Höstförråd

Nu har jag handlar upp ett helt förråd till kommande höst. Jag har handlat kroppslotion, smörknivar, tröjor, skålar, tandkräm, krämer, durkslag och allt möjligt inför höstens fattiga studentmånader. Snart är det dags att börja plugga på helttid, i Småland, istället för då och då, i Stockholm.  
Hur fan ska jag klara det?! 
(Jag fick skålarna och durkslaget av min kära sambo på min mellandagsnamnsta för några dagar sedan.)
Så nu är det shoppingförbud som gäller. Jag kan inte längre köpa allt jag vill ha. Inga fler spontanköp eller onödigt vardagslyx. Jag måste kunna behärska mig nu.
 
Hur fan ska jag klara det?!

Jag har precis klivit på båten

Jag har precis klivit på båten. Vattnet är blått och det är varmt ute. Snart är jag på Åland hos släkten.
Jag och sambon tänkte käka lite middag på båten och även kolla runt i taxfree:n. Allt för att fördriva tiden. Men det brukar ändå sluta med att man sitter och väntar den sista halvtimmen och gör ingenting.
 
Aja. Två timmar på båten, sedan en halvtimmes bilfärd och sedan är vi framme. Ha en fin dag.

Åker till Åland idag

Oj så tidigt jag är uppe. Väckarklockan har slagit 10 och jag ska upp och packa, äta frukost och åka till Åland idag. Gäsp. Roligt att åka tid. Bo ute i skogen med Nalle och är pappa där också.
Restiden tar ca 4 ½ timme. Vilken tur att Eckeröfärjan både har mat och shopping ombord. Jaja.. vi hörs senare. Ha en trevlig vecka. Jag kommer hem på fredag.

En lättnande känsla

Fan va skönt! Nu har jag äntligen blivit klar med uppgift 8 (av 15) på inredningskursen. Det känns så himla bra att skicka in den. Jag har lagt ner mycket tid på den. Flera veckor har varvats med plugg och semester. Nu slipper jag den ångesten.  
Jag har även fått respons av en lägenhet som jag har sökt till. Imorgon ska jag bli uppringd av ägaren så kanske vi kan bestämma lite mer om kostnader, besöksdag och framtidsplaneringar. Ska bli jätteintressant och höra vad han säger.  
Efter dessa två glada ting blev min löpträning idag mycket roligare än vanligt. Jag sprang omkring och smålog för mig själv samtidigt som jag ökade farten och sprang två minuter snabbare än vad jag brukar springa på. Helt otroligt.
 
Så just precis nu känns allt så himla bra.

Borta bra men hemma bäst

Nu har jag kommit hem från Hälsingland. Jag har vart borta i en vecka och har övningskört bil nästan varje dag. Jag har även firat Nalle som fyllde år, shoppat, gått på spa och haft en dubbelkörlektion i Bollnäs.  
Idag på vägen hem övningskörde jag först på landsväg i regn i 1 ½ timme, sedan körde Nalle en stund i fint väder och sedan körde jag igen, i en timme i ösregn bland krokiga vägar och där en älg sprang över vägen. (..!)
Sista timmen körde Nalle igen. Gissa hur vädret var då?
 
Jo, soligt och fint med breda raka vägar.
 
Det verkar som att varje gång jag ska köra hem från Hälsingland är det regn. Det spelar ingen roll när på dygnet eller vilken väg jag tar. Det regnar bara när jag ska köra bil från Bollnäs.  
Men nu har jag äntligen packat upp alla väskor och jag tvättar en maskin tvätt. För på måndag åker jag till Åland.

Åker hem på lördag

Nu på lördag hade vi tänkt att åka hem till Stockholm. Hem för att packa upp väskorna, tvätta alla kläder och packa ner alla kläder igen för att sedan styra kosan mot Åland.
 
Borde kanske gå och lägga mig. Huhm.....  Eller så gör jag en massa annat, som jag brukar.
Jag ska packa och städa imorgon. Samt övningsköra en bit hem. Så jag får väl säga godnatt till er. Puss och kram.

