Jobb, jobb och mer jobb

Har jobbat idag och är trött och sliten. Åkte direkt efter jobbet till träningen och tog det extra tugnt på skivstång + spinningpasset.

               (Syns det att jag är trött och sjuk på den här bilden, eller?)
Nu är jag aptrött och vill bara somna på soffan, men måste först ta en lång (läs kall) dusch. Imorgon blir det jobb igen. Ha en trevlig kväll.

Konst på djup nivå

Idag har jag vart hemma och vart sjuk. Snorar och hostar vart annat.
Har försökt att vila upp mig men det är svårt. 

Så idag målade jag klart det sista på en oljetavla istället. Den blev helt klar idag (tror jag). Nu ska den bara torka och sen fernissas. Tänkte ge bort den till en speciell person så kan inte lägga upp någon bild på den, mer än detta smakprov.

Nu har jag bara en tavla kvar som jag måste fortsätta på innan den blir klar. Skönt att ha gjort klart två stycken nu under en kort tid. Tänkte börja måla på en ny snart, har en idé i huvudet på hur den ska se ut. Men måste få mer tid för att måla.
Varken hinner med eller orkar måla på helgerna. Och någon ledig tid har jag ju inte annars.


Snorig måndag

Hur mycket snor kan man ha i näsan egentligen? Herre min Gud! Det tog ju aldrig slut när jag försökte att snyta mig (för en gång skull).

Det har bara samlats på under min sjuka veckan som har vart, antar jag. Men det var inte lite snor jag hade i min snok. Skojar inte. Tror att det fortfarande finns kvar en hel del fast jag redan har snytigt mig tre gånger på två minuter. Usch.

Födelsedagsfest på Kumla Herrgård

På jobbet i fredags var alla ordinarie "fröknar" borta från "min" avdelning. Jag var där ensam med en ordinarie "fröken" från grannavdelningen samt en ny vikare som jag fick lära upp och guida hit och dit. Helt sjukt att jag som vikarie kände barnen bäst och fick lära upp en egen vikare.

Plus att jag fortfarande är förkyld och hostar på nätterna så att jag inte kan sova. Men jag klagar inte, söker bara lite förståelse och medlidande.

Men allt gick bra på jobbet fast det var jobbigt och jag var skittrött. Efter jobbet åkte jag hem och fixade iordning mig till Thomas 25 årsfest.

Festen blev bra och rolig. Vi var runt 15 personer där som skålade och firade vår kompis Thomas. Drickan smakade bra och det var trevligt att umgås med folk jag aldrig träffat tidigare. Vi lekte picturenary.
Tiden gick jättefort och jag åkte hem runt 5 på morgonen. Jag samåkte hem med en trevlig kille som jag träffade på festen. Vid Slussen, när vi väntade på bussen hem, tog vi en nattfika för att fördriva tiden.

Glögg och pepparkaka blev det. Det var gott. Juligt. Tack för denna kväll.

Vivid Storm

Här är tavlan som jag har målat och numera gett till min bror. Vivid Storm.

Vet inte hur mycket tid jag har lagt ner på den här tavlan men drygt ett år har jag hålt på med den. Lite då och då. En dag i taget.

Jag blev jättenöjd med den. Den blev cool och bra. Väldigt noga har jag vart och finslipat varje millimeter flera gånger. Resultatet blev så bra att det var svårt att ge bort den till och med.

Vad tycker du om den? Svårt att se så bra på bilderna kanske? Men den är i 3D och tvåfärgad med genomtänkt mönster.

Från hjärta och själ

                                Är det kalas så är det.

De här paketen är till min bror som fyllde år i veckan. Igår åkte jag över till honom och mamma i Tyresö och åt en födelsedagsmiddag med de. (Han fick goda likörer från systemet, presentkort på Dressmann, en stor klubba och en oljetavla som jag har målat). Alla saker från hjärta och själ.

Snart blir det kalas

Herre Gud vad trött jag är just nu. Skulle kunna somna när som helst, men det hinner jag inte. Jag ska skynda mig in i duschen, byta om och slänga i mig en middag innan jag ska vara i Tyresö och fira en kompis som precis har fyllt 25.

