Lång sovmorgon

Idag tog jag en lång sovmorgon. Visserligen gick jag och la mig tre inatt så det blev en senare morgon för mig ändå.  
Det är sista semesterdagen här uppe i norrland idag, för imorgon åker jag hem till Stockholm. (Men om tre veckor åker jag tillbaka hit igen).
 
Det ska bli ganska skönt att komma hem, även om det är jättemysigt här. Men att kunna duscha ordentligt, ha internet hela tiden och ha tillgång till alla mina kläder är ett skönt faktum. Även att slippa gå ut i regnet för att gå på muggen skulle vara skönt också.  
Men visst har det sin charm. En stuga ute på landet. Där man får elda i eldstaden, utsikten är naturligt vacker och där det är handdisk som gäller. Alla kläder ligger fortfarande kvar i resväskorna, vissa fint vikta och vissa huller om buller. Grannarna är färre och trevliga här. Vildblommor blommar för fullt och förgyller vägkanterna med vackra färger. Vattnets vågor följer söderåt och skapar ett lugn.
 

Frukost

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men jag älskar att äta frukost i lugn och ro. Ett brett utbud av mackor, yoghurt, ägg, juice, olika pålägg och självklart en kopp kaffe. Gärna två koppar. Det är fukost det.

Svensk sommar

Är 12°C och regn. Som det brukar vara när man har semester i alla fall. Varje år. Varje sommar.
 
Men som tur är kan man lyxa till det med en god efterrätt.
En svensk god efterrätt och då spelar det ingen roll hur mycket regnet öser ner utanför fönstret. Jordgubbar med grädde och mjölk smakar gott ändå.

Bra att ha

Idag blev det shopping för hela slanten. Eller nja, kontot är ju typ tomt så det blev för sparpengarna. Borde egentligene ha blivit på en obetald kredit istället. Men man ska inte krongla till det.  
Jag hittaade lite smått och gott som är bra att ha. Eventuellt om jag hittar en ny lägenhet i Småland så kan de pastellgröna skålarna vara användbara. Eller en blå och turqoise sommarjacka. Köpte även två handdukar och ett sött stenhjärta som jag bara kände att jag ville ha. Blev även sådant där tråkigt som en klädhängare, schampo och tvättmedel. Men välbehövligt.

Kallt kaffe är inte lika gott som ljummet kaffe

Men det går att dricka ändå. Koffeinet finns ju fortfarande kvar i kaffet liksom.
 
Föresten, är det någon av er som bor i Småland? Jag skulle behöva låna en bostad?

En till körlektion

Jag har vart på min andra körlektion här i Bollnäs idag. Jag tränade på att parkera på olika sätt. Jag kan parkera sedan tidigare, men jag ville lära mig det perfekt, detalj för detal, steg för steg och veta alla riktpunkter.  
Det gick bra. Som nästan alltid när jag kör. Typ. Jag och Nalle övade lite på det sedan. Även på att inte koppla så mycket vid korsningar. Jag kopplar tydligen alldeles för ofta och för länge och det är inte eco-driving (som tydligen är jätteviktigt) så det kommer jag att kugga på, på uppkörningen om jag inte tränar bort det.
 
Bokade en till lektion i juli också. En dubbellektion blev det. Åker ju hem till Stockholm snart men kommer tillbaka hit efter några veckor igen. Så då blir det mer körning.

Gör aldrig om det

Damn, vad en brännässla kan brännas. Det svider som bara den på min stackars handled. Jag skulle ju bara plocka en vacker blomma på ängen och fick en rejäl känga på handleden istället. Skönt....
 
Det var flera timmar sedan jag brände mig men det verkar inte sluta brännas för det. Stackars mig.
 
Jag kommer ihåg när jag var liten, eller typ 12 år. Jag och min bror typ utmanade varandra att springa igenom ett litet fält med högt gräs. Vi båda sprang samtidigt över fältet, med full fart, barbenta, som visade sig vara fullt med brännässlor istället.  
 
Det kändes, kan jag säga. Benen brändes i flera dagar efteråt. Fy sjutton vad det brändes. Nu gör jag aldrig om det i alla fall. Jag har lärt mig min läxa.