Övningsköra

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket. Jag tog en jättelång sovmorgon imorse. Kände att jag verkligen behövde det eftersom jag gick upp tidigt igår plus att jag var koncentrerad en länge tid och tvättade Nalles bil också.
 
Sedan har jag mest övningskört idag. Stadskörning i Bollnäs samt landsvägskörning med sväng i korsning. Det går bara bättre och bättre nu. Men det är mycket småsaker att tänka på för mig. Kopplingen, placeringen, hinna läsa skyltar, hålla hastigheten, högerregeln och allt som tillkommer.
 
Men det går sämre med teorin. Fan det funkar liksom inte. Jag kan liksom inte allt. Jag glömmer bort saker lika fort som jag läser om det.
 

Sol, sol, strålande sol

Tack för denna underbart värmande sol, som ni från söderort skickade hit upp till molniga Hälsingland idag.  
Det är inte varje dag solen skiner här, så idag efter körlektionen och en massa shopping fick jag äntligen känna av solens varma strålar utomhus. Jag satt och solade en stund idag! Tvättade även Nalles bil och klippte en halv gräsmatta. Hoppas att jag fick lite färg på kroppen av det. Det var länge sedan jag satt och solade.
 
Det var riktigt varmt också. Ovanligt varmt för denna sommar.
 

Körlektion i Bollnäs

Körlektionen gick faktiskt jättebra. Jag var inte alls trött som jag trodde att jag skulle vara. så fort klockan ringde imorse blev jag pigg som en lärka och körde bil riktigt bra. Inte helt perfekt, men väldigt bra.
 
Kopplingen har jag tränat på så den var inget större problem (jag har en tedens att koppla för ofta och för länge sedan tidigare) den här gången.
Jag tränade på stadskörning i Bollnäs. Gjorde olika turer i stan. En lätt och en svår. Fast varken den lätta eller den svåra var speciellt svåra. Sedan tog vi en tur på landsvägen och provade både högersvängar och krongliga vänstersvängar. Och det kunde inte ha gått bättre.
 
Men jag måste öva lite till på det så att det sitter perfekt till uppkörningen i Augusti.
 

Tidig morgon

I morgonbitti klockan 07.30 har jag en körlektion i Bollnäs. En dubbel körlektion. Så tidigt har jag aldrig kört bil. Får se om min hjärna har hunnit vakna då.
 
Det slog mig häromdagen att det bästa med att ha en sådan tidig körlektion är att det inte finns någon trafik ute. Det är en mindre risk att man träffar på idiotförare som tuta och kör precis i arslet på mig, när jag kör. Det finns heller inte många gående som man kan råka köra på. MEN däremot har jag själv inte vaknat då och kommer förmodligen köra väldigt långsamt och väldigt vingligt. Eller fort.
 
Men vi får se. Kroppen och hjärnan överraskar mig ibland.
Här satt jag en lång stund idag på spa:et jag var på. Det var jättevarmt och superskönt, trots det gråa vädret.

Grattis älskling!

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva ut i hundrade år. Hipp hipp hurra! Grattis min älskling som fyller år idag.  
Jag har firat min älskade sambo idag med gräddbakelse och jordgubbar till frukost, paket, bubbelspa på dagen och middag på restaurang på kvällen. Det förtjänar han verkligen. Allt och lite till.  
Många pussar på min favorit.

Ännu en matbild

Min mamma tycker att jag bara lägger upp en massa inlägg om mat och natur hela tiden. Så här kommer därför ännu ett inlägg om just mat.  
Jag har gjort en egen paj för första gången i mitt liv. Jag blandande lite mellan typ tre recept och slutade med ett påhittat recept. Förutom att maten blev lite bränd blev pajen faktikt god. Jag gjorde en del med skinka, en del med svamp och en del med räkor.
 