Slutade sent idag och åkte direkt till centrum för att handla present till födelsedagsbarnet Thomas. Men nu hinner jag inte skriva mer. Ha en trevlig mysfredag. Kram

Känns bra

Jag borde skriva ett bra och fint inlägg idag, men jag orkar egentligen inte. Jag har jobbat hela veckan i förkylt tillstånd med tidiga mornar, mycket ensamma vuxenroller och sena kvällar. Barnen kräver mer än vad jag kan ge och slemmet i halsen vill inte försvinna.

Trots min förkylning tog jag mig an ett träningspass på Friskis idag efter jobbet. Ett långt skivstång + spinningpass. Fast jag tog det ganska lugnt med lättare vikter och långsammare tempo. Kändes bra.

Nu är jag trött som en sengångare som bara vill sova.

Kärlek på insidan, ett hjärta på utsidan.

             Jag må ha vart bitter i veckan men Kicki gör mig glad.

Jag slutade klockan 15 idag och åkte direkt in till Farsta centrum för att träffa Kicki en stund, efter jobbet. Vi handlade ett brythjärta tillsammans. Ett vackert smycke i guld som vi delade på. Min bästis och jag.

Eftersom jag inte träffade min bror igår heller, när han fyllde år, trösthandlade jag presenter till honom idag istället. Flera stycken. Jag ska träffa honom och mamma i helgen istället och fira brosan då.


Jobb är jobb

Ursäkta att jag har vart så bitter och tråkig (och är fortfarande) de senaste dagarna men jobbet är väldigt krävande och jag är sjuk och allt verkar gå emot mig.

Jag är trött på att skolor och kurser dissar mig, att en praktikplats nekar mig och att jag alltid få tjata på barnen på mitt jobb.

Annars är det skönt att få lön för att åka i pulkabacken, eller sitta inne och måla medan alla andra är ute på gården. Och ibland är det inte så skönt att klä på barn ytterkläderna eller städa upp efter barn som vägrar att städa efter sig. Men jobb är jobb och måste göras.  

Hala sladdar

Fast jag är sjuk tog jag och Nalle en sväng med bilen för att övningsköra lite. Jag fick prova att sladda runt och räta upp bilen efter bästa förmåga. När Nalle visade först hur man skulle göra var jag livrädd, men när jag fick prova själv var det skitskoj. Nu är jag laddad inför Gillingebanan.

En lång dag

Det är väldigt slitigt och ansträngande att arbeta med trotsiga barn när man är sjuk. Jag får tjata och tjata och tjata på barnen tills jag nästan spricker av irritation (men så får jag väl inte säga högt?). Det är extra jobbigt att jobba när jag är sjuk och tappar mitt långa tålamod som jag egentligen har.

Jag har egentligen ingen pedagogisk utbildning, inte heller någon ledarutbildning, men det är inget fel på min pedagogik eller ledarskap när jag jobbar heller. Men vart någonstans försvann respekten till de vuxna? När slutade barnen lyssna på de vuxna? Varför blev de så nonchalanta? Antingen så är det fel på föräldrarna eller så är det föräldrarnas fel. Punkt.

Grattis broshan

  GRATTIS brorsan på födelsedagen! Hipp hipp hurra!

Ännu ett år äldre har du blivit. Stor är du. Gammal är du. Ett stort grattis på födelsedagen.

Sjuk, trött och sliten

Ja, vad mer kan man säga än att jag måste jobba hela veckan ändå. 

Och det blir ingen träning imorgon heller. Pallar inte. Nu snart tänkte jag decka på soffan. Ha en trevlig kväll.

Kul att vara sjuk nu igen

Jag har inte tid att vara sjuk nu. Jag har inte ork att vara sjuk nu. Jag har inte lust att vara sjuk nu.

Men tydligen så måste jag vara sjuk just nu. Ont i halsen, ont i huvudet och täpt i näsan.... Och jag som måste jobba nästa vecka, plus att jag redan har bokat träning och allt. Åh!

De här tabletterna var bara till min frukost. Sedan tillkommer det alvedoner och annat skoj till middag igen. Kul.

Det blev en tur till Ikea idag

Jag körde både dit och hem och det gick jättebra. Första gången jag körde på den där stora Södertäljevägen, med mycket trafik och allt. Men bra gick det och snart är det inte långt kvar tills jag har mitt eget körkort i handen.

