Gott Nytt År

Och god fortsättning på ditt nya liv. Jobba på dina nyårslöften och håll hårt i dina kära. Snart smäller det!

Minnen från 2011

Minnesbilder från året som har vart. Det långa året som har gått jättefort.


(Teneriffa i vintras)

(Spa helg i Februari)


(Valborg med Lina m.fl)


(Åland i somras)


(Midsommar med partygänget)


(Hälsingland i somras)


(Segling i somras)


(Ny klänning på bröllopsfest)


(Vinylkryssning i Oktober)


(Lena PH's show)


(Riktigt sjuk en längre tid)


(Sveriges första mästerskap i poledance)


(Gran Canaria i December)

                                           (Julafton med familjen)


Ett år att minnas. Hejdå 2011 året och välkommen 2012 året. Gott nytt år!


Förbereder kvällens meny

Jag, Nalle, Hugo, Micke och Hensch har vart hemma hos oss och förberätt kvällens meny heladag en idag. 3 rätters med massa godheter. Jag är skitsnygg i min lila cocktailklänning med turqoisa smycken och dekorationer. Ska det va så ska det va.

Vi ska snart över till Hugo och Lina där festen kommer att hålla hus. Nobelmiddag med riktigt champange som fördrink. Awsome.

Ha det så bra och gott nytt år på er. Jag ska ha skitroligt nu. In i dimman.

Nyårslistan


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Läste en inredningsdatorkurs och reste otroligt mycket utomlands (säkert 5 gånger i alla fall).


Har du några nyårslöften?
- Nej inte direkt. Vet att jag skulle misslyckas bara. Men ett vagt löfte om att börja träna oftare (som alla andra) i alla fall.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Japp, min kompis Nattis. Lika gammal som mig.  


Vilka länder besökte du i år?
- Teneriffa, Åland (två gånger), Finland (kryssning) och Gran Canaria.


Vad önskar du att du gjort mindre?
- Klagat, vart bitter och negativ. 


Bästa minnet från 2011?
- Resorna till Kanariöarna.


Bästa köpet?

- Humh.... låter mig tänka lite längre på den frågan. Klänning? Smink? Oljefärg? Resor? Shorts? 


Vad spenderade du mest pengar på?
- Kläder och smink. En hel del mat måste ju köpas också.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Min sambo gör mig ofta glad. Mina bästa tjejpolare också.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Gladare i år. Förra året gjorde jag lumpen och hade det förjävligt tufft.


Favoritprogram på TV?

- Simpsons klart. Enkel humor som jag förstår.


Är det något du saknat 2011 som du vill ha år 2012?
- Utbildning/Gå i skola och rikedom. 


Vad ser du mest fram emot med år 2012?
- Utbildning(?) och ett välbetalt jobb. Eller alltså. Jag hoppas att jag kommer in på den där skolan som jag har sökt till i två år nu och att den sedan leder till ett bra jobb. Tack på förhand.


Imorgon smäller det

Imorgon gäller det, imorgon smäller det.

Men idag var det en helt vanlig dag med plock och fix här hemma. Lite mer vika tvätt (kul att flytta hemifrån..) och fixa med mat. Nalle och Micke har handlat nyårsmaten idag och kom hem till oss för att förbereda den lite. Gjorde egen hemmagjord glass. Yummie. Även maränger till någon trevlig stund.

Nu återstår det en uppfräshande dusch. Samt lite andra små förberedelser inför årets sista dag imorgon.
Det sägs att jorden ska gå under år 2012, december. Men det gick ju så bra på det här årets domedag, rena fiaskot. Jorden skulle ju gå under redan i år, i höstas, var det ju någon stor gubbe som sa. Snacka om tragedi. Pinsamt påfund.

Nä, jag tror inte på sånt bullshit. Har vi inte redan problem och tragedier att tänka på som det redan är? Måste vi veta att jorden ska gå under år 2012 också? Nä! Skulle inte tro det. Bara bullshit.

Men gott nytt år på dig.

Värmande bilder

Lägger upp lite värmande bilder, från min resa i Gran Canaria. Saknar värmen, saknar baden, saknar solen. Gott nytt år!
 

29:e December

Idag har jag inte gjort något speciellt. Legat på soffan och pillat naveln och filat naglarna mest.

Nämen jag har vart lite duktig också med att tvätta två maskiner, vikt tvätt, sytt och fixat en klänning, lagat mat samt småstädat lite här hemma.

