Gott Nytt År!

Gott Nytt År! Må nästa år bli ännu bättre.

Nyårsförberedelse

Micke och Hensch kommer över hit snart. Då ska vi förbereda maten och göra klart så mycket som möjligt. Sedan ska vi köra över allt till partystället och göra oss iordning för att sedan påbörja nyårsfirandet med skumpa och serpentiner.
 
Ikväll blir det party med tre-rätters, bubbel och gott gott sällskap.

Redo för nyår

Det mesta av all nyårsmat är redan förberedd och klar. Jag vet vilken dricka jag ska ha med. Jag vet vilken klänning jag ska ha på mig på nyår.
 
Nu kan jag bara ägna mig åt dagens roligheter och festa loss bland mina vänner.

Tankad och klar

Nu har vi planerat nyår och det verkar som att det kommer bli jättebra. Ser fram emot den sista dagen på året och dess roliga händelse.
 
Det blev en fika på det också och en tur till systemet. Så nu är jag tankad och klar. Redo för måndag.

Ska in till stan

Jag ska in till stan idag för att träffa lite vänner. Vi ska snacka lite om nyår och kanske ta en fika någonstans på Medis.

Nu är det jul igen

Ja, nu har jag firat en tredje jul. Fast det blev ingen julmat den här gången. Bara en jättegod potatisgratäng med kött+svamp+bacon i ugn. Supergott var det. Helt otroligt.
Sedan efterrätt på det och en massa godis och frukt och på kvällen blev det fika. Någonstans där emellan bytte vi lite julklappar också. Och busade med deras hund Moa.

En tredje jul?

Jag ska åka till mormor och morfar idag, på fredag och fira en till jul. De kunde inte fira jul med oss på julafton så vi får åka hem till de istället. Klapparna är redan inslagna och maten är redan uppäten. Så det ska nog gå bra. Vi höres.

Jul igen

Det blev en uppskattad rolig andra jul igår. Först fikade vi med glögg, godis, julklappsöppning, kaffe och lussebullar. Sedan blev det trerättersmiddag där både jag och Nalle fick prova våra nya julklappar.
Jag har fått en glassmaskin av min kära Nalle och han fick Irish coffe glas av mig. Så desserten kirrar jag framöver.

En andra jul

Andra julen ligger på agendan idag. Nalles familj och släkt ska komma hem till oss på julfika och middag.
Jag har stressat hela förmiddagen med att städa, fixa i ordning mig och städat lite mer. Snart kommer gästerna.

Let me intruduce you..

 ..To the Nutcracker.  
Han är min söta nya familjemedlem. Jag har i flera år velat ha en speciell nötknäckare. Så hittade jag den här sötnosen i Värmdo Centrum nyligen och kunde inte låta bli att ta med honom hem. Inte för att jag äter nötter, eller egentligen gillar nötter, men för att han är en söt och fin nötknäckare som kan vara bra att ha. Eller bara titta på. Ska det va, så ska det va liksom.

Jag är med Pippi

Japp, nu har även jag följt den randiga Pippi-trenden. Tomten var extra snäll i år och gav mig en blå och fin Pippi-tröja. Så nu kan även jag se ut som Pippi med flätor i håret och randig tröja.
Jag såg den i butiken och kunde inte släppa taget om den. Blå dessutom. Kanske inte som originalet, men ack så mycket snyggare och passande för mig.

Julafton

Julaftonen blev bra, men inte som jag hade tänkt mig. Mormor och morfar kunde inte komma i år för morfar har gjort illa foten och kan inte gå.
 
Så jag firade julen med Nalle, mamma och bror bara. Eller bara och bara. Det blev jättebra det med.
 
Vi åt mat så det sprutade ur öronen på oss. Vi tittade på Svensson Svensson som jag har gått och tänkt på i flera dagar nu. Jag tjatade om att få titta på Kalle Anka hela dagen också. Fast de hade klippt bort viktiga, roliga och kulturella klipp från Jultomtens verkstad. Tydligen är det helt fel att visa mångfald på tv. Inga invandrare får synas på tv längre.
Men svarta möss, vita ankor, kvinnoförnedrande scener och hån mot dvärgar får vara med på tv.
Men julen blev jättebra och jag fick hur mycket fina julklappar som helst. Alldeles för många. Jag är jättenöjd. Hoppas att de andra blev nöjda med sina julklappar också. Jag kommer njuta länge av denna dag.

