tävlingen och det var många deltagare som nollade på de. Hehe.

3. Engelskan som sysselsätter mina dagarna med är svår men jag följer med ändå. I fredags hade vi vårt första prov. Mycket synonymer och gloser typ, men jag tror att det gick ganska bra ändå. Godkänt i alla fall.

4. Den här månaden har gått jättefort fram. Många födelsedagar har firats speciellt denna månad. Vänner och släkt tycker tydligen om att fylla år just denna månad. Min månad. Månad september. En mycket fin månad. Bakade en god grön tårta till släktkalaset vi hade i lördags. Jag, min mor och min mormor som fyller år tätt inpå varandra firades med lite mer släkt + min sambo (!).

5. Scouterna har annars börjat nu också. Men denna termin är jag inte längre miniorledare. Nu är jag juniorledare varje onsdag istället. Barnen är lite äldre och lyssnar lite bättre nu. Mindre press, mindre stress och mer roligt. Jag slipper ta det allra största ansvaret och får lov att komma försent nångång ibland.

6. När jag inte pluggar så är det alltid något annat man ska göra på dagarna och på kvällarna. Ska vi inte till ICA och handla mat så ska vi till IKEA och handla möbler eller till MIO eller på något möte eller träffa någon gammal vän. Ja, alltid är det något som händer. Igår (söndags) var jag helt slut och orkade inte göra något alls. Låg flera timmar på soffan framför tv:n. Men skönt var det.

Sådär ja, det var lite onödigt vetande om mitt liv denna månad. Denna månad som har gått så fort fram. Var det inte nyss som jag fyllde år? Eller var det inte nyss som det var midsommar?

Keep going

Det känns bra att ha flyttat. Lämnat boet för att nu själv bygga ett bo, med sambon Björn. Men jag trivs faktiskt. Jag gillar Björn och än så länge går allt jättebra.
Sitter nu här i nya lägenheten, som helt plötsligt är hälften min, och försöker skriva en engelska uppsats. Skolan går mindre bra och är jättesvårt och går fort fram....
Jag försöker hänga med, vilket fungerar för det mesta under lektionerna, men läxorna, som vi får varje dag tar upp så mycket tid och jag blir jättetrött på kvällarna. Igår satt jag till halv tre på natten och försökte komma på något vettigt att skriva på uppsatsen. Idag måste jag fortsätta med uppsatsen som sagt. Plus allt annat som ska göras i lägenheten. But I keep going. Still fighting!

Min dator och mjuka säng är fortfarande kvar hemma i villan. Snart kommer nog min dator hit. Får låna Nalles än så länge. Nä men om man skulle försöka att plugga lite nu då. (Jag kommer alltid på andra saker att göra hela tiden...). Ha en ba dag!

Flytta

Det här med att flytta, det kan kännas så jobbigt men samtidigt så bra. Man lämnar något tryggt och minnesfullt till något nytt och riskfullt. Ett nytt liv kanske, andra vanor, nya vardagssysslor.

Jag har tänkt att flytta. Eller rättare sagt, jag ska flytta ihop med Björn, min pojkvän, min snälla ängel, min halft sambo. Nu blir vi sambos på riktigt och inte bara jag som är halft inneboende.
Det ska bli så spännande. Skönt att äntligen få flytta hemifrån också. Jag längtar redan. I helgen tänkte vi flytta lite av mina grejer in till lägenheten, (efter min fördelsedagsfest på lördag). Vi har redan börjat med att möblera om lite och tänkt ut hur allt ska se ut och vara. Jag ser verkigen fram emot det. Hoppas att Björn inte tröttnar på mig bara.

Seglat med Björn

Nu har jag äntligen seglat med Björn och hans segelbåt. Vi började segla i söndags eftermiddag. Då blåste det inte alls så mycket så vi bara gled omkring på vattnet under solens värmande strålar. Vattnet var svalkande (iskallt!), blått och friskt. Det var underbart. Vi la till vid Ägnö (tror jag att det hette). Åt  en god middag och tog det lugnt. Chillade, han och jag. Åt ost och kex sen på kvällen och hade det jättebra.
                       
Den natten sov jag inge bra. Jag låg och drömde mardröm efter mardröm. Men tillslut var det morgon. Vi tog en liten sovmorgon. En lugn frukost medan fiskarna i vattnet skvätte och hoppade runt. Fiskar är f*n läskiga. Tycker inte om de. Usch. Fula också.
                       
När vi skulle segla hem sen så blåste det ganska mycket. Båten svajjade och lutade rejält. Riktigt obehagligt för en ovan seglare. Trodde att jag skulle dö några gånger. Eller dö av en hjärtattack innan båten skulle ha vält. Nä, alltså segling kan vara riktigt läskigt ibland. Men hem till hamnen kom vi. Lagade lite middag och städade henne sen.
                       
En riktigt trevlig, underbar och och fin segling blev det. Tur med vädret och god mat. Jag som har tjatat att få segla hans båt. Äntligen så fick jag. Tack till min snälla ängel.


4/9 x 21 = Me today!

HIPP HIPP HURRAAA! 

Idag fyller jag 21 år. Weeei. Äntligen gammal.

Idag tänkte jag först gå och äta middag på restaurang inne i stan med Björn och sedan på kvällen gå och disco-bowla med Björn, Hugo och Lina. Lite cider på det så blir kvällen underbar. Grattis igen och tack så mycket. Nu ska tant bestämma vilka kläder hon ska ha på sig.


RSS 2.0