Men snart är det nyår!

Lekt med Kicki

Då har jag lekt med Kicki idag då. Vi bakade brownies och fikade i flera timmar. Sedan blev det en hel dels Wii spelande. Jag var apdålig, bokstavligt talat. Först spelade vi Mario och sedan Donky Kong, jag sög på båda spelen. Gick bara och dog hela tiden. Men det blir väl så när man slutar att spela tv/dator spel.

Hur som helst så var chokladkakan god och kaffet smakade bra. För att inte tala om det trevliga sällskapet.

Idag ska jag leka med Kicki

Vi ska fika och kanske baka något skoj. Det var länge sen jag träffade henne, säkert flera veckor sedan. Skoj skoj idag.
Ha en bra dag. Ciao.

Julklappar!

Den här klockan fick jag av Nalle i julklapp. Och det här armbandet fick jag av Nalles syster, som hon har gjort själv. Supersnyggt. Turqoist och allt. Och klockan är i guld. Perfect. 
              
Sen har jag köpt lite julklappar till mig själv också. Läppglans, 3 mascara för 100 kr och sminkborstar. (Jag laddar upp för nyår och all framtid).


Den andra julen

Idag har jag firat julafton nummer två, hemma hos Nalles föräldrar med tillhörande släkt. Vi kom dit på eftermiddagen, glöggade och började sedan med julmiddagen. Sillar i mängder, köttbullar gjorda på älgkött, cocktailtårta, sillsallad och allt möjligt. Supergott och jättetrevligt. Jag åt ovanligt mycket sill, fast jag egentligen inte tycker om sill. Otroligt.

Men maten slank ner. Proppmätt blev jag. Senare var det julklappsutdelning. Till och med jag fick paket. Det var snällt. Det tackar jag för.

Efteråt blev det efterrätt. Fruktsallad med glass och vispgrädde, samt kaffe och kaffelikör. Sliskigt gott det med. Mätt och belåten tog jag och Nalle en taxi hem sedan.

Julaftonen 2011

Vilken bra och trevlig julafton det blev, trots att det inte fanns någon snö ute.
Innan vi åkte till mamma, som vi brukar, åkte vi förbi Nalles farmor och julhälsade samt fick med oss lite sillsallad. Sedan åkte vi faktiskt förbi min far och julhälsade och bytte julklappar.

Sen fortsatte vi hem till min mamma och bror där mormor och morfar redan var. Vi började förmiddagen med att fika och äta lite godis. Sedan blev det glögg till Kalle och efter det blev det julmat i mängder.

Jag åt så mycket att jag mådde illa. Men det var ju så gott. Lax och sill och köttbullar och Jansson's och gubbröra och skinka och korv och allt möjligt.

På kvällen kom det två små tomtenissar och de hade med sig lite julklappar till oss alla. Stora som små. Dyra som mindre dyra. Ätbara som icke ätbara.
Jag fick smycken, långfärdsskridskor (som jag hade önskat mig), godis, bärbar DVD-spelare, duschgrejer och krämer m.m. Samt massageolja av Nalle så han tänkte tydligen ge mig en massa massage. Det tackar jag för.

Senare på kvällen blev det efterrätt, en fruktsallad som Nalle och jag gjorde. Vi drack lite mer kaffe och även en skvätt kaffelikör. Gott och sliskigt.  

Jag tackar för hela dagen. Den har vart jättebra. All god mat och alla fina presenter. Släktingar som jag inte träffar så ofta. Tack för denna julafton.
God fortsättning.

God Jul!

 God jul och ha en superbra julafton med mycket fet mat, julklappar, Kalle och nära och kära runt omkring dig. Jag drar till mamma och träffar släkten.

Är laddad för julen

Julstöket har vart igång hela dagen. Fixat och donat här hemma. Men snart så är allt klart. Ska bara städa lite, slå in de sista paketen och ta en dusch. Imorgon åker jag hem till mamma och firar jul med henne, bror, mormor, morfar, deras hund och Nalle såklart, som vanligt.

Tyvärr så blir det inte så mycket sömn i natt, har liksom inte tid att sova, så jag lär väl vara supertrött imorgon. Men men, det är ju julafton ändå.

Alla klappar köpta      [X]
Granen köpt               [X]
Julpyntat lägenheten [X]
Slagit in paketen        [X]
Inhandlat julmat        [X]
Julfikat                      [X]
Klätt granen               [X]

Här är en bra lista som känns skön att ha gjort. Bättre sent än aldrig.