Det är ju semester

Tjabba tjena hallå!
Idag har jag vart ensam i Hälsingland. Ja, inte helt ensam i kommunen, utan ensam i huset här i Hälsingland. Nalle åkte en tur till Stockholm på något viktigt möte över dagen och kom hem på kvällen.

Jag var i sommarstugan och gjorde inte så mycket. Såg på tv. Pluggade en timme. Gick på promenad. Plockade blommor på ängen. Städade. Lagade mat m.m. Inget överansträngt direkt. Det är ju semester nu.
 
Imorgon blir det en till körlektion. Ska åka omkring i Bollnäs och backa och trixa lite. Skoj skoj. Wish me luck. Men du, nu tänkte jag chilla lite mer.
Ha det bra så hörs vi en annan gång.

Körlektion

Jag har faktiskt kört en körlektion idag. Med en körskola alltså. Min andra körlektion i hela livet.
 
Jag tar lite strölektioner ibland för att veta vilken nivå jag ligger på och vad jag specifikt behöver träna på. För att bara köra kan jag ju redan(?).  
Det gick bra att köra. Långsamt men bra. Tydligen så kan jag köra men jag kopplar och bromsar för mycket, vilket inte är eco-driving. Så det måste jag verkligen träna på, annars kuggar jag direkt på uppkörningen i augusti.
 
Jag har en till körlektion på onsdag och sedan ska jag boka nya till juli. Måste intensivträna nu. Annars smäller det hårt.

Nu kommer lugnet

Jag är fortfarande kvar i Hälsingland. Nalle är här också men alla andra har åkt hem, en efter en. Jag ska stanna här tills nästa helg.  
Nu kommer lugnet. Nu kommer tiden. Nu kommer semestern.
 

Jag klarade det

Shit alltså. Jag klarade det! Jag kom in. Jag kom in på skolan i Älmhult.
 
Den börjar i September och det är mycket som måste fixas innan terminstart.
 
Kursen jag redan läser måste bli klar. Körkortet måste tas. Bostad i Älmhult måste fixas. Men fan, jag kom in på skolan i alla fall! Nu väntas bara 2 år i Småland under min närmsta framtid. Shit alltså. Vad har jag gett mig in på?

Lyckad midsommar

Fan va roligt midsommar blev. Riktigt lyckat.
 
Vi var 11 personer på Nalles sommarställe i Hälsingland som började dagen med en champanjefrukost och jordgubbar. Sedan blev det lek och dans runt midsommarstången. Vi åt en sillunch med hemmagjord gubbröra, sillar, ägghalvor, lax och allt sådant som hör till. Vi sjöng snappsvisor och vissa fick lite för mycket snapps i sig på alldeles för kort tid. Men vi hade roligt och mateb var god.
 
Vi lekte lite mer lekar, som slutade med vattenkrig. Grillen drogs igång och "några" försvann i dimman. Eller "powernapade" i två timmar.  
 5 kg porchetta-kött grillades i 4 timmar medan vi alla drack och hade det roligt. Musik spelades, solen sken och allt var perfekt. Vi varvade matlagning med att äta jordgubbar och grädde vid långbord och njöt av midsommaren och varandra.  
 Middagen blev klar och vi åt kött, potatis, grönsaker, bacon, svamp, såser och allt möjligt. Det var gott men potatisen skulle ha vart i ugnen en stund till. Den var inte riktigt helt klart. Men det kanske var mitt fel. Blev så ivrig när köttet för en gång skull blev klart.  
 Hur som helst. Efter middagen blev det sällskapsspel till sena natten. Eller tidig morgon. Jag gick och la mig allra sist och då var klockan 7 på morgonen. Men fan va roligt jag hade. Och maten var god. Och alla andra hade skitroligt också.
 
Dagen efter däremot. Den dagen ska vi inte tala om. Men midsommar var bra. Hur var din midsommar då? Vad gjorde du för något?

Nu åker jag

Nu drar jag till Hälsingland och firar midsommar. För mig väntas en biltur på drygt tre timmar. Vi hörs senare. Ha det gott.