God Jul

Jag ska fira jul hos mamma i Tyresö med Nalle, bror, mormor, morfar och hunden Moa, som vanligt. En tradition som jag längtar till. Först ska vi över och hälsa på Nalles mormor.Sedan blir det fika, Kalle Anka, julmat, tomten kommer och delar ut julklappar och Svensson Svensson som jag har längtat efter.
 
God Jul och ha det så himla bra nu. Njut av varje sekund.

Dagens höjdpunkt

Äntligen är alla julklappar inhandlade. Pjuh. Skönt att slippa den tygnden. Snart ska alla bara slås in. Men det tar jag imorgon. Då blir det även julbak. Pepparkakshus och lussebullar.
Granen klädde jag idag också. Ljus, glitter och alla dess färgglada kulor. Jag är riktigt nöjd med den. Otroligt tät och fin för en billig slant.
Julpyntade hela lägenheten också. Så nu står alla tomtar framme och samlar damm. Men fint är det. Och mysigt. Jul-igt liksom. Åh vad jag gillar julen.

Vänta lite nu

Skulle inte jorden gå under igår? Typ explodera och alla skulle dö? För typ tredje gången i år? Är jag i himlen eller lever jag fortfarande i detta snöiga landskap? Jag tror att jag lever. Det känns så. Jag känner glädje och jullycka. Granen doftar skog och kaffet smakar gott kaffe. Ja, jag lever i alla fall.  
Ska vi gissa på att jorden ska gå under nästa år istället? Och om inte det lyckas så kan vi ju gissa på att jorden går under år 2014 istället? Det verkar vara något spel att gissa ett datum längre fram och predika och argumentera för att jorden ska gå under då.
 
Jag börjar tröttna på dessa predikor. Jorden är stark! Jorden lever! Jorden kommer att ÖVERLEVA! Punkt.

Julklappsinhandling

Jag skulle ju julklappshandla till närbesläktade släktingar idag, men det slutade med att jag spontanköpte två julklappar till mig själv och en julgran istället. Plus några julklappar till släkten också, så klart.
 
Imorgon ska jag köpa tre julklappar till och sedan är jag helt klar. Då ska jag bara slå in alla hundra klappar, klä julgranen, julpynta hela lägenheten samt åka och köpa lite julmat. Men snart så kan jag njuta av ledigheten och fira julen.

In till stan?

Tänkte åka in till stan och trängas med alla andra miljoner idag. Men det snöar ute så jag tappade lusten att springa omkring utomhus och köa i timtals.
 
Blir nog att gå till Nacka Forum istället. Där har jag redan vart och julshoppat två gånger tidigare. Så tredje gången gillt då.
Ha en fin dag.

Inredningsprojekt klart

Nu är mitt lilla inredningsprojekt klart. Jag har målat om hyllan två gången med en vit matt färg. Låtit den torka i 3 veckor och sedan skruvat upp den på väggen och dekorerat. Blev en klar förbättring, tycker jag i alla fall.

I wish for..

Kära tomte. I år har jag vart duktig och kämpat med många olika saker som att till exempel ta körkort, flytta till Småland och börjat studera en YH-utbildning. Så i år önskar jag mig detta. 
 
Tack på förhand

Jullov!

Nu är första terminen genomförd och sista skoldagen är avklarad. Jag har läst 2½ kurser var av två fick jag VG i slutbetyg. Den sista ska jag fortsätta med efter jul.
 
Jag är nöjd.
 
Nu tar jag jullov i nästan tre veckor (fast egentligen har jag två hemuppgifter som jag ska göra under lovet också, så helt ledig är jag alrdig). Men nu ska jag lämna skoluppgifter bakom mig ett tag och fokusera mer på julmat, julklappar och umgås med familj och vänner.

Skol-update

Förra inredningskursens hemtenta är nu rättad och jag blev godkänd på denna. Egentligen fick jag till och med VG. Men jag vet inte om läraren vågar sätta ut det som slutbetyg. Hur som helst är jag nöjd med kursens resultat.
 
Nu läser jag försäljningskursen och idag var den roligaste dagen sedan skolstart. Idag gick vi igenom en beteende-modell som har fyra beteendedelar. Ett dominant beteende, ett socialt inflytande beteende, ett stabilt hjälpsamt beteende och ett kompetent beteende. Jag gjorde ett test för att se vilken grupp jag tillhörde och allt stämde perfekt. Läraren berättade om de olika beteendedelarna och det var väldigt träffande.Stämde helt.
 
Men roligt var det.