Från Ikea handlade jag med mig ett nytt badrumsskåp, en ny spegel till badrummet, förvaringslådor/kassar, glödlampor m.m.

Nu ska jag vila mig en stund innan jag ska äta middag och sedan dra iväg till Kicki. Ha en trevlig kväll.

Jahapp, suck igen

Efter två veckors jobb med barn har jag nu gått och blivit sjuk (igen!).
Igår hade jag svag huvudvärk hela dagen men inatt blev jag täpt i näsan, hade fortfarande huvudvärk, ont i halsen och var extra trött och seg. Sov inte alls så bra heller.

Nu idag mår jag skit (egentligen) och ser inte alls fram emot den kommande jobbvecka, som jag har lovat att jag ska genomföra. Med tidiga mornar, långa dagar och sena kvällar.

Suck. Men idag ska jag förmodligen åka till Ikea och bränna lite pengar, som jag knappt har. Får fönstershoppa mest, men lite grejer ska köpas. Lite sådana där smågrejer köps alltid på Ikea. Alltid något.


Helgen har börjat!

Skönt att det äntligen är fredag nu(!), så jag hinner ta igen mig och vila upp mig till kommande långa vecka. Förra veckan mjukstartade jag med tre arbetsdagar. Den här veckan har jag jobbat fyra arbetsdagar och nästa vecka blir det fem. Plus säkert lite övertid på det. Men men. Skönt att det är fredag nu i alla fall.

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Kanske tar en sväng till Ikea, eller ligga och slappar hela dagen. Är sugen på popcorn nu igen.

Helt utpumpad

För en liten stund sedan kom jag hem från en 2 timmars och en kvarts träningsstund. Jag slutade 16 idag från jobbet och åkte direkt till Friskis för att bränna lite (mycket) kalorier. Det började bra med 10 minuters uppvärmning på crosstrainern. Sedan löpning i 30 minuter och sen lite magträning i 10 minuter.

Men sedan när skivstång + spinningpasset skulle börja blev allt genast mycket jobbigare. Spinningen blev inställd och istället blev det ett skivstångsintervallpass som tog kol på mig. All min lilla energi som jag hade i kroppen försvann fort som satan.

Att intervallträna med en tung skivstång på axlarna fick mig att svettas som en kviga på hennes första grönbete. Jag flåsade så att jag fick ont i halsen och var så trött att jag höll på att snubbla på alla redskap och prylar runt omkring mig.

Är helt slut i kroppen nu. Men på ett bra sätt. Älskar att må så här även om det är skitjobbigt.

(Bara att skriva det här inlägget tog mig nästan en timme att formulera).

Är bara trött

Är hemma nu efter en trevlig middag med Rolle och Petra med barn. Tack för maten och den fina stunden.

Nalle och Rolle ska fixa lite med deras båt nu och jag hamnade hemma framför tv:n. Jag orkar inte göra något annat. Blev helt seg efter maten. Men jag klagar inte. Jag är bara trött.

Mycket att göra på jobbet

Har jobbat idag och slutade klockan 15 för en gång skull. Är aptrött och ligger och slappar på soffan innan jag snart ska iväg till "familjen Rolle" och äta middag. Nalle kommer och hämtar mig snart. Ska bara vila en liten liten stund till.

Tränad och trött

Tränade idag efter jobbet. Åkte ditekt till Friskis och brände många kalorier. Först på skivstångspasset och sen på spinningpasset. Svettigt och jobbigt. Kändes bra.

Känns fortfarande bra, men nu är jag hemma och är dödstrött. Har precis slängt ihop ett eget recept på räkor, svamp, vattenkanstanjer och ris. Blev jättegott faktiskt. Znark...

Glass med strössel

Vi hade kalas idag på jobbet. Det var en liten tös som fylller år idag så vi sjöng födelsedagssånger och åt glass till mellanmål.

Men annars har det vart kaos bland barnen. Känns som att jag inte kan kommunicera på ett bra sätt längre. Jag vet att barn inte lyssnar på vuxna, inte på andra barn heller för den delen. Men ska man behöva skrika sig hes varje gång man ska säga till ett barn? Eller måste man få en darrande röst av rädsla för att man ser två barn vara våldsamma mot varandra? Nä, jag vet inte. Jag är varken någon forskare eller barnpsykolog.