Done & finito

Äntligen har jag köpt klart alla julklappar
. Granen är köpt och ska kläs alldeles strax. Julpyntet ska fram snart också. Snart är det jul hemma hos mig med. (Fast tankarna är fortfarande kvar på Gran Canaria med sol och värme).

Vart är värmen?

Jaha, vad ska jag säga om dagen då? Ja, den har vart seg. Jag saknar värmen och solen. Äta god frukostbuffé med mackor, bakverk, ägg, choklad och färsk frukt, i mängder, samt kaffe och juice. Sitta i solen i kjol, linne och flippflopps. Njuta av livet. Njuta av värmen.

Idag sov jag hyffsat länge. Fick göra mitt eget kaffe på morgonen. Fick göra min egen torra frukost.
Annars idag har jag packat upp alla resväskor. Tvättat två maskiner och inhandlat mat. Är fortfarande seg och orkar typ inte göra något. Men imorgon är det full rulle igen med julklappsshopping, julpyntning och annat julstök.

Från värme till kyla

Vad är en strand vid havet? Den kan ju va dötrist.... och tråkig och alldelles....... alldeles underbar.

Jag är som sagt hemma nu. Anlände runt 23-tiden på Arlanda i natt. Möttes av snö på marken. Möttes av kyla och stress. Planet flög en extra "rund sväng", för att undvika kraftig motvind vilket ledde till en längre sträcka på 45 minuter.

Annars gick allt bra. Ja förutom att bussen från hotellet till flygplatsen, åkte tillbaka en bit för att hämta upp en unges mobil som hon hade glömt på hotellet. Och att två små bebisar skrek i kör på flygplanet. Men annars så.

Sista dagen på Gran Canaria låg jag och solade och badade en sista gång i havet. Då var det riktigt stora vågor. Gick inte att komma ut på djupt vatten förän man trycktes tillbaka av alla höga vågor. Sjuk roligt att kämpa sig fram hela tiden. Inte var det snorkallt heller att bada. Åh, jag vill bada i havet igen.

Hej Sverige

Nu har jag kommit hem till Sverige igen. Usch vad kallt det är här.
Vart tog värmen vägen?
Är fortfarande kvar på Arlanda. Väntar på taxin hem. Hörs senare.
(Bloggar mer och visar bilder om allt när jag kommer hem på riktigt).

Imorgon kommer jag hem

Imorgon åker jag hem till kalla Sverige igen. Tråkigt. Det har vart så otroligt skönt här borta i värmen. Solat flera timmar, badat i havet, åkt på utflykter, shoppat, badat i pool och ätit god mat. Jag kommer sakna Gran Canaria, svenskarnas bästa semesterort.

Väl värd varenda liten krona (ja Euro också).

Paella!

Igår kväll åt jag paella tillsammans med Nalle och hans föräldrar. Den var stor med många musslor och räkor. Såg lite läskig ut med alla tentaklar, ben och skal, men smakade desto godare.

Många bilder från Palmitos park

       Lägger upp lite fler bilder från djurparken jag var på i lördags.

En papegoja charmade oss väldigt mycket. Han klättrade på gallret och följde efter oss. Vi var dagens höjdpunk för honom och när vi gick blev han ledsen.

                            Här var lite andra bilder från djurshowerna.

Det var en söt liten park. Den låg bra till i naturen fast vägen dit var ett guppande i buss.

Las Palmas

Idag skulle det vara lite sämre väder här på Gran Canaria så vi passade på att åka in till huvudstaden Las Palmas för att kolla läget och eventuellt shoppa lite. Bussresan tog nästan en timme, utan air-condition och väl framme var det mulet och grått. Men det var intressant att ströva omkring på shoppinggatorna och sedan se "Gamla stan" med otroligt gamla byggnader samt se den stora katedralen Sankt Ana.

Vi åkte upp i det högsta tornet och hade en stor utsikt över hela Las Palmas. Gamla byggnader uppradade upp i bergen, färgglada och/eller slitna.

Efter en promenad i staden kom spöregnet och vi tog ett snabbt beslut att ta en fika under tak. Halft mysigt, halft ruggigt.
Det blev ingen shopping för min del så vi åkte bussen hem till San Agustin och fortsatte shoppingen i "hemtrakterna". Köpten en till väska, en plånbok och både jag och Nalle hittade varsitt par solglasögon.