Börjar bli stressigt nu

Jag springer runt som en tok och packar, duschar, städar och äter. Jag försöker tänka ut bra saker att ta med mig, så att jag inte glömmer något viktigt. Börjar bli lite nervös igen.
 
Om ett par timmar åker jag iväg till Hälsingland och jag har inte ens packat klart. Måste fortsätta. Vi hörs.

Uppkörning bokad

Då är uppkörningen bokad. I Augusti smäller det, då gäller det. Shit jag blev jättenervös bara av att boka provet. Nu måste jag hårdplugga för att bli godkänd på både teoriprovet och uppkörningen. Pirrigt.

Överskattat

Gardinerna på bussen är väldigt överskattat. Fan de är alltid i vägen. Samlar damm gör de också. Ta bort skiten bara.

Sista träningspasset

Idag är sista gången jag ska träna på Friskis. Träningskortet går ut den sista juni och imorgon åker jag bort till Hälsingland och blir borta till den sista juni.

Sen vet jag inte vad jag ska göra. Om jag bara ska träna själv utomhus hela sommaren och hösten eller om jag ska köpa ett nytt träningskort. Lite beror ju på om jag kommer in på skolan i Småland, lite beror på hur min ekomomi kommer att se ut i höst och lite beror på vad jag vill.

Jag kommer avsluta denna träningstermin med ett jobbigt cirkelgympass. Det blir den sista träningen innan midsommar också. Måste kämpa extra hårt idag alltså.

Förvirrad ny stil

Blogg.se har bytt till en ny stil. En modernare och lite klurigare att förstå. Jag fattar inte allt än men det får väl ta sin lilla tid.
Jag som precis hade lärt mig den gamla stilen. Nu måste jag börja om. Jaja. Det blir nog bättre när jag har vant mig och kan alla funktioner.

Inredaren monterar möbler

Jag tränade skivstång idag på eftermiddagen. Det kändes ovanligt lätt, fast jag hade samma vikter som jag brukar ha. Kanske har blivit lite starkare? Hoppas på det i alla fall.

När jag kom hem sedan monterade jag upp badrumsskåpet, som jag byggde ihop igår. Det gick mindre bra. Men efter mycket slit och kämp så sitter det nu på badrumsväggen.

Jag har duschat och tagit hand om disken och nu är jag helt slut i kroppen. Huvudet också för den delen. Ska nog gå och lägga mig snart.


Lite smått och gott


Det blev en tripp
till Systemet idag. Handlade lite inför midsommar. Jag åker redan på onsdag till Hälsingland och tänkte fira midsommar där med Nalle och en massa vänner. Kommer bli skitkul. Längtar verkligen.


Lider och njuter på samma gång

Jag tittar ut. Det är mulet och molnigt och jag ska gå till centrum om 5 minuter. Jag klär på mig och lägger undan solglasögonen som ligger i väskan, redo att användas. De vill jag ju inte bära på i onödan. Jag traskar ut och så fort jag öppnar ytterdörren skiner solen och värmen har stigit till 20°C. Det var väl då självaste f.... Typiskt mig!

Jag kisar och fortsätter att gå. Promenaden är ju ändå bara på drygt 15 minuter (x2). Jag lider samtidigt som jag njuter av solen. Vilket dilemma. Men det är varmt och skönt ändå.

Så fort jag förbereder mig och bestämmer mig för att inte ha något, ja då behöver jag det givetvis. Och så fort jag tar med något extra, ja då behöver jag det självklart inte.
Samma sak var det när jag körde bil igår. Det var soligt så jag tog på mig solglasögonen men så fort jag startade bilen och körde iväg blev det mulet. Typiskt. Suck.

Tadaa. Den är färdigbyggd

         Tadaa! Den är färdig. Det nya skåpet är klart. Så fint så.

Huhm, Ikeas instruktionhäften är så lätta att följa att de är krongliga att förstå. Jag lurade hjärnan och trodde att det var svårare att bygga skåpen än vad det egentligen var.

Det här lilla skåpen ska jag sätta upp i badrummet. Kommer bli så bra så.

Stavsnäs tur&retur

Jag har precis vart ute och övningskört. Det gick ovanligt bra, även om jag missade några viktiga detaljer ibland.