Mn va fan. Det blev både gott och ätbart så jag klagar inte. Jag är ingen mästerkock direkt.

Mini-mellannamnsdag

Det är min mini-mellannamnsdag-dag idag. Japp, så det firade vi med en tur till Trolldalen. Ett gammalt ställe där man gör lin och gjorde förut. Vi gick runt och kollade på naturen, gamla hus och fabriken där man gör lin.
Nalle köpte med sig två disktrasor och jag funderar på att köpa en handduk nästa gång jag är där. Det säga att de bli bara bättre och bättre desto mer man använder och tvättar linprodukter. Det ska tydligen hålla i flera år.
Sedan firade vi min namnsdag med att shoppa på Dollarstore. Det är som ett varuhus med låga priser. Helt okej för min smak. Köpte med mig tre bunkar och ett durkslag för ca. 50 kronor. Samt en massa hudkrämer, tandkräm, handkräm och andra roliga (och onödiga) saker.  
Imorgon blir det spa för hela slanten. Då fyller min älskling år och vi ska lyxa till det under hela dagen. Massage och bubbelbad på dagen och restaurang på kvällen. Det ska bli riktigt skönt.

Premiärbadat

Tack för att ni skickade över lite sol hit till Hälsingland, som jag bad om igår. Solen har skinit försiktigt hela eftermiddagen idag vilken gjorde att jag tog tillefället i akt och badade i sjön, för första gången i år.  
Jag har premiärbadat i Ljusnan! Hurra för mig.
 
Nu slipper jag skämmas för att jag inte hade badat förut i år. Nu kan jag kalla denna regniga och kalla "sommar" för just Sommar.  
Kallt var det i vattnet. Men inte tillräckligt kallt för att jag skulle banga på att doppa mig. Inte för att jag är speciellt snabb på att doppa mig, men jag har i alla fall gjort det och simmat omkring i (det grunda) vattnet gjorde jag också. Yes box.
 

Dagens middag

Dagens middag blev en riktigt succé med kycklingfilé, cream fraishe, broccoli och körsbärstomater in i ugnen och serverat med kokt ris.  
Ser både gott och nyttigt ut va? Tycker jag i alla fall.Broccolin och cream fraishblandningen var jättegod tillsammans. Jag måste äta det här fler gånger.

Vänner på besök

Vi är uppe i Hälsingland nu, jag och min sambo. Vi har inte gjort så mycket än förutom att handla lite mat.
 
Kicki och Danne kom över och hälsade på idag. De har också landställe i Hälsingland och var över på en fika här innan de skulle vidare hem till Stockholm. Skoj.  
Jag har tagit en paus från semestern och sitter och pluggar lite, ja förutom att kolla mailen och skriva detta inlägg nu då. Jag ska redigera lite inredningsbilder och göra ett kollage och sedan kan jag (äntligen!) skicka in uppgiften.
 
Så vi hörs en annan gång. Om ni har sol över i Stockholm (eller någon annanstans) så skicka över den hit till Hälsingland nu. Bye bye.

Då åker jag då

Sådär, då åker jag upp till Hälsingland nu då. Blir borta i en vecka ungefär. Ska bli skönt att åka iväg, eller inte själva resan, den är inte så skönt. Sitta i en bil i 3-4 timmar. Och förhoppningsvis ska jag övningsköra halva första sträckan i alla fall.
Tiden går ju snabbare när man kör, känns det som, istället för att bara sitta brevid och stirra ut i tomma intet. Vi hörs senare. Ha en fin helg.

Packar nu igen

Jag håller på att packa samtidigt som jag äter frukost, klär på mig, dricker kaffe, fixar skolarbete, sminkar mig och tusen fler saker. Jag åker till Hälsingland snart. Skulle väl ha åkt nyss, men "ska bara" hela tiden.
 
Men snart är allt klart. Nu ska jag och Nalle semestra. Blir lite kalas där uppe. Och ska träffa min bästa kompis Kicki och hennes kille. Blir lite äventyr och övningskörning också under veckan. Allt ska man hinna med. Snart börjar semestern.
 