Förra veckan köpte jag en linne och en annan väska. Nu saknas det bara en liten söt handduk som jag vill ha, men det får bli ikväll eller imorgon.
Solen ska komma tillbaka imorgon så då blir det sola och bada en sista gång innan det är dags att packa ihop och åka hem på onsdag. Ciao.

Palmitos park

Yo te quero.

Idag har det vart en till strålande dag. Det var nästan vindstilla också, för första gången sen jag kom hit. Jag och Nalle gick ner till stranden och solade. Jag badade i havet också. Två gånger! Det var riktigt roligt med alla stora vågor.
Att bada idag, i havet, med de vågorna gjorde hela min resa perfekt. Nu är jag nöjd. Jag är till och med röd på kroppen av allt solande. Underbart.

Igår åkte vi till Palmitos park. En djurpark med djurshower. Vi tittade först på delfinshowen. Den påminde mycket om showen som var på Teneriffas Loro park, som jag var på i februari. Sedan fortsatte vi att titta på andra djur i bur.

Efter ett tag tittade vi på en rovfågelshow. Stora örnar, falkar och storkar flög fritt ovanför huvudna på oss i publiken. En falkliknande fågel satt på Nalles huvud ett kort tag. Sjuk nära mig. Med stora vingar och vassa klor. Blev lite smått chockad då. Det var liksom för nära. Men fascinerande.

                
Vid showens slut ville en europeiskt örn inte komma tillbaka utan flög omkring långt borta vid bergstopparna (djurparken låg i en dalgång omringad av sjukt höga berg) 20 minuter extra. Skötarna visslade på den flera gånger men den kom tillbaka när den hade tröttnat. Vilken busfågel.

På eftermiddagen såg vi en papegojshow med papegojor som cyklade, åkte rutschkana, målade och åkte rullskridskor m.m. Ganska roligt att se på. Duktiga djur.

Trötta tog vi bussen hem och Nalle somnade med en gång han la sig på sängen. ¡Hasta luego!

Energiåterställare

Jag kommer ihår förra året i lumpen
, då kunde min middag eller lunch bestå av en energikaka eller lite kex. Det var inte för att jag gick på någon dietmat eller ville gå ner i vikt eller så. Utan det berodde på att jag inte hade något annat att äta, eller inte orkade äta något mer. Ibland hann jag inte äta något mer.

Det var ofta ute i fält som detta uppstod. I skog och tältande. Varken tid eller orka för att äta. Trots detta, överlevde jag fältveckorna och hela lumpen.

Sol, sol, heliga sol

¡Hola! ¿Que tal? ¿Bien?

Allt bra i Sverige eller? Idag har jag haft strålande sol här i Gran Canaria. Jag har solat hela dagen och tagit ett dopp i den svalkande poolen. Hörde att det var regnslask och 4 plusgrader hemma i Sverige(?). Simma lugnt.

Igår fyllde Nalles mamma år, som också är med här på Gran Canaria, och då överraskade vi henne med det där spabadet som jag och Nalle var förut på. Det som bubblade och sprutade vatten överallt. Superskönt med mer spa. Helt slut var jag efteråt. Alldeles mörbultad.  
På kvällen åkte vi till ett matställe där det bjöds på sång, dans och show från 60-, 70- och 80-talet hela kvällen. Jag var trött men det var en bra show med sångerskor som även var våra servetriser. De sjöng och imellanåt serverada vår tre-rättersmiddag. Intressant och underhållande.

Imorgon blir det nog en tur till huvudstaden Las Palmas för en rundtur och shopping. Nämnde jag föresten att jag hade cirka 24°C idag? Sol också?

 


Sankta Lucía och berg-och-dal..

¡Buenos días! ¿Como estas?

Här är det varmt och solit. Jag går i kjol och linne på dagarna, ja ifall jag inte ligger och solar i bikini då.

I tisdags, på Luciadagen, åkte vi till en dalgång uppe i bergen där det fanns grottor/hus från gamla urbefolkningen. Vissa bara hål i bergen och vissa med byggda väggar och rum. Vägarna dit var sånna där läskiga serpentinvägar som gick sicksack och krokigt längs bergväggen. Smala och i dåligt skick. I vissa kurvor trodde jag på riktigt att vi skulle krocka i bergsväggen, eller i någon stolpe eller i den mötande bilen. Det var riktigt obehagligt. Som tur var överlevde vi.
På eftermiddagen åkte vi till staden Sankta Lucía och tog en kopp kaffe. Det fanns tyvärr varken lussebullar eller pepparkakor, med det smakade gott med en stor kopp caffé con leche bara. Bra och passande med tanke på dagens datum.