Jag körde ut till Stavsnäs och köpte en glass. Sommarens första mjukglass. Mmmm, vad god den var. Solen tittade fram när jag hade parkerat bilen så det var läge att bara gå i t-shirt, äta glass och njuta av det fina vädret.

Nu ska jag se om jag kan bygga ihop ett gammalt Ikea skåp som bara har legat bortglömt den senaste tiden.

Ut och övningsköra

Nu ska jag ut och övningsköra så håll dig inomhus, om du vill leva. Hehe. Nädå, så dåligt kör jag faktiskt inte. Men vi hörs senare.

Tränad och trött

Eftersom det var uppehåll från regn under kvällen passade jag på att träna lite. Tog en löprunda på 46 minuter. Kändes bra men jobbigt, så som det ska kännas.

Men för att ha vart vaken sedan klockan 05.02 imorse börjar jag känna mig väldigt trött nu. Blir att se en film nu och sen gå och duscha. Ha en fin kväll. Gäsp.

Lite bättre väder nu

Det har slutat att regna och solen har vart framme en stund. Jag ska ut och springa en runda. Behöver verkligen det.

Skitväder

Jävla skitväder. Kan det inte sluta regna nu? Jag som ville gå på promenad idag... Hepp, får bli en annan gång. Vilken osis då.

Tredje koppen

Tredje koppen kaffe är redan nere i halsgropen och klockan har inte ens hunnit slå 12. Måste vara mitt rekord eller något.

Borde sova

Och så blev det sent idag igen. Jag som skulle gå och lägga mig tidigt idag.
Om 6 timmar ska jag skjussa pappa till Arlanda, eller alltså min sambo Nalle ska köra, men vi ska till Arlanda imorgon bitti. Så godnatt på dig. Gå och sov du med. Kram.

Chillfredag

Jahapp. Då gick min sambo ut på krogen och lämnade mig ensam kvar hemma. Han är bortbjuden på middag och jag ska vara hemma och äta färdiglagad ungsmat och se på tv, alldeles själv. Hela kvällen.

Orkar inte plugga så mycket mer idag. Har gjort lite grann men det är ju trots allt fredag idag.

Blombebis

Jag väntar bebis, blombebis för att vara exakt. Sakta men säkert växer den upp från jorden.

Mamma blomma har redan blommat för den här våren och ger sin bebis mycket näring nu. Till skillnad från mig som knappt vattnar blomman.

Vilken värld lever jag i?

Herregud! När tant Agda smetar på sig läppglans, börjar peta på sin Iphone och förstår sig på den också. Ja, då vet jag inte vart världen håller på att ta vägen.

Antingen så är hon en väldigt smart 70-åring eller så..... ehm...... förstår jag inte varför en gamling går runt med den senaste tekniken.

En torsdag som idag

Vad skönt det ska bli att träna igen. Ärligt talat ser jag fram emot det och tycker det är kul att träna. Oftast.

Idag tänkte jag köra ett skivstång och spinningpass. Har i för sig tröttnat lite på, eftersom jag har gjort det 6 månader nu, varje vecka. Men varannan torsdag är det en rolig och bra tränare som håller i det. Då blir jag bara gladare och mer motiverad att träna.

Igår var jag ute och promenerade i 45 minuter. Jag försöker hålla ut nu och träna så mycket som möjligt innan midsommar då jag bara kommer smälla i mig en massa mat och inte orka träna efter det.

Plus så går träningskortet ut den sista juni också. Synd. Vet inte vad jag ska göra efter det.

Ska på promenad

Jag tänkte ta en promenad i det fina vädret. Solen skiner och det är ca. 24°C ute. Ska bli skönt att röra på sig. Jag har annars suttit still och pluggat idag. Det har gått jättebra och jag känner mig nöjd än så länge.

Träningsverk kan komma plötsligt

Alltså jag går omkring som om jag skulle ha skitit på mig, på grund av min träningsvärk från gårdagens löprunda. Och i trappor går jag som tant Agda som har skitit på sig.

