Theodors dop

Nu är äntligen vår son Theodor döpt.
Det var en hel del förberedelser innan och jag hade som sagt både bakat, delegerat bakning och inhandlat dekoration innan. Fästmannen hade kontakter med en uthyrnings/catringsfirma som vi hyrde porslin och dukning av.
Och precis innan dopet skulle börja var jag så klart både nervös och stressad. Och ungen själv var både trött och hungrig.
Men allt gick bra. Theo skötte sig galant hela tiden och charmade både gästerna och prästen så att hon höll på att komma av sig. Jag läste en dikt (jag aldrig hade läst förut och skulle ha tränat på innan men hann inte med) som gick förvånansvärt bra och fästmannen såg prydlig ut och höll alla känslorna i schack. Theodor fick två gudföräldrar, som är våra närmsta vänner, som läste varsin fin dikt och alla gäster hittade rätt i tid, fast många av de har rest flera timmar. Allt gick bara så himla bra.
Efter dopet i kyrkan åkte vi alla till fikalokalen där det serverades kaffe och en massa hembakat av olika slag. Och sen de fina doptårtorna vi hade beställt. (Fina tårtor kan varken jag eller fästmannen baka så de beställde vi av ett lokalt bageri).
Tusen tack för all hjälp vi fick och för er alla som kom. Tusen tack för de fina gåvorna Theo fick. Tusen tack för Theodors dop.

Det är tanken som räknas

Imorgon blir det dop för den här lilla krabaten. 


Och idag har vi fixat och donat i fikalokalen. Drygt 40 pers blir vi imorgon som ska fira Theodors dop. Och alla ska fika. Så hela veckan har jag försökt att baka något gott till alla. Gick väl sådär med det.... Skitfult blev nog allt som jag bakade. Nä men hälften av alla sorter såg fula ut i alla fall. Men jag har aldrig sagt att jag kan baka heller. 
Hoppas att det smakar gott i alla fall. Fast det ser ut som att muffinsen själv har spytt. 


Inga vinterdäck på

Det är första dagen man inte får ha dubbdäck på bilen och det är typ snöstorm ute.  


Och självklart ska vi ut med bilen idag. Bra tajming. 


Oturstorsdag

Den känslan när ungen lyckas peta in sitt spetsiga finger i min näsa så att det börjar blöda och timmen efter drar mig hårt i tinninghåret, så att det gör ont på riktigt. Sen skiter precis när jag har bytt till en ren blöja, sparkar pappa i ansiktet och kladdar extra mycket med maten.
Men det är ju den 13:e, så det ska väl märkas. Men Theo var lika glad för det.

RSS 2.0