I onsdagen, åkte jag och Nalle (äntligen) till Aqualand och badade och åkte roliga och läskiga vattenkanor med och utan uppblåstbara "donuts". Det var skitroligt och äntligen fick jag i Nalle i vattnet. Han tyckte till och med att det var roligt att bada och åka waterslides. Fast han valde den kallaste poolen att doppa sig i.

Inside the box

Jag måste bara berätta att This is heaven. Det godaste vinet som finns i en 3 liters box. Helt underbart. Jag kan dricka när jag vill utan att det tar slut med en gång. Lite då och då liksom. Den här boxen räcker i flera veckor, månader. Good for me.

Synd att den bara finns på Finlandsfärjorna.


Mellanmål

             I sommras provade jag den här lilla mejeriprodukten.

Kesellas nya "mellanmål" med rabarbersmak. Ganska god faktiskt. Annorlunda konsistens, men god. Har du provat den? Den finns även i en annan smak, typ hallon eller vad det nu var.

Mmmm

Den här provade jag
(för några månader sedan). Supergod choklad med smak av banan och cocos. Mmm. Riktigt god faktiskt. Älskar bananchoklad.
Den liksom bara smälte i munnen. Mmmm.

Havspromenader och shopping

Hej hopp i vintermörkret! Här är det sol och 23ºC.

Idag har det vart ett kanonväder med strålande sol hela dagen. Jag har solat och badat hela dagen. Sköönt. Fått en svag röd färg på kroppen.
Det är sagt att det ska vara fint väder i 4-5 dagar nu. Underbart.

Igår, dock, var det ganska kallt och mulet. Jag och Nalle tog det ganska lugnt på förmiddagen med en promenad längs havet. Ganska lagom varmt, ändå.

På eftermiddagen blev det shopping. Vi kollade runt på kläder, väskor, plånböcker, smycken och allt möjligt. Det slutade med en plånbok till Nalle och jag fick ett rejält nerprutat designat linne och tre presenter till släkten. Sedan såg jag en handväska som jag kanske ska återkomma till och köpa. Snygg svart och lila. Men jag ska fundera lite över det.

På kvällen blev det en 3 rättersmiddag på hotellet. En superfin restaurang som har fått mycket beröm. Och gott var det också.

Här bor jag

                      Så här ser hotellet ut som jag bor på.

 


Ett väldigt fint hotell. Det finns två pooler, en bubbelpool, en fin restaurang, frukostbuffé, palmer, internet, sällskapsspel, barer, tv och radio på rummet m.m. som ligger precis vid havet. En lång strandpromenadsslinga går precis utanför hotellet, som sträcker sig flera kilometer bort längs havet. Helt otroligt.

Vatten + luft = SPA

Idag, lördag, var det ganska dåligt väder. Eller det var blåsigt och mulet och en temperatur på ca. 20°C. Så jag och Nalle bestämde oss för att gå på spa istället.
Vi gick till Europas största och bästa havssalt- och mineral terapianläggning och badade i olika slags bubbelpooler. Vissa delar sprutade vatten på ett masserande sätt och andra bubblade bubblor här och där på ett masserande sätt. Ibland stod man upp, ibland satt man ner och ibland låg man ner. Det var jätteskönt och superavkopplande. Tänk vad vatten och luft kan göra nytta tillsammans. 
(Här kommer jag att lägga upp flera bilder, när jag har tömt kameran.) 

Bada, bada och bada

Igår var det strålande sol och 24-26°C ute. Jag låg och solade hela förmiddagen, fast det blåste som f*n. Alla handdukar och solstolsdynor blåste bort, om man inte höll hårt i de. Till och med min solstol höll på att blåsa bort.
Men solen var framme så det var helt okej ändå. Det blev ett dopp i havsvattenpoolen också, samt den uppvärmda bubbelpoolen.

På eftermiddagen tog vi en liten tur till Gran Canaries största öken. Det var sand på ca. 4000hk och långt långt borta kunde man till och med rida cameler, men det gjorde inte vi. En annan gång kanske.
Det kändes som Sahara öknen när vi gick där i sanden; Fin mjuk sand. En annorlunda och ovanlig känsla att gå omkring i en ökensand som från börjar har spolats upp från havet och inte från Afrikas Sahara öken, som det påstås.