Men allt är väl som vanligt, antar jag.

Jag blir tokig!

Jag har suttit flera kvällar nu och sökt efter bra inredningsutbildningar i hela Sverige. Googlat och letat på nätet. Min kurs som jag hade sökt till denna vårtermin lades ner. Så nu står jag tomhänt igen. Blir snart tokig.

Det finns ju inga längre inredningsutbildningar här i Stockholm! Arrrhhg.
Men det finns utbildningar uppe i Haparanda eller nere i Småland, men inga här i Stockholm. Inte sådana utbildningar som jag vill gå i alla fall. Enkla fortsättningsutbildningar på minst en termin som handlar om enbart inredning. Inte design. Inte möbelformgivning. Utan vanlig inredning.

Det finns många småkurser på ett par dagar som jag kan gå, men jag vill ha en längre utbildning. Jag är redo för att bli en fattig student någon termin eller två. Just give me a chance. Jag har kämpat så länge nu.

Bra körning

Det gick riktigt bra att övningsköra idag
. Jag hade fått i uppgift (av Nalle) att köra till en speciell väg en bit härifrån som jag inte har vart på tidigare i hela mitt liv. Fick ett vägnamn bara och skulle lösa uppgiften liksom.
Det gick jättebra som sagt att köra dit, men jag var så fokuserad på att hitta rätt att jag missade lite skyltar. Så det måste jag träna på nästa gång.

Soffhäng idag

Slappdag och soffhäng nästan hela dagen. Men har då dock läst lite bilteori och renskrivit lite texter. Samt lagat mat. Ska snart ta en dusch och fräscha upp mig till imorgon då jag kanske ska jobba.

Har egentligen inget annat att rapportera. Det har liksom vart en stillsam, lugn och skön söndag idag.

En bra actionrulle

Lördag har precis blivit söndag och jag har precis kommit hem från bion. Såg den nya Hamiltonfilmen. En ganska bra action rulle men det var ingen "Hamiltonfilm", om jag säger så.

Och popcorn åt jag. Jättemycket. Men det var inte tillräckligt saltade....
Men de slank ner ändå. Haft en bra kväll själv då?

Bio ikväll

Nu ikväll ska jag och Nalle gå på bio. Vi ska se den nya Hamilton filmen med Mikael Persbrandt. Hoppas att den är bra. Verkar så i alla fall.

Och jag är sugen på popcorn nu. Har vart det sen förra helgen. Så jag tror att det blir lite popcorn där på plats. Får unna mig det nu när det är lördag. Aja. Ha en trevlig kväll. Nu måste jag iväg. Kram.


Skönt med lördag

Skönt med sovmorgon idag. Skönt med godis till frukost (för första gången). Skönt med mjukisbyxor på. Skönt att bara slappa framför tv:n. Skönt att dricka julmust till middagen. Skönt med bio ikväll. Skönt med lördag helt enkelt.

Duktig idiot

Inte f*n kan man ljuga (omedvetet) heller.

Igår kväll skulle jag åka buss (på bussremsa) till träningen och tänkte säga ett par busstationer tidigare till busschauffören för att slippa stämpla så onödigt mycket. Ja, jag försökte fuska och tjäna 12.5o kronor på det. Men..

I busskön stod jag och tänkte "Norra Sköndal", "Norra Sköndal", "Norra Sköndal" o.s.v och så när busschauffören frågade vart jag skulle så sa jag "Masten" på en gång, som en ren reflex. Utan att tänka. Men va F-A-N då!

Ja, då fick jag stämpla en extra gång och förlorade drygt 12 kronor på kuppen. Smart Louise. Bra inplanerat. Men det måste väl ändå ha vart ödet som bestämde i slutändan, trots allt?

Det är fredag

Jag har jobbat tre jobbiga dagar irad nu och det känns som två veckor utan vila. Jag är dödstrött, har fortfarande träningsvärk i ben och mage nu, för den delen  och jag sitter och fredagsmyser och dricker vin med Nalle.