Aja, jag måste fortsätta att packa. Vi hörs. Kram.

Hepp, ingen kryssning

Nä, det blev ingen kryssning. Fanns inga hytter lediga. Så imorgon på fredag drar vi in till stan istället.

Fåglarna väntar på mig

Här sitter de och väntar på mig, småfåglarna. Väntar på att jag ska ge de mat. Ungarna sätter sig och skriker på räcket medan föräldrarna letar ivrigt efter mat. Men igår fick de ingen mat så jag känner att jag vill ge de lite idag då istället. Sötnosarna.
 
Hela tjocka släkten kom och satt på min balkong ett tag. Typ 6-7 stycken. De är ju söta men det skitar ju ner så mycket. Nästa vecka får de ingen mat av mig för då är jag i Hälsingland (igen). Så de får lära sig att fånga mat på egen hand nu. Efter imorgon alltså. När jag har åkt bort.

Det märks att det är sommar

Ni är färre som läser min blogg, jag skriver färre inlägg och vädret är mulet eller regnigt, som det brukar vara en svensk sommardag. Jag undrar vart ni har tagit vägen? Mår ni alla bra?
 
Imorgon kanske jag ska åka på kryssning. Helt spontant och random. Får veta mer imorgon. Nu borde jag gå och lägga mig. Godnatt sötisar.

Är det semester så är det semester

Idag så lyxade jag och Nalle till det med våfflor till middad. Mums vad gott.

Pass upp

Pass upp! Nu ska jag ut och övningsköra. Ha en fin kväll.

Löpträning

Vädret blev bättre framåt eftermiddagen igår. Det blev riktigt fint faktiskt. Så jag tog på mig löpskorna och sprang iväg en runda bland sniglar, lerpölar och flugor. Det gick bra att springa. Jag förvånar mig själv varje gång, hur mycket jag orkar egentligen. Och att jag inte får någon håll eller ont i knät längre, som jag alltid fick för två år sedan. Nyckelbenet brukade jag få ont i också. Men inte längre. Jag fattar inte att det är sant.  
Det är skönt att veta att jag har en liten kondition i alla fall. Som hänger med mig.
 
Fast min sambo som aldrig tränar konditioner och ofta äter onyttiga saker (som är trådsmal ändå) sprang med mig en gång förra veckan. Han sprang ifrån mig utan att anstränga sig. Han skulle kunna GÅ snabbare än mig när jag springer fortare än vanligt. Jag kämpar, tränar och sliter med min kondition så behöver han bara springa en gång och springer ifrån mig på nolltid. Mycket roande......

Konstigt väder

I fredags var det mulet och åska. Igår var det strålande sol och blå himmel. Idag är det mulet och åska igen. Blixtar också. Konstigt väder.
När tänkte solen stanna länge? I flera dagar?  
Jag som hade tänkt att löpträna idag... humh. Får bli antingen senare ikväll eller imorgon. Nu ska jag plugga lite körkortsteori istället.

Måste passa på nu

Nu när solen äntligen skiner. Att sitte ute på balkongen och plugga i solen. Det var länge sedan solen sken så här starkt i Stockholm. Tror att det var i Maj som det senast var sol flera dagar i rad så att man (jag) hann med att sola någon dag. Kan ha vart någon dag i Juni också. Sämsta sommaren på länge i alla fall.
Så jag passade på att sitta ute idag som sagt. Så skönt. Matade lite småfåglar också, igen.

Nalle igår

Så här såg Nalle ut igår när vi var bortbjudna på middag hos Rolle och Petra med barn. Vi satt ute och grillade och det var lite kyligt. Så Nalle fick låna en mössa. Vackert.

Bjuden på middag, ja tack

Då sticker jag till familjen "Rolle" och blir bjuden på middag. Det var länge sedan jag var där, en månad eller två säkert, sen sist. Det är alltid roligt att träffa de. De är så snälla och trevliga hela tiden. Och barnen är så söta.
 