Ljust och fräsht

Ja, jag var ju på den här Ljust och fräsht showen i Globen i helgen. Såg Fredrik Lindström och Henrik Schyffert som höll en dialag om livet, inredning, gamla trender och allt möjligt igentligen.  
Det var deras allra sista föreställning. Tidigare har de hållt på i två år.
Men den här föreställningen avslutade de med eld och lågor.
 
De avslutade showen med att spela en rocklåt med de unga brudarna från Sahara Hotnights. Shyffert på guitarr/bas och Lindström på trummor. Ascoolt.
Inte visste jag att de kunde lira instrument så bra. Väldigt fascinerande.   
Så showen var skitbra. Humor, realistisk grund, gamla inredningstrender och nutida relationer. Allt var med i showen med glimten i ögat. Ibland sa de saker som var så träffande att man både skrattade och grät, samtidigt.
 
Ljust och fräsht får 4 Kentor av 5.

Gungig kryssning

Vilken bra kryssning det blev då. Lyckad. Vi åt gott på restaurang, hängde i vinbaren en stund och sedan ut på dansgolvet och drinkbaren resten av kvällen.
Båten gungade på riktigt bra. Det var skitväder utanför med snöstorm och kyla. Men innne på båten gungade allt på bra och man såg tydligt på dansgolvet och korridorerna vilket håll båten gungade åt. Alla gick åt samma håll. Höööger.......... och... vääänster.......... och... höööger........... och... vääänster..........
 
Men det blev en lyckad kryssning som vi sedan avslutade på Globen där vi såg den allra sista förestälning av Ljust och Fräscht, med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert. Skitbra show.

Kryssing ikväll

Då blir det kryssning ikväll då! Woho. Party all night long.  
 
Det är jag, Nalle och två killkompisar som ska kryssa.
 
Just nu sitter vi hemma hos oss och dricker glögg och äter lussebullar, för att värma upp inför kvällens evenemang. Middag, drinkar, dans och party blir det senare. Yey. Jag är så taggad och skulle verkligen behöva komma ut lite. Slippa tänka på alla skoluppgifter och inlämningsrapporter.
 
Nu, in i dimman.

Trevlig Lucia då

 Glad Lucia.  
(Förra året firade jag Lucia på Gran Canaria. Det var härliga tider det.)
 
Jag har gjort en fältstudie idag. Besökt en massa butiker för att se hur säljare agerar. Inte så roligt faktiskt.
 
Det var min Lucia det. Hoppas att din var mycket bättre.
 
Jag får fira min Lucia imorgon istället. Då ska jag på kryssning med några vänner. Ser fram emot det.
Trevlig Lucia.

Färgsättningscollage

Här är kollaget jag gjorde i veckan, som jag sedan redovisade för klassen och läraren.
Jag var inte alls förberädd men redovisningen gick bra. Uppgiften var att färgsätta en hel lägenhet efter en potential kund. Jag skulle välja färger, tyger och material som skulle matcha och passa ihop på alla tänkbara sätt.

Mycket att göra

Veckan (mån-ons) har vart hektiskt med mycket att göra. Måndag och tisdag har jag haft försäljningskursen med dess teorier, rapporter och föreläsningar och i onsdags hade jag en stor redovisning där jag har färgsatt en hel lägenhet som har hängt tungt över mina axlar en längre tid. De senaste dagarna har jag bara jobbat och fokuserat på den färgsättningsuppgiften och inte haft tid för något annat. Men nu när den äntligen är klar och blev bra, kan jag gå vidare i livet och fokusera på nästa uppgift, en stor säljteknikrapport som ska lämnas in på söndag.
Så rullar hjulet vidare..... och oron fortsätter.

På ett försenat tåg

Snökaos och mörker och här sitter jag på ett försenat tåg till Alvesta. Imorgon är det skola som gäller. Den nya försäljningskursen ska ha sin andra vecka. På något konstigt sätt ser jag fram emot kursen.
 
Lärarinnan, som egentligen är en topsäljare och har några föreläsningar då och då, har sålt in sig bra och manipulerat mig till att gilla denna kurs. Jag gillar ju egentligen in försäljning... men hon har manipulerat mig bra. Jag är såld.

Nu får de fan ge sig

Jag läste en länk på facebook att en skola i Laxå har förbjudit allt som har med pepparkakor att göra i deras Luciatåg. Här hittade jag länken
 
Inga barn får vara pepparkaksgubbar längre, pepparkakssånger har tagits bort och det ska inte bjudas på några pepparkakor heller. Anledningen är att någon kan ta illa upp.
 