Imorse hade jag tur i oturen. Jag skulle börja jobba halv tio (sovmorgon!) men på något vänster ställde jag väckarklockan fel och åkte till jobbet en timme för tidigt. Men på vägen till jobbet ringde chefen mig och ville att jag skulle börja jobba så fort som möjligt på en annan avdelning, på samma förskola. Vilken tur då att jag var på väg till jobbet drygt en timme för tidigt. Hur tänkte jag där liksom?

Jag skulle först ha börjat klockan 11 och sen blev det framflyttat till halv 10 och helt plötsligt var jag på jobbet halt 9 istället.
Sedan på förmiddagen hoppade jag mellan två avdelningar och var väldigt eftertraktad. Roligt att vara populär men jobbigt.

Fick höra också av ett barn på avdelningen att jag var den bästa vikaren hon hade haft. Jag var den bästa vikarien i hela världen. Jag lovar, hon sa så. Åh vad mitt hjärta smällte då. Tack sötnos.

 


Helt slut

Fy sjutton vad trött jag är nu. Skulle kunna somna stående, känns det som.

Först sov jag för lite inatt, bara 6 timmar eller nåt, sen jobbade jag med rastlösa barn inomhus en hel dag och efter jobbet åkte jag och tränade i drygt 2 timmar, bokstavligt talat.

Jag är egentligen stolt, så tänkte beskriva mitt långa träningspass.
Först värmde jag upp i ca 12 minuter. Därefter sprang jag på löpbandet i ca 30 minuter och sen gjorde jag lite magövningar i några minuter. Sedan började mitt skivstång och spinningpass på 85 minuter. Skönt.

Och med min hemska träningsvärk blev allt mycket jobbigare.

Skit också

J*la skola att lägga ner min ända vettiga kurs denna vårtermin. Skit också.
Vad f*n ska jag göra nu då i vår?

Hej träningsvärk

Alltså jag har en sådan fruktansvärd träningsvärk nu. Fick den imorse efter träningen igår och den blir bara värre och värre för varje minut som går på dygnet. Kan varken sätta mig ner eller resa mig upp längre. Det gör ju så fruktansvärt j*la ont.

Men jag har fått det bevisat nu att på skivstång + spinningpasset på Friskis tränar man verkligen ben, rygg och rumpa. Fy sjutton. Men tydligen så är det en bra träning på en otränad flicka som mig. Punkt.

Min chef har saknat mig

Eller ja, hon ringde mig igår och ville att jag skulle jobba ons-fre. Och lite lön på kontot sitter ju inte helt fel, så jag har alltså jobbat idag. På favoritförskolan. Så det gick jättebra att jobba där och roligt var det att vara tillbaka från decembers långa uppehåll. Jag kände mig som hemma där och det var skönt att vara tillbaka.

Hade rustat upp mig med vinterkläder för 30 minusgrader så tittade solen fram och det var riktigt fridfullt och skönt att vara ensam ute med fem barn på eftermiddagen. Frös inte alls.

Imorgon börjar jag klockan 9, en lagom tid att vara närvarande på jobbet. (Dock för tidigt för att jag ska kunna närvara i huvudet).

Friskt fattigt

Sådär, då har jag gått och blivit fattig. Har köpt medlemsskap och terminskort på Friskis och Svettis, vilket betyder smärtsamma träningspass minst två gånger i veckan fram till sista juni. Hur sjutton ska jag orka med det?
Sved i plånboken gjorde det också. Men en lite mer tränad kropp skulle inte sitta helt fel. Gärna gå ner några kilon också. Men man kan väl inte få allt här i världen?

Så idag har jag fått tummen ur rumpan och rykt tag i mitt soffliggande. Idag har jag börjat träna igen, skivstång + spinning pass. Det var riktigt jobbigt att träna. Har typ inte gjort det på 1½ månad. Mina ben darrade och skakade av smärta. Jag lovar. De skakade av muskelträningen. Skitjobbigt.

Så jag tog det ganska lugnt nu, första gången för i år. Efter all julmat och alla restaurangbesök på Gran Canaria. Åh, jag saknar Gran Canaria....

Duktig flicka

Har idag övningskört i drygt en timme. Det var lite obehagligt att köra på motorvägen i mörker med mötande trafik bara, men annars så gick det bra.

Innan var jag bara tråkig och tog hand om disken, tvätten, vikt tvätten och sånt skoj. Men nu tänkte jag mysa i soffan framför humorserier. Ha en trevlig kväll.