Ha det så bra så hörs vi senare.

Middag hos vänner

Skönt med lördag va? Mmm, det tycker jag med. Mindre plugg för min del, mindre men måste göras fortfarande. Lite i alla fall.
 
Denna lördag bjuder på middag hos Rolle och Petra med barn. Blir väl att jag får leka av mig med barnen OCH äta god mat. Precis vad behöver just nu. Slippa allt stök och alla måsten här hemma. Köket är ett bombnedslag och dammtussarna slåss om utrymmet. Jag orkar egentligen inte plugga mer heller, men måste bli helt klar nästa vecka. Så det är bara att göra det. Ha en trevlig helg.
 
 

Fredag den 13:e

Åh nej, det är fredag den 13:e idag.... På tv:n. Filmen. Åh, vad läskigt. Eller inte. Eller jag har ju inte sett den filmen än, men den verkar vara dålig i alla fall, än så länge.
 
Aja, jag ska ge den ett försök i alla fall.
 
Jag har inte kännt av någon otur än så länge på hela dagen heller. Men åskan och blixtrarna gjorde väl sitt. Ha en fin kväll släsh natt nu.

Fredagsgroggen

Efter en hård vecka med mycket plugg tar jag nu det lugnt med en grogg i handen. Fredagsgroggen! Jag firar att jag kom in på skolan och att solen skiner just nu. Efter en dag med regn och åska. Skål på dig!

Blixt och dunderväder

Det åskar och blixtrar ute. Än så länge är det långt borta och har precis börjat. Nyss spöregnade det också. Nu har det tvärt slutat att regna.  
Jag sitter ensam hemma vid köksbordet och googlar badrumsmöbler till en uppgift till kursen. Går bra men tar tid. Har redan möblerat en hel hall. Blev jättebra. Men som sagt, tar tid.
 
Oj, nu skiner solen också. Konstigt väder. Lite läskigt väder. Oförutsägbart. Vad som helst kan hända och klockan har inte ens slagit två på dagen.

Krämig vitlökssill

Några fåglar på Midsommar viskade i mitt öra att de tyckte om min hemmagjorda vitlökssill. Så jag tänkte vara en vänlig själ och lägga ut receptet här, för er alla.
 
4 portioner ca. 10 minuter
 
    1 burk sill, 450 g
    1 dl turkisk yoghurt
    ½ dl majonäs
    1 pressad vitlöksklyfta
    3 msk hackad rödlök
    3 msk hackad gräslök
    Flingsalt
    Vitpeppar
 
Gör så här:
Låt sillen rinna av. Blanda yoghurt, majonäs, vitlök, rödlök, gräslök, salt och peppar i en skål. Häll ner sillen och låt ingredienserna mogna tillsammans i ca. ½-2 dagar. Färdigt.
 
Vill man ha en mer starkare smak av vitlök så lägg i en extra vitlöksklyfta. Annars är den jättegod som den redan är.

Huvudvärk kan komma plötsligt, ta en trio.. lindrar snabbt?

Det märktes att jag var ute och sprang i måndags för idag (tisdag) har jag haft ont i huvudet hela dagen, förmodligen av vätskebrist (och kvällens åska som påstods ligga i luften).
 
Trodde att det skulle gå över med vatten och mat men nähe då, inte alls. Så jag tog två alvedoner under kvällen och nu så är huvudvärken nästan borta.
 
Ska sova nu så jag hoppas att den försvinner helt tills imorgon. Natti.

Stadskörning i Stockholm

Jag har pluggat körkortsteori idag. Gjort lite tester och läst en massa texter. Jag blev godkänd på testet så jag har en chans att lyckas på det riktiga teoriprovet jag har bokat i Augusti.  
Jag övningskörde idag också. Jag körde stadskörning för allra första gången. Stadskörning i Stockholms stad. Det gick bra men herre Gud vad nojigt nervös jag var innan. (Blir alltid överdrivet nervös). Nervös över ingenting liksom. Men bra gick det och två varv inne på söder blev det. Tack Nalle för ditt tålamod.