Underbart skönt att ha träningsvärk i låren... speciellt om man ska träna idag igen. Vilket jag redan har gjort. Cirkelgym blev det. Skoj och svettigt.

Träningsvärken blir bara värre och värre för varje timme som går. Men det tillhör träning.

Vill man vara fin får man lida pin.

Baby I'm back

Värst vad bra det gick att springa då. Fick inte håll en ända gång på hela 45 minuter. Visserligen sprang jag ganska långsamt, för att prova på, men allt gick bara bra ändå.

Konditionen kanske inte var som den en gång har vart men jag är nöjd att det gick så bra ändå. Nu blir det lite vila framför tv:n.

En varm måndag

Min sambo ligger hemma på soffan och är sjuk medan jag sitter och pluggar i köket. Solen skiner och enligt temperaturmätaren är det 41°C i vindstill sol, d.v.s ute på balkongen.

Jag ska ut och njuta av vädret nu. Ska ut och springa för en gång skull. Testa konditionen lite. Måste sträcka på benen i alla fall.

Feng Shui - De fem djurens positioner

Den kinesiska läran om de fem djuren handlar om föremåls placering till varandra och i hemmet och är ett viktigt grundämne inom Feng shui.
Inget föremål eller yta får ta över eller dominera hela rummet. Allt ska ha en jämn balans och energin ska kunna flöda runt om i hela rummet och huset.

De fem djuren är:
Ormen som symboliserar dig själv, där du befinner dig och i centrum bland de fem djuren.
Sköldpaddan symboliserar det man har bakom sig och ett skyddande skal bakom ryggen, t.ex. en stabil vägg.
Fågeln Fenix symboliserar det man har framför sig, något att titta på, en öppen och fri yta som kallas för ”min tang” och representerar frihet och flykt till det okända, framtiden.
Tigern symboliserar det man har till höger om sig, en skyddande arm kring sig, det känslomässiga och det kvinnliga. Gärna något lågt föremål.
Draken symboliserar det man har till vänster om sig, en skyddande arm kring sig, det rationella och det manliga. Gärna något högt föremål över ögonhöjd. 

Det är viktigt att det är balans mellan alla djur och placeringar och att ingen sida dominerar någon annan. Genom att få balans mellan djuren och alla energier i hemmet ska man kunna uppnå välstånd och god hälsa.

 


Att smida planer

Idag har jag och tre grabbar
till haft en liten planeringsträff inför midsommar. Hur många vi blir och vad vi ska göra och vad vi ska äta o.s.v. har bestämts. Det blir rena lyxen ute på landet. Ska bli jättekul. Jag längtar verkligen till midsommar nu.

Lördag och inte söndag

Hela dagen har det kännts som att det är söndag idag. Att det är måndag imorgon o.s.v. Men det är ju bara lördag. Skönt. En till ledig dag imorgon.

Jag har tagit en promenad idag. Köpt lite grejer på Sickla köpkvarter. Snart ska jag över till sambons föräldrar på middag. Blir hämtade om en kvart ungefär. Ska bli skoj. Ha en trevlig lördag. Höres.

Feng Shui - De fem elemeneten

De fem elementen är eld, vatten, trä, jord och metall och tillhör Feng shui. Om man lär sig att förstå de fem elementen kan man kombinera de på ett sätt som skapar konstruktiva energiflöden och ett balanserat hem. Elementen ska stödja varandra och inte förstöra varandra.

Det finns två typer av kretslopp inom elementen. Det produktiva kretsloppet och det destruktiva kretsloppet.

Det produktiva kretsloppet:
Vatten ger näring och producerar trä
Trä ger eld
Eld ger aska som formar jord
Jord skapar metall
Metall kan kondenseras till vatten


Det destruktiva kretsloppet:
Vatten släcker eld
Eld gör att metall smälter
Metall skär i trä
Trä tränger i jord
Jord stoppar vattenflödet

Det här är lite av vad jag har forskat i den senaste tiden. Till min inredningskurs.

 


Feng Shui

Feng Shui (uttalas fång suj på kantonesiska) betyder vind och vatten. Feng Shui handlar om energier, chiflödet, sha chi, de fem elementen, de fem djurens positioner, yin och yang. 

