Midsommardagen - dagen efter

Dagen efter mådde jag som jag förtjänade. Men fick i mig lite frukost runt 10-11-tiden i alla fall. Det blev en seg förmiddag med inte så mycket gjort. Men framåt mitt på dagen gick vi en promenad runt området. Vi kollade på havsbadet som låg i ett naturreservat några kilometer bort. Såg kallt och stelt ut men säkert fint en varm sommardag i juli.
Lagom till lunch kom solen fram och vi satt ute och åt. Så sköönt.
 
Vi spelade kubb och Mölkky på eftermiddagen. Det gick väl sådär. Jag varken vann eller förlorade. Men roligt hade jag och vi spelade i flera timmar.
Framåt kvällen grillade vi korv och satt ute i solen igen. Som en liten lägereld satt vi alla runt grillen och väntade på att maten skulle bli klar. Efter maten gick vi ner till bastun, som vi hade hyrt och badade för oss själva. Svettigt värre.  
Sedan var man på banan igen. Eller typ. Alla var bakis så vi satt och spelade spel resten av kvällen.
 
En mycket bra midsommar.

Midsommar 2015

Under midsommarhelgen hyrde jag och några vänner en stuga på Gålö havsbad camping. Ett stort område med stugor långt in i skogen.
Jag och fästmannen åkte redan efter jobbet på torsdagskvällen ut till stugan och packade upp och käkade middag med några av vännerna som redan var där. Vi spelade spel och hade en ölprovning också till sent på kvällen. Ölen var inte god men roligt hade vi.
På midsommar började vi stadigt med en frukost på rummet. Det småduggade ute och var kallt. Till lunch sedan drog vi igång med sill, gubbröra, ägghalvor och mat från hela kostcirkeln. Det vanliga liksom. Prinskorv, potatis och lax. Blev några nubbar till det också. Men gott var det, ja inte nubbarna då, men maten.
Efteråt drog vi till ett midsommarfirandeställe och dansade runt midsommarstången ensamma till vår egen stämma, kastade bollar på burkar i stånd och sköt luftgevär i regnet utan musik och knappt några andra människor. Som en gammal skyttesoldat så träffade jag alla skott på tavlan och vann ett pris. Visserligen gjorde nästan alla andra som sköt det också, men man kan inte vara bäst på allt. Det var ju trots allt 5 år sen jag var skyttesoldat och sköt sist.
Efter stoj och stim och mer regn var det dags att äta igen. Grillat kött och potatis i ugn till middag. Lite vin på det också, så var man på banan igen. Till efterrätt åt vi jordgubbar. Mmmm, vad gott. Sedan däckade jag sist av alla runt 1-2-tiden och sov bland myrorna som också bodde i vårt rum.
 
Hoppas du har haft en bra midsommar du med.

Glad Midsommar!

Ha nu en glad och trevlig midsommar!
Jag ska hyra en stuga på Gålö med några vänner och grilla och äta jordgubbar. Ha det så bra.

Arbetshelg i Hälsingland

Dagarna bara går och går och jag hinner knappt med att andas. Eller att blogga.
 
I fredags åkte jag och fästmannen upp till Hälsingland igen. Vi hade planerat att koppla in vattnet till köket igen, som har vart urkopplat i ett halvår nu och fixa iordning där för nästa gång vi åker dit ska vi ha bröllopsgäster, vänner och barn där. Och då är det bra om man har rinnande vatten, värme, kyla, städat och utrymme tillhands.
 
Vi åkte efter jobbet och var trötta båda två. Men resan gick bra och tillslut kom vi fram.
 
På lördagen kopplade Nalle in vattnet i köket och kopplade in varmvattenberedaren i det nya badrummet medan jag klippte gräset och hjälpte till när det behövdes. Sedan åkte vi och shoppade lite i Bollnäs och på kvällen grillade vi och drack champagne för att fira att vi lyckades med alla planer. Vattnet blev inkopplat. Jag hann klippa gräset innan duggregnet kom. Vi hittade delar i Bollnäs som vi behövde. Allt gick bara så bra.
Jag köpte de här söta LED-belysningarna. Hur söta!?
 
Under söndagen åkte vi och shoppade lite mer i Bollnäs. Jag kollade på kläder och trädgårdssaker mest men hittade solglasögon (har inga hela), lakan och madrasskydd till vår nya säng samt tvålar, en kartbok och lite annat smått och gott. Älskar shoppingen där uppe. Där finns saker, kläder och prylar som inte finns i Stockholm.
Tillbaka till sommarstugan sedan drog vi fram motorsågen och röjde 3-4 stora träd som hade fallit under vintern. Det var sjukt jobbigt. Tungt och jobbigt men nu är de flyttade.
Trötta tog vi ihop vårt pick och pack och satte oss i bilen hem. Jobb imorgon....

Varm dag

Det är Sveriges kanske varmaste dag idag, hittills och jag har frusit hela dagen på jobbet. 
Det är något fel på ventilationen så det var jättevarmt vid kassorna och svinkallt på lagret och i personalrummet. 
Jag gick runt med långärmat (vilket jag aldrig brukar ha på mig när jag jobbar) och frös ändå. 

Brrr. 

En tjej där sa att vi kommer bli sjuka av det och jag kan inte göra annat än att hålla med.  