Bilder från helgen på Åland

Här är lite (suddiga) bilder från när jag var på Åland i helgen. En trevlig liten resa med god mat och glada släktingar.
Vi börjar med lite packning för tre dagars resa. Packat som om jag skulle ha vart borta en vecka med alla väskor. Men det var bara ca 48 timmar.
Här är vi på väg till färjan. Vi åkte via Vaxholm och några småfärjor först.
Pappa ville bjuda på mat på båten. Han ville tydligen ha A la Carte och det tackade jag inte nej till. Åt en köttbit och någon konstig potatis från Åland. Smakade väl lite si sådär. Efterrätten däremot var jättegod. Vaniljglass och färska jordgubbar och en kopp kaffe på det.
På den här luftmadrassen sov jag i och den är större än sängen jag har hemma.... Humh..
Jag och pappa gick över till min farbrors landställe på grillmiddag. Grillad oxfilé och potatisgratäng blev det. Supergott. Sedan bjöds det på bastu som var riktigt het.
Jag fick låna deras hund och gick på 10 minuterspromenad för att hämta lite grejer.
Här är på hemresan. Åkte Viking Lines Rosella. Då blev det inte A la Carte utan klassiska köttbullar och potatis. Blev en sväng i taxfree:n också. Kollade runt lite för att tiden skulle gå fortare.
 
 

Är hemma nu

Jag har kommit hem från Åland nu. Har till och med legat i soffan och tittat på film med Nalle.
Resan gick bra och konfirmationen var trevligt. Lite släkt som jag fick träffa.

Men nu ska jag gå och lägga mig så återkommer jag imorgon om resan. Godnatt.

Sitter på båten hem nu

Sitter på båten och är på väg hem nu. Jag är trött och det väntas 2 timmars bilfärd efter det här. Blöh. Men men.
Vi hörs senare ikväll, när jag är hemma. Kram kram

Är snart på konfirmation

Jag håller på att fixa i ordning mig för snart ska jag på min kusins konfirmation. Grattis Anton och lycka till i all framtid. De växer så fort de där små.... barnen...
Sedan bär det av hemmåt, ikväll. Båten tror jag gick klockan 18 någonting. 18.30 kanske det var. Hur som helst. Jag har haft en bra helg här borta, i utlandet. Jag kommer hem sent ikväll och då tror jag att jag bloggar igen. Ha en fin dag så hörs vi senare.

Marabou Jordgubb

Jag har smakat den här nya Marabou Jordgubb. Choklad med jordgubbsbitar i. Den är jättegod. Eller jag tycker om den i alla fall för jag älskar jordgubbar och sötsaker. Och choklad.
Det var kärlek vid första ögonkastet. Har du provat den? Vad tycker du om smaken?

Jag har inte lämnat er

Nej, jag har inte lämnat er. Jag är bara väldigt upptagen här på Åland. Jag solar eller hjälper pappa med taket på huset eller njuter av helgen eller fixar med veden, lagar mat, dricker vin, åker bil, träffar släktingar eller ja, allt möjligt. 
Men jag slänger upp lite inlägg här senare för din skull då. Så att du inte känner dig så ensam. Okej?

På väg

Då är jag äntligen på väg till Åland. Vilket utlandssemester det kommer att bli. Jag har pratat med den väderansvarige och den har lovat fint väder. Det har jag bestämt. Inget regn!
Bäst att packa med regnkläder ändå. Man vet ju aldrig. Jahapp. 2 timmar i bilen sedan båt i nästan två timmar och sist en bilfärd på 30 minuter. Skoj.
Båten avgår klockan 20.00 och sen måste man ändra alla klockor en timme. Ställa fram den eller ställa tillbaka den en timme? Det lär jag mig aldrig. Men aja, det löser sig.
Jahapp. Du får väl ha en trevlig helg du med då. Tack detsamma.