Min låt

‎Den här har väl ni redan sett, antar jag. Förmodligen hittat er egen låt också. Annars, så gör det nu.

1) Ta reda på vilken låt som var nummer 1 den dagen du föddes.
2) Gå till den här sajten för att ta reda på det: www.joshhosler.biz
3) Hitta låten på YouTube.
4) Posta videon utan att skämmas.

Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine, var min låt när jag föddes. Ganska passande faktiskt.
http://www.youtube.com/watch?v=NmqK0aXkHho 

Tror det blev fest igår, eller?

Igår var jag och Nalle bortbjudna på middag hemma hos mamma och bror. Det visade sig att det blev en 3-rättersmiddag som var jättegod. Mamma och bror hade fixat iordning allt jättebra med tända ljus och dukat fint och som sagt förrätt, varmrätt och efterrätt.


Tack så mycket. Gott och trevligt.


Strax innan jag övningskörde dit, ringde Lina och ville att vi skulle komma in till stan och ta en öl på en krog med de. De var ett helt gäng som hade käkat middag inne i stan och nu skulle ta en öl i Gamla stan, på E-types vikingakrog. Sagt och gjort. Vi åkte in till stan efter den goda middagen och tog oss nått att dricka. Efter ett par minuter senare såg vi han, legenden, ägaren, stjärnan från "Så mycket bättre", självaste E-type mannen! Ett stort leende sken upp på oss alla.

                           
             
             

Nu är jag och E-type så härtajta. Värsta bundisarna.
      


Chill & slapp

Idag har det bara vart en chill- och slappdag med Nalle. Både han och jag var lediga idag. I för sig så har jag vart det hela veckan. Men idag så har vi softat med varsin dator och sedan såg vi faktiskt på film tillsammans. Det är inte varje dag Nalle vill titta på film med mig.

Har inte gått utanför huset idag. Börjar känna mig rastlös. Så ska förmodlig ut och gå en promenad senare ikväll.

"Om du ska va stolpe får du stå stilla"

Idag blev det en tur till centrumet. Efter att jag hade försökt ringa chefen
x antal gånger och därefter ringt mitt lönekontor, eftersom det kronglar på lönefronten. Blev inget bättre resultat ändå så ska försöka igen på måndag.

Fönstershoppade mest, i centrum. Behöver ju egentligen ingenting. Tråkigt nu med alla reor. Men det blev ett nytt puder och en liten fickalmanacka. Alltid bra att ha.

Nu sitter jag ensam hemma. Nalle har åkt in till stan för att träffa några polare och jag sitter hemma med tända ljus och tittar på Hälsoresan. Kul. Ha en trevlig kväll.

Oh fuck, det snöar ju

Det har ju faktiskt snöat idag. Vad glad jag blev. Vacker snö som dalade ner från himmelen. Äntligen är det vitt på marken!


Fernissat min andra tavla

Idag har jag bara vart hemma och pysslat lite. Fernissat en tavla. Skissat på en annan. Snart är det dags att börja på en ny, tror jag.

Har även vart duktig och vikt tvätt, så att du inte tror att jag bara lallar omkring här hemma. Är duktig imellanåt liksom. Har försökt att ringa chefen för andra dagen också. Inget svar.

Snart ska jag iväg till Rolle, Petra och ungarna på middag. Nalle ska självklart vara med. Han borde komma hem snart....

Bilder från Nyår

Mina tankar går tillbaka till nyår ikväll. Jag fick se bilderna från kameran idag och måste bara lägga upp några bilder från nyårspartyt jag var på.

(Jag sitter och tillverkar våra partyhattar, kaninhattar. Hugo sitter och dricker bara vatten, för en gång skull. De andra förbereder maten hemma hos oss).


 (Jag fortsätter och pysslar med partyhattarna hemma hos Lina och Hugo medan Lina är snygg i svart och kaninhatten).

(Vi alla hade mina tjusiga party/kaninhattar på oss när vi gick ut och avfyrade en raket. Blev en stor och fin raket).

       (Jag väntar på snittarna med flaskan i högsta hugg. 2 nubbar blev det).

   (Den goda maten. Fyllt kött med bacon, pasta, grönsaker och sås. Yummie).

                                  (Här äter vi den goda efterrätten).