På kvällen badade jag och Nalle bastu och lyxade till det med en cider till det. Riktigt varmt och skönt.

Konstigt nog

Jag gillar egentligen inte L'oréal. Har inte använt deras produkter så mycket heller. Men helt plötsligt så har jag 3 produkter från L'oréal som jag använder flitigt varje dag.

Hur gick det här till? Vart kommer de ifrån? Har jag verkligen köpt 3 produkter från de? Aja, det funkar ju i alla fall.

Ca 23 PLUSgrader

Hej hej allehopa.

Idag gick jag upp runt 9 på morgon gjorde mig iordning och sen drog vi ner och käkade frukostbuffé. Så himla gott. Allt möjligt att välja på. I was in heaven då.

Efteråt drog Jag och Nalle på långpromenad längs havet. Det var en gångväg som sträckte sig längs havet och sandstranden. Säkert flera mil lång. Vi gick "bara" i ca. 2½ timmar. Temperaturen låg på ungefär 23°C och vädret var lite disigt. Men ett skönt promenadväder. Lagom liksom.

Vi har precis ätit lunch på någon italiensk restaurang, Nalle har tagit en siesta och jag fick en stund över för lite bloggning. Jag måste ju försöka underhålla mina läsare när jag kan.

Snart ska vi dra iväg och handla lite dricka och bestämma vad för skoj vi ska göra imorgon. Ha det så skönt i (kalla) Sverige.

Flygresan

Detta inlägg är mest för min egen skull. Det är inget ni bör läsa egentligen. Inte för att det är hemligt eller så. Utan mest ointressant.

Det här med att flyga och att det inte alltid blir som man tänkt sig. Nu när vi skulle flyga, igår mårse. Planet skulle lyfta ca. 7.30 på morgonen. Klockan 22 kvällen innnan får vi ett sms av Arlanda där det står att planet är försenat till klockan 10.30. Inte jättekul med försenade plan men vi fick lite mer sömn den natten istället.

Väl framme på Arlanda senare står det att flyget är ännu mer försenat, till 12.00. Kul... vi fick ströva omkring på Arlanda och shoppa, äta och vänta i 3½ timme.
När vi väl får stiga på planet är klockan över halv 12 och när vi har satt oss en stund strular det ännu mer. Först var planet packat obalanserat vilket åtgärdades på 30 minuter och sen var det en ensam, flygrädd tjej som tvekade och tillslut bangade på att sätta sig i planet. Hon ut och planet var tvunget att packa ur hennes väska. Ytterligare minst 30 minuter på det som vi fick sitta och vänta, på planet, fortfarande på Arlanda.

Men men.
Planet var hastigt inhyrt från Tyskland med tysk personal som inte vana med svenskarnas språk och frågor. Maten blev strulig och betalningen ännu mer strulig. Och efter några timmar, då maten var uppäten och man lutade sig tillbaka för att vila, ja då var det en äldre man som fick blodsockerfall och svimmade av. Stackars den förvirrade personalen och stackars oss alla passagerare som har fått vänta så mycket på allt trubbel.

 

Men till slut kom vi fram till Gran Canaria och tog bussen till hotellet 5 timmar senare än planerat. Nu är vi äntligen här. Så alla problem lämnar jag bakom mig.

Framme på hotellet

Har precis kommit fram till hotellet. Det ser jättefint ut. Stort och fint. Jag är ganska seg och trött, men ändå förväntansfull och energifylld.

Nu ska vi packa upp lite grejer och sen ska vi ta en tur runt området och kolla runt lite. Ha en trevlig dag.

Har precis lyft med planet

Sitter på planet nu. Det har vart segt att vänta på Arlanda men nu så bär det av till Gran Canaria! Äntligen!
Är fortfarande nervös. Det är lite läskigt att lyfta och landa med planet. Lite smått obehagligt. Men ganska roligt ändå. Fascinerande.

Flygresan tar cirka 4½ timme, tror jag. Kommer bli långtråkigt men jag har lite grejer att underhålla mig med ändå, så jag överlever. I'll survive. Ha det skönt här i Sverige.

I taxin

Nu sitter jag i taxin på väg till Arlanda. Det är kallt och jag har bara min sommarjacka på. Men det är det värt. Orkar inte släpa runt på en vinterjacka nu när jag ska åka till värmen.

Jag är nervös och har resfeber. Men det ska bli så himla skön att få åka bort från kalla Sveriga och hälsa på värmen och havet. Mmmm.