Genom att få balans mellan alla olika energier, färger och möbler i hemmet kan man uppnå välstånd och god hälsa. Man kan få en balanserad och harmonisk livsmiljö.

Man ska lita på sin känsla och hålla sig till det enkla. Symmetri är viktig för harmoni och balans.

 


Klar men trött

Jag har vart trött och seg idag. Har inte haft någon lust med någonting, men ändå kämpat mig igenom en skoluppgiften, gjort klart den och skickat in den. Kul. Skönt att slippa göra den längre. Gjorde i ordning diskmaskinen också. Mindre kul.

Firade min lediga fredagseftermiddag med att sitta och sola på balkongen. Därefter blev det en saftigt god pizza till middag. Yummie.

Kraschlandar

Sådär, nu behöver jag inte vara så fin längre. På med mjukisbyxorna, strunta i att borsta håret och låt mascaran kletas ut under ögonnen. Nu är jag hemma och orkar inte lyfta ett finger.
Kroppen är stel och jag har suttit i en varm bil hela dagen. Har bara sovit drygt fyra timmar inatt så snart tänker jag krascha i soffan. Vi hörs i morgon.

Tack snälla Nalle för att du följde med mig till Älmhult idag. Älskar dig.

Roadtrip till Älmhult

Jag har ont i arslet av allt sittande idag. Var det inte i bilen så var det på cafféer. Men i bilen underhöll jag mig med att titta på utsikten....

.... och därefter på film. Blev lite Simpsons och sedan favoritfilmen Pearl Habour.

Efter 5 timmars bilåkand  kom den efterlängtade intervjuen. Vad det känns som så gick den bra, men jag vet inte vad resultatet är än. Får reda på det om några veckor. Efter intervjun firade jag och min underbara, snälla Nalle, med en fika.

Fortsatte efter några timmars körande med en liten middag på Max och tog även en till kaffe.

Sist avslutade vi roadtripen med att jag övningskörde den sista motorvägsbiten.

Intervju

Jaha, då var det gjort. En intervju till skolan och sitta still i en bil i 10 timmar på en dag. Check.

Tänk att man kan vara så otroligt nervös att man (jag alltså) darrar, svettas och mår illa över en liten 40 minuters intervju, tvärs över hela Sverige. Jag har alltså vart nojjigt nervös öven en intervju som jag tror gick bra. Den kändes väldigt bra i alla fall.

Men skolan har ändrat upplägget av kursinnehållet nu så jag blev lite tveksam. Hur som helst så kan jag bara vänta på resultatet nu. Jag har gjort min del av intervjun.

Wish me luck

På riktigt nu. Önska mig lycka till.

För nu på torsdag bär det av till Småland för en intervju för skolan som jag verkligen vill komma in på. Den skolan är min framtid, mitt liv, mitt hopp.

Jag sökte till skolan förra året men då kom jag bara in på reservlistan. Den här gången har jag kommit ännu längre. Klarar jag intervjun öppnas det dörrar för mig. 

Jävlar vad nervös jag börjar bli. Darrar som ett asplöv. Om 6 timmar åker jag. Då jävlar. Håll tummarna.
(Bara för att jag skriver det här så lär väl allt skita sig. Men jag tänker inte sluta försöka).

Grattis Sverige

Grattis till Sverige. Idag är det din dag. Nationaldagen står i ditt förfogande med flagghissning, uppehåll från regn och glada människor. 

Själv tänkte jag plugga några uppgifter och förberede mig inför morgondagens intervju. Nervositeten har ökat ännu mer idag än tidigare. Men jag ska försöka att behärska mig. Kanske ta ett glas vin och fira Sverige? "Du gamla, du fria...."

Ha en trevlig Nationaldag!
 


Hard work

Jag ska faktiskt träna idag igen. Det blir cirkelgym den här gången.
För imorgon är det nationaldagen och då vill jag inte träna och på torsdag ska jag på intervju och då kan jag inte träna. Och fredag är ju alltid fredag och sen kommer det en ny vecka för helgen går ju så fort. På helgen händer det andra grejer som man ska hinna med också.