Packar och fixar

Jag håller på att packa och fixa en massa här hemma. Ska snart slänga mig i duschen och sedan käka lite.
 
Runt kl.16 kommer pappa och hämtar upp mig så åker vi till Åland. Det är skönt att få åka dit, inte just själva resan, men att vara på Åland. Se landskapet, känna miljön, känna doften av havsvatten och den friska luften. Jag hade inte åkt dit om jag inte hade haft min släkt där heller. De gör 80% av resan liksom.
 
Happ, jag ska inte babbla på längre. Måste fortsätta att packa. Ciao.

Löprundan avklarad

Jag har även vart ute på en löprunda ikväll. Blev runt sjön den här gången. Det gick snabbare än vad jag trodde att det skulle ta och ändå sprang jag inte speciellt fort heller. Men skönt att få det gjort i alla fall.
 
Imorgon (fredag) ska jag packa, duscha igen och om jag hinner plugga lite. Men nu blir det att sova. Godnatt mina vänner.

Mer plugg

Hej hopp i lingonskogen.
Idag har jag gjort ett kollage till kursen. Vilken jävla tid det tog. Jag bläddrade igenom femhundraelva tidningar minst två gånger var, bara för att hitta de rätta bilderna. En och en halv dag har jag suttit och bläddrat i inredningstidningarna, men nu är jag äntligen klar med det kollaget.
 
Nästa uppgift är att hitta passande möbler till en lägenhet plus rita planritningar och ett till kollage. Får bli nästa vecka för nu tar jag semester. Eller med andra ord, på fredag åker jag till Åland för att gå på min kusins konfirmation och jag blir borta till på söndag kväll. Skoj.

Grillmiddag hos Lina & Hugo

Igår blev jag bortbjuden på grillmiddag hemma hos Hugo och Lina (därav att jag inte bloggade igår kväll). Där fanns även Micke, Hensch och Toolbox. Vi grillade stora fläskytterfiléer, grönsaker och hade haft potatis ugn. Vi drack vin till middagen. Jag tog bara två glas vin....
Sedan fick vi efterrätt. Rabarber- och jordgubbspaj, glassdrick och kaffe. Mums vad gott det var. Jag åt så mycket att jag började må illa, men gott var det. Så det var bara att pressa.
Min Nallebjörn som också var med på middagen körde hem mig sen. Skönt att slippa åka kommunalt. Men vilken dunderkväll det var.
Linas nya kanin fick också vara med, på ett hörn. Ja båda hennes kaniner fick vara med, men det vara bara en jag kom ihåg att fota. Hon låg så fint på balkonggolvet medan vi satt där och snackade. Hej sötnos. Snacka om öron den kaninen har. Jisses.

Hit me sun

Dagens outfit är ett gammalt marinblått linne från HM och ett par svarta shorts från HM. Nu ska jag ut i solen och njuta av sommaren. Solen ska fastna på mig idag, därav de mörka kläderna.

Söta små fegisar

Jag satt ute på balkongen och pluggade i tisdags. Solen sken och det var ca. 40 grader i solen. Fåglarna skrek utanför, både fiskmåsar och småfåglar.
 
Så jag gjorde det förbjudna. Jag la ut brödbitar på balkongbordet och matate fåglarna från balkongen. Stäm mig. Sätt på handbojor, jag ska inte göra motstånd.
 
Det tog ett ganska långt tag innan de vågade sig fram för ett smakprov. Men tydligen var det gått med gammalt bröd för efter ett tag kom hela tjocka släkten och satt på balkongräcket och skrek. Söta små fegisar.

Sen uppdatering

Det blir en ganska sen uppdatering nu. Men jag är fortfarande pigg och vaken och du kan ju läsa detta inlägg när du vill.
 
Så med andra ord.
 