Åh vad skönt

Hej alla underbara läsare.

Om 9 timmar sitter jag i taxin på väg till flygplatsen. Börjar bli jättenervös nu. Lycka till med att jag kommer kunna sova något inatt.

Jag har packat klart det som går att packa. Nyduschad och fräsch är jag. Jag kommer försöka att blogga lite då och då, men kanske inte varje dag, eftersom jag ska hinna sola och bli röd som en kräfta, samt hinna med att bada och äta mig fet. Men några blogginlägg kommer det att komma upp.

Jag vet att du kommer att sakna mig. Men jag kommer hem om två veckor. Rödbrun, fet och glad. Då kommer jag uppdatera bloggen mycket. Men nu måste jag försöka sova (tidigt, jag vet) och sen njuta av min resa. ÅH VAD SKÖNT!

Kanske har packat klart

Nu har jag i stort sett packat klart, förutom necessären som jag behöver när jag ska duscha ikväll. Ja innehållet alltså. Inte själva necessären.

Fast packat klart har jag nog inte gjort ändå. Skiten får ju inte plats i väskan. Vet inte hur jag ska göra. Jag har ju redan sållat bort "onödiga" kläder och annat grejs. Pressar jag ihop allt så går väl något sönder. Törs inte riktigt det.

Tvätten är annars vikt och jag har gått till återvinningen. Så då återstår det bara en dusch på kvällens agenda.

I morgon bitti åker jag

Det snöade igår, men idag har allt försvunnit. Typiskt Sverige.

Jahapp. Annrs så ska jag packa det sista idag. även ska jag hinna med att duscha, städa, vika tvätt, gå till återvinningen, få i mig lite mat och gå och lägga mig tidigt. Good luck..!

Shit alltså

Om drygt ett dygn åker jag iväg till Arlanda flygplats för en två-veckors semester på Gran Canaria. Jag börjar verkligen få resfeber nu. Nervös och stressig. Borde sova men samtidigt inte.
Imorgon ska jag hinna göra så mycket....  

Snöar på riktigt

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var ju roligt, hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som jag har önskat, hurra!

Äntligen snöar det på riktigt. Stora lätta snöflingar som dalar ner från himelen. Jag var lite orolig att jag inte skulle få se någon snö innan jag åker bort till solen och palmerna. Men nu så snöar det på riktigt. Då vet jag att jag inte missar den första snön här i Sverige. Det gör mig glad.

Fika med vännerna

Har träffat Kicki, Milla och Emelie idag i Farsta centrum. Vi shoppade lite och tog en fika. Jag köpte mig en grön lång t-shirt och en julklapp till mormor.

Alltid lika svårt att köpa julklappar till morföräldrarna. De har ju redan allt. De önskar sig aldrig något. Så vad ska man hitta på till de?


Snö eller?

Var det små snöflingor som dalade ner söder om Stockholm ikväll? Få, små under en mycket kort tid? Såg jag snö? Är det sant? Snöade det idag? Woho!

Annars så låg det frost på marken, sen imorse. Liten vit hinna på backen. Underbart.

Ledigheten bjuder på vänner och shopping

Det blir inget jobb den här veckan. Så istället ska jag åka till Farsta centrum och träffa Kicki och Milla och shoppa lite och slänga i mig en trevligt fika.
Men först ska jag njuta av min ledighet genom att slappa. Ha det gott.

Har packat en hel del

Ja det är fortfarande 2:a advent och jag är hemma och har packat en hel del till den kommande utlandsresan. Tvättat tre maskiner, ätit middag och softar framför tv:n nu.

Från i torsdags har jag haft en sån fruktansvärd träningsvärk i ryggen. Den har vart riktigt j*la jobbig. Har inte kunnat röra mig normalt, eller böja mig ner.

Men nu idag (äntligen) har den försvunnit! Äntligen kan jag röra mig som en normal människa och inte som en gammal tant med diskbrock. Känns helt underbart.

2:a Advent

Andra advent bjuder på ett mulet väder. Ingen snö så långt ögat kan nå. 
Men julmusiken spelas non-stop här hemma. Så julkänslan finns, fast det inte finns någon snö. Inte så många tomtar heller för den delen. Inte än.

Igår var det glöggfika och julbord. Idag är det slappdag. Tvättat några maskiner och tänkte packa lite inför resan på onsdag. Då bär det ju av till Kanarieöarna! Jag längtar till solen och värme. Den goda maten, palmerna och all upplevelse.
Ha en trevlig andra advent.