Annars idag har jag redigerat bilder som jag ska ha till min kursuppgift. Långsamt har det gått, men nu ska jag skynda mig till bussen och träna. Ha're gott.

Nervositet kryper fram

På torsdag ska jag på skolantagningsintervju nere i småland, som jag tidigare berättade om för några dagar sedan. Jag har känt mig lugn och inte alls nervös hittills. Men jag kan inte sluta tänkt på det.

Nervositetet kryper sakta fram och snart har jag den i halsgropen som vanligt. Den ökar för varje dag som går och på torsdag morgon kommer jag darra som ett asplöv, harkla mig och bli tyst. Som jag brukar bli när jag är nervös över väldigt viktiga saker. Men låt mig lyckas ändå.

Tränade i måndags

Jag brukar inte träna på måndagar men eftersom jag ska bort på torsdag som vanligtvis brukar vara en av mina träningsdagar så tränade jag i måndags istället.

Det blev ett enkelt skivstångspass. Jobbigt och tungt men så fort jag släppte vikterna blev allt som vanligt igen och jag återhämtade mig snabbt på bara någon minut. Svetten hann knappt komma heller. Men jag har inte så tunga vikter på. Jag är inte där för att skapa synliga stora muskler utan för att bara träna och bygga upp hållbara muskler som orkar bära mig runt i all evighet.
Plus så ska ju träningen vara rolig också och det är den inte om jag hela tiden har så tungt att jag knappt orkar lyfta eller göra övningarna. Om jag inte göra lika många marklyft som man ska göra skäms jag istället och sänker självförtroendet. Och då är det verkligen inte roligt att träna.

Så jag tar alltid lagom mycket tungt och då är det faktiskt skitjobbigt.

Balans och energi

Solen försöker tränga igenom de mörkgråa molnen och lyckas ibland. I solen är det 16°C och i skuggan vill jag inte veta hur kallt det.

Jag sitter inne och pluggar idag. Försöker förstå mig på Feng Shui. Ett krångligt kinesiskt inredningsbegrepp om balans och energi. Men jag är nog snart klar med uppgiften hoppas jag.

Vad händer själv då?

Fika med sambons familj

Vi har vart och fikat hos Nalles föräldrar idag, jag och min sambo. Kaffe och nybakat och mycket snack. Trevligt trevligt.

Nu har jag vart hemma en stund och finslipar lite på en skoluppgift. Hare.

Årets första jordgubbar

Pappa kom över på middag idag. Han hade med sig en låda jordgubbar som vi mumsade på till efterrätt. Jättegott var det. Årets första.

Morsdagsfirande

Ikväll har jag firat mors dag med min mamma. Jag kunde inte göra det i söndags på den "rätta" dagen så jag löste det idag istället.

Så under kvällen har jag alltså firat mors dag med min mamma, bror och sambo hemma i lägenheten. Vi har grillat, druckit vin, käkat efterrätt, druckit drinkar och haft det jättetrevligt. Maten blev kryddig och god och drinkarna var söta, precis som det ska vara.

Mamma fick lite presenter och jag tror att hon var nöjd med denna kväll.

Tack för denna dag. Trevlig, roligt och sällskapligt. Nu är klockan mycket och jag kommer decka när som helst. Hörs senare i di....m.......

Dammsuger och städar hela kåken

Herre min Gud vad svettig jag blir av att dammsuga. Alla (3) fönster är öppna, jag har knappt några kläder på mig och det är fortfarande gasellvarm att dammsuga hela lägenheten. Inte så konstigt att jag inte gör det så ofta. Ryggen mår ju inte så bra av det heller.

Aja, nu har jag kommit halvvägs med städningen och mamma och bror kommer om två timmar. Jag ska även hinna med att storhandla och påbörja med maten. Det går nog bra..

Sommar?

Nu är sommaren här på riktigt. Det är den 1:a juni idag och regnet bara öser ner. Typisk svensk sommar.

Men det kvittar för mig för jag ska vara inne hela dagen och städa lägenheten, för ikväll kommer mamma och bror över på middag. Då kanske det inte ska se ut som ett bombnedslag. Så det är väl lika bra att jag börjar.

RSS 2.0