Idag har jag pluggat igen. Både till kursen och till uppkörningsteorin. Jag har även oljemålat idag. Lite grand blev det i alla fall. Måste bli klar med en tavla innan jag börjar plugget i Småland. Sen kommer jag inte hinna att måla. Ska fortsätta att måla nästa vecka när den har torkat lite. 

Kan inte sluta tänka på det

Shit, jag kan inte slutat tänka på det. Att jag ska börja skola i Älmhult snart. Det cirkulerar i huvudet på mig, dag som natt. Plus allt annat, som uppkörning och allt bo-i-villa-snack till exempel.

Och som läget är nu kommer det bli jättejobbigt för jag har inte hittat någonstans att bo än.  
Sedan 2008 har jag inte gått i någon skola. Då var det bara en termin på Folkuniversitetet. 
Det kommer kännas konstigt. Jobbigt men kul. Vet inte hur jag ska göra med boendet bara.

Skönt att träna

Åh där har jag sprungit i 46 minuter. Skönt att få träna. Jag har faktiskt längtat efter det. Fick inte ens håll. Så det kändes jättebra.
Blev helt slut nu. Ska kolla lite lägenheter i småland nu. Några förslag?

Tillbaka till pluggeriet

Då har jag pluggat lite idag då. Ritat planritningar och skissat på rum. Försöker komma ikapp lite, men det är långt kvar. Som tur är kan jag lämna in uppgifterna när jag vill, så egentligen ligger jag inte efter.  
Ska ut och springa nu också. Måste komma tillbaka till min gamla rutiner. Fungerar som bäst då. När dagarna är redan förbestämda vad jag ska göra och jag bara följer slavisk dagsschemat. Utan att säga emot.
 
Det var två veckor sen sist jag tränade. Får se om kroppen pallar med att springa. Midsommarmaten var väldigt god, om jag säger så.

Jahapp, då var jag hemma igen

Nu har jag lämnat Hälsingland och övningskört hem i spöregn, dålig sikt och tränat på att köra om långsamma fordon. Jäklar vad regnet öste ner där ett tag. Såg inte mer är 5 meter framför bilen, ja knappt det heller. Det var lite smått obehagligt faktiskt.  
Men så fort Nalle skulle ta ratten och köra den sista biten hem blev det tvåfilit och solen kom fram. Givetvis. Inte ett dugg obehagligt.
Men jag verkar ha otur med vädret nästan alltid när jag ska köra. Jag är nästan bättre på att köra i regn, mörker eller snöstorm än vanligt ljust uppehållsväder. Happ.  
Nu är resväskan uppackad i alla fall. Även all mat och dryck som vi har haft med oss. Trött blev jag nu också. Seg. Ska ta det lugnt nu ett tag innan jag går och lägger mig. Ha en fin kväll.

Hälsingland skämmer bort mig

Jag har blivit bortskämd med vackra Hälsingland den senaste veckan. Trots att det har regnat till och från hela tiden har det vart en vacker utsikt och hyffsat varmt i luften. Solen har försökt att göra sin andel av semesteravtalet och jag har gjort min med att slappa.  
Jag och Nalle håller på att städa sommarhuset nu. Vi ska packa ner det sista och åka mot Stockholm snart. Hejdå vackra Hälsingland.

Åker hem till Stockholm på söndag

Det är sista dagen här uppe i Hälsingland nu. På söndag åker jag hem till Stockholm. Det kommer bli en seg dag med städning av hela kåken och sedan bilåkning resten av dagen.  
På måndag blir det hårdpluggning med inredningskursen som gäller samt som jag ska hinna med att träna, leta studentlägenhet, snacka med CSN, plugga körkortsteori och packa upp alla resväskor.
 
Men jaajaa..... det löser sig.  
Ikväll har jag tagit en lugn promenad och tittat på vackra Ljusnan och nyss duschade jag. Det är så skönt med nytvättat hår. Jobbigt att duscha men resultatet luktar så gott. Jag ska gå och lägga mig nu om jag ska orka med morgondagen. Godnatt.

RSS 2.0