         (Vackra fyrverkerier vi tittade på och drack skumpa till tolvslaget).

(Timmarna efter tolvslaget dansar vi loss till klassiska låtar innan en efter en deckar lite här och där).

Suddiga bilder. Suddiga minnen. Men bra och sköna minnen. Mådde som f*n morgonen efter, med det fick jag ta helt enkelt. Klart man ska fira in det nya året. Det är så välkommet.

Kompis, det går bra nu

Blev tydligen middag hemma hos Lina och Hugo idag. Trevligt. Det tackar jag för. I gengäld fick Nalle jobba lite hos de bland rören i köket.

Jag övningskörde dit. Första gången för i år. Första gången på över en månad. Första gången i en annan bil. Det gick förvånansvärt bra, fast det var mycket trafik, mörkt och regn. Kompis, det går bra nu.

Rött

Jag jultramsar lite med färgen rött. (Not my favourite, men men).
Jag experimenterar och har långtråkigt.


Röda tåstrumpor.


Jag poserar i rött utstyrsel.

Detta nagellack kommer från Volvo och är samma färg som bilar kan ha. Har även tre färger till i cosmic white, vibrant copper och ember black. Man kan tydligen lacka bilarna med samma lack. Fick det av pappa förra julen. Otroligt.

Samma första dag

Imorse vaknade jag av Nalles telefon som lät högt runt 10 snåret. Då upptäckte jag att jag mådde skitdålig. Så dåligt att jag inte skulle hinna till badrummet utan att lägga en pizza på vägen dit.
Golvet var hårt och så fort jag rörde mig mådde jag ännu sämre. Jag låg helt enkelt kvar och försökte somna om istället.
En halvtimme senare vaknade Hugo och Lina och gick upp och började rodda frukost i köket. Då var det ingen idé att fortsätta försöka somna om.

Under hela dagen har jag mått dåligt och knappt kunnat äta eller dricka något. Fast yoghurt har jag lyckats få i mig i alla fall. Plus en kopp kaffe och ett glas juice, på hela dagen. Inte likt mig att banga på mat liksom. Inget har någonsin hindrat mig från att äta, men idag mådde jag verkligen skit.

Jag softade hemma hos Hugo och Lina hela dagen. Slötittade på film. För pigg för att sova och för trött för att göra något.

Men runt 17 tiden orkade jag och Nalle ta bussen hemmåt. Det duggregnade och var slirigt på slaskmarken.
Nu när klockan är över 19 mår jag fortfarande dåligt, men jag har fått i mig lite mer yoghurt och nudlar. Jag borde ta en dusch och sen gå och sova men istället ska jag träffa min nyförlovade bästa Kicki och lite andra polare och se på film hela kvällen. Ja, jag är sjuk i huvudet.
Grattis Kicki till förlovningen. Så glad för din skull.

Den första dagen

Jag hoppas att du hade det trevligt igår, att du firade in det nya året på ett välförtjänt sätt.

Jag var hemma hos Lina och Hugo i deras nya lägenhet, med Nalle, Micke, Fredrik, Hensch och Hugos syrra. Vi drack fördrink, riktig champange. Vi avblåste en raket. Vi åt en god förrätt på laxrullssnittar, whiskeyost, oliver, korv och melon med torkad Italienskt skinka inrullad.

Till varmrätten blev det färskost och soltorkade tomater instoppat i kyckling och fläskfilé inlindat i bacon tillsammans med färskpasta, potatis, rostade grönsaker och såser. Supergott. Det bara smälte i munnen.

Efterrätten bestod av hemmagjord kardemumma glass med en jordgubb/hallon paj som också var jättegod. Blev en Amarula och kaffe på det.

Vid tolvslaget gick vi självklart ut och tittade på alla fyrverkerierna och alla ljuslyktor som flög i luften. Vi drack skumpa och skålade. Ett underbart tillfälle med mina nära vänner.

Festen fortsatte sedan inomhus med drinkar, dans och charader. Helt plötsligt var klockan fem på morgonen och det kanske var dags att vila ögonen en stund. På ett liggunderlag på golvet.

Men fy fan vad roligt jag hade fram till dess. Tack alla underbara människor som var med och firade nyåret. Ha en god fortsättning på det nya året nu.

RSS 2.0