Någon kan alltså ta illa upp för att barn klär ut sig till pepparkakor, sjunger en gammal traditionell sång och bjuder på kakor.
 
Det är ju fan helt otroligt.
 
Jag blir arg. Ska vi förbjuda alla prinskorvar på julbordet också?! Ska vi neka alla Italienare en isglass?! Ska vi ta bort alla svenskar ur Sverige?!
 
Dumma jävlar. Jäkla idioter. Skärp er för fan!

Ibland har man tur

När ens sambo helt plötsligt och spontan vill bjuda på middag, på Thairestaurangen i grannkvarteret. Fast jag har erbjudit mig flera dagar att själv bjuda på pizza, för dyrbara studentpengar. Men då blev det thaimat istället. God taimat. Mycket taimat. Så gott och mycket att jag mådde illa av all mat.
Men till slut tryckte jag i mig all mat och mätt och belåten styrde jag kosan hem sedan. Tack Nalle för att du är så himla bäst.

En vit dag

Nu har jag suttit och pluggat hela dagen känns det som. Men några timmar är det nog i alla fall. Julmusiken har spelats non stop hela dagen och snön ligget tjock och vit på marken.
 
Nu ska jag ut till Nacka Forum och shoppa lite. Tänkte köpa kollagepapper till en skoluppgift samt kolla på lite eventuella julklappar.
Ha en fin vit dag.

Inte ens förvånad

Ja, vad ska man säga. Tåget var försenat 45 minuter och min sittplats fanns inte ens med. Varför är jag inte ens förvånad, när det gäller SJ.
 
Vilken tur då att jag sprang till tåget för att jag först höll på att missa det. Och sedan fick stå och vänta i 45 minuter bland kyla och snö.

Det kan sluta snöa nu

Det kan sluta att snöa nu. Det räcker. Jag vill inte ut och skotta igen.  
 
Alla tåg ställdes in igår. Alla flyg på Arlanda ställdes sedan in av allt snökaos. Och biltrafiken ska vi inte ens tala om. Alla bilar ligger huller om buller överallt.

Strandsatt i Alvesta

Jäkla SJ och ställa in mitt tåg till Stockholm idag, på grund av snökaos. Inte kunde jag få någon ny biljett idag heller för att det var fullt på alla andra tåg också...  
Så jag fick boka om min biljett till imorgon istället. Visst, det funkar ju det med. Men jag blir strandsatt här i Ettan i Alvesta en extra dag, utan planerad mat, tvätt och skolmaterial. Hoppas att morgondagens tåg går då också och inte blir inställt det med.

Första Advent i Ettan

Jag har köpt ett sött litet adventsljus som jag har i Ettan för att fira alla Advent. Sött och litet, passande för lilla Ettan i Alvesta.

Julen har kommit till Ettan

Ettan har blivit julpyntad med en söt liten bordsjulgran, en miniamaryllis och en pyttejultomte. Lite julpynt till en liten lägenhet.
 

I Alvesta igen

Har tagit mig till Alvesta nu för att påbörja en ny kurs imorgon. På måndag börjar jag läsa försäljning. Känns ju inte lika lockande som inredning i alla fall. Inte så roligt alls faktiskt. Men det blir nog bra. Bara att bita ihop och göra det man ska.

1 Advent

  1 Advent erbjuder snö, sol och en tågresa ner till Alvesta ikväll.

Julbord

Årets julbord spenderades på det nya Artipelag konferans och restauranglokal i Gustavsberg. Ett jättehäftigt nytt ställe med utsikt över Baggensfjärden och med olika utställningar på vardagarna.  
Julmaten var god men hade inte världens bredaste sortiment kanske. Jag och en till specialbeställde en portion lutfisk var också. För att lyxa till det lite extra. 
Så jag är nöjd och åt så att jag nästan mådde illa. Som man alltid gör på varje julbord, äter och äter och äter. Jag tackar så mycket för detta julbord.

1 December

Åh vad skönt det är med sovmorgon. Dricka lite kaffe i lugn och ro. Hinna läsa alla mail. Njuta av adventsljusstaken i fönstret. Snön ligger utanför fönstret. Mörkret håller på att fall.
Ikväll ska jag på julbord med sambons arbetskollegor. Nalle ska självklart med också. Så ska vi äta oss mätta på julens alla godheter och dricka oss.... "mätta" (?)(fulla?) av alla goda juldrycker. Ska bli jättekul.
 
Först måste jag bara duscha och fixa iordning mig. Hare'!

RSS 2.0