Kvällens outfit

                               Min outfit på julbordet idag.

En j*ligt suddig bild men ett snyggt mörkrött linne och en snäv kort svart kjol. Guldsmycken (som inte syns) och svarta stövlar. Tror att det såg riktigt bra ut, faktiskt. Eller?

Julbord

Efter flytthjälpen var det stress hem sen. Vi skulle hinna duscha, städa det sista, värma glögg, skala mandlar och fixa i ordning oss själva på 1½ timme innan 11 gäster skulle komma hem till oss på glöggfika.
Vi hann precis. Jag stod i badrummet och sminkade mig precis när de första gästerna kom. Men allt annat var städat och klart. Precis i sista sekund.

Sen var det dags för årets första julbord! Det spöregnade och blåste ute och jag gick dit i kort kjol och höstjacka (ja givetvis mer kläder än så också). Kallt var det. Blött var det. Men inne sedan var det gott och trevligt. Men det kändes lite för tidigt för julbord än. Mina tankar ligger mest på Gran Canaria nu.

Men det var trevligt och roligt. Gott sällskap också. Väldigt gott sällskap.

Inflyttat

Det blev en ganska stressig dag idag. Så fort jag vaknade var det att slänga i sig lite risgrynsgröt till frukost. Det är ju trots allt jul snart.
Sen bar det av till Hugos och Linas nya lägenhet som de precis har köpt. De behövde lite inflyttningshjälp så jag och Nalle bar lite lådor och möbler och sedan käkade vi en pizza som lunch. Det var jättetrevlig och jag var så glad för deras skull.
Äntligen har de flyttat ihop, efter så många år tillsammans i varsitt boende.

Goes Non-stop

Under kvällen har jag och Nalle hunnit storhandla både paket och mat, städat lägenheten (igen) och bakat ett litet pepparkakshus.

Både jag och Nalle brände oss på fingrarna och slet i flera timmar för att allt skulle se (gott och) bra ut. Non-stop här och glasyr där. Men tillslut blev vi klara och det ser väl ganska bra ut ändå?

(Nalle hade gjort alla delar för några dagar sedan. Så idag blev det bara pusslandet.)

För bra för att vara sant

Efter min lilla tripp till Saco-mässan åkte jag till ett möte med en butikschef på en inredningsbutik här i närheten där jag bor. Ett möte angående en eventuell praktik. Och det gick bra. Jag var lite nervös i början, men sedan flöt allt på. Det gick jättebra och jag skulle återkomma i Januari, då jag har tid och vill praktisera.

Allt lät jättebra. Få följa med en inredare på hennes uppdrag, lära mig stå i kassan, sälja, ta emot leveranser, bygga upp möblemang och allt möjligt. Lät nästan för bra för att vara sant.

Får stå mitt kast

Hej hopp i lingonskogen.

Idag var jag supertrött när klockan ringde imorse. Och ont i ryggen hade jag.
Så otroligt ont i ryggen. Träningsvärken från gårdagens träning men jag känner mig mer som en gammal tant med diskbrock.
Kunde knappt resa mig upp från sängen.

Anywho.
Jag drog iväg till Saco mässan (utbildningsmässa) idag. Gick omkring där i drygt två timmar som en förvirrad student. Blev inte så mycket klokare faktiskt, fast jag snackade med flera skolor och vägledare. Men ett helt ton med skolkataloger fick jag med mig hem i alla fall.

På hemvägen blåste jag mig själv på 25 kronor också. Vid tåget sa jag fel avstigningsstation till mannen i kuren så han stämplade 2 för mycket på min skämsremsa. Men är man inte smartare så får man stå sitt kast helt enkelt.

Sista skivstångsspinningen för denna månad

Jag jobbade idag. Chefen ringde tidigt imorse för en gång skull. Bra med pengar på kontot.

Jag åkte direkt efter jobbet till Friskis och gymmade en timme innan mitt skivstånsspinningspass började. Gymmade mest mage och rygg så på skivstångsträningen var det extra extra jobbigt. Värsta hittills. Men på spinningsträningen gick det lite bättre. Det var min sista riktiga träning innan Gran Canaria och all julmat denna månad.

Känner redan nu att jag kommer få träningsvärk i ryggen imorgon. Tror jag kommer få ont i hela kroppen faktiskt. Men men. Det är det värt.

RSS 2.0