Jobb och Figaro på besök

Tredje arbetsdagen har passerat och jag tror att det är Midsommar imorgon. Så trött i huvudet är jag. Jag jobbade på kontoret igår också, när jag egentligen var ledig.
Jag är inte van att jobba så här mycket. Mitt huvud fungerar inte och speciellt inte när man måste gå upp klockan fem på morgonen, efter fem timmars sömn, för att man börjar jobba klockan sju. Men det positiva var att det inte var några köer in till stan så tidigt. Knappt några vakna ens.
Men nej Louise, det är inte Midsommar imorgon. Det är en vecka kvar. Det vet du, för imorgon ska du åka upp till Hälsingland igen och hjälpa till att dra in vatten i köket i sommarstugan med Nalle. Det har du planerat i flera dagar nu. I flera veckor faktiskt.
Så för att vila mitt lilla huvud satte jag mig på balkongen och solade i tre timmar efter jobbet istället. Figaro hälsade på (för måsjävlarna utanför fönstret var äntligen borta en stund) och vi satt och solade tillsammans på balkongen. Kommer sakna den lilla sparveln när jag flyttar. Han är så tam att han snart äter ur handen på mig och jämnt när jag har balkongdörren öppen vill han hoppa in i köket och kolla läget hela tiden. Lilla modiga Figaro.
Tror att jag fick lite färg på kroppen också. Kanske blir årets första bränna. Eller så är jag blek igen imorgon. Vi får se.

Första dagen på ett annat liv

Idag har jag jobbat min "första" dag (förutom två dagar på två andra avdelningar) på det nya lagerjobbet i stan, med fast schema, utökad tid och allt. Fast det blev ett rörligt schema, helt plötsligt.
Men det gick bra idag. Förutom att komma dit. Det var så mycket trafik ute. Jag hann inte ens åka en station med bussen förrän det var kilometerlånga köer in till stan. Så bussen tog dubbelt så lång tid att åka. Men jag kom i tid till jobbet ändå, för jag hade så god marginal inräknat från början. Men ändå.
Det är ju inte så professionellt att komma försent till jobbet första dagen liksom.

Nationaldagen

Grattis Sverige. För att du fortfarande finns kvar. Det lilla som finns kvar är ju bra. Men det är inte enat längre, som det var år 1523, då nationaldagen föddes och Gustav Vasa valdes till kung. Dock med att annat namn då, "Svenska flaggans dag".
Nu spelar det ingen roll längre, jag är bara glad att Sveriges nationaldag firas och uppskattas. Att den inte förbjuds som mycket annat har gjort. (T.ex. sjunga nationalsången vid skolavslutning, även en "vanlig" tradiotinell vårlåt, pepparkaksgubbar i Luciatåg o.s.v).
Nalle ska på svensexa idag, bostadsrättsföreningen ska dricka vin och äta snittar utanför lägenheten och jag ska till Tyresö för att städa undan efter förra helgens möhippa samt hjälpa till med det blivande brudparets bröllop, hämta min tärnklänning som har sytts upp klart och träffa bruden, tärnan, brudens föräldrar och fika lite med de. Även leka lite med en ettåring.

Om en månad

Om precis en månad flyttar jag och fästmannen in till vår nya villa. Vårt första egna hus. Första flyttlasset går då och vi ska förmodligen sova över där då. Som ett provdygn.
Som vi har längtat. Tänk att ha större rum, fler garderober, en stor tomt och inga grannar två meter från köksfönstret. Helt underbart. Jag har väntat flera år på denna flytt. Jag har väntat flera år på detta hus.

Mamma och jag i stan

Jag och mamma käkade kinamat vid Medborgarplatsen. Vi båda älskar kinamat och har inte ätit det på flera månader. Mmm, vad gott det var.
Vi satt och gassade i solen och hade det så skönt. Sommarvärme och vin i solen. Bananasplit till efterrätt. Så gott. Underbart.
 
Efteråt gick vi till Sveavägen, via Slussen, Gamla stan och Drottninggatan. Vi strosa runt och tittade lite i butiker. Vi såg Ebbot Lundberg, en transa och omaka par. Lite gott och blandat; som vanligt i Stockholm alltså.
Efter den långe promenadet i det fina vädret gick vi in på en krog och tog oss ett glas vin, innan vi åkte hem och skildes åt. Tack mamma.

Middag i stan

Idag ska jag till kontoret och vända lite papper, i ett par timmar bara. Sedan ska jag träffa mamma inne i stan och äta middag med henne. Och ta oss ett glas vin. Det var inte igår det, så det ska bli jättekul.
 
Jag vet inte vart vi ska äta någonstans än, men det löser sig på plats. Lär ju bli på Söder någonstans i alla fall. Så... Ha det gott!

Jobbar utomhus idag

Jag är inte den som är den, men att inte få äta lunch på över 5 timmar tycker jag är ett ganska dåligt arbetssystem. Det lockar liksom inte fler till att vilja jobba där. Men jag jobbade så idag, ofrivilligt. 
 
Vilken tur att jag åt en dunderfrukost imorse då. Annars hade jag hungrat ihjäl mig idag. Vilken jag inte hann känna. Eller ens tänka på.
 
Så jag är trött idag och gnäller lite.
 
Men det finns lite hopp om en ljusare framtid att jobba på lager i alla fall. Idag träffade jag en tjej som även brukar jobba på Zara:s kläd-lager. Där jag ska börja jobba på måndag med fast schema och allt. Så det finns en kollega som man kan prata med och redan känner igen. Det känns lite bättre att börja jobba där då.
 
Annars en helt okej dag på lagret idag. Jag var på Zara Home:s lager och flyttade lådor från en lokal till en annan med tre lagerarbetare och två flyttkillar med bil. Det gick ganska smidigt och klart det roligaste "lagerarbetet" hittills.
 
Jag fick även förtroendet och ansvaret för nycklar och att jobbet blev gjort den första timmen. Utan att någon ordinarie anställd var där.
Thank you.  Det gillar jag.

RSS 2.0