Drar till Åland ikväll

Ikväll drar jag till Åland och blir borta till på söndag kväll. Jag åker redan runt 5 tiden idag.

Två av mina kusiner tar studenten den här veckan så jag ska gå på två studentmottagningar. Skoj skoj.

Presenterna är färdigköpta, jag är nyduschad och snart är jag färdigpackad. Eftersom jag flyr landet tar jag en paus från bloggandet också. Jag får en förtidig semester helt enkelt. Men kanske fixar jag några tidsinställda inlägg för er skull. Vi får se.
Ha det gott och slit inte ihjäl dig.

Dusty dirt

I förrgår natt, typ tre på natten, fick Nalle för sig att leka hela havet stormar och välta ut blommor över hela golvet.

Jag hade precis gått och lagt mig och med en duns föll krukan från fönstret och all jord över hela golvet. (Det kanske inte var med meningen, men). Klockan tre på natten..!

Har sprungit

Sist jag var ute och sprang, ja förutom förra veckan då, då var det snö och is på marken. Idag stekte solen 25+. Det var riktigt varmt ute, vilket jag inte hade räknat med. Men skönt ändå. Hoppas det blir soligt och varmt hela vecka nu, i alla fall på Åland.

Lägger benen på ryggen

Ska väl dra ut på en springrunda snart. Packa lite och byta om först. Hare

Min mammas dag

Har vart över hos mamma idag. Jag och Nalle åkte till min mamma idag och suprizade henne med present (choklad), blommor och smarrigt fikabröd. Färgglada munkar och kladdkaka-ballerina.

Sedan blev vi tydligen bjudna på middag också, vilket jag inte alls hade räknat med. Mamma hade fixat i ordning grillat kött och korv tillsammans med potatisgratäng och grönsaker. Men gott var det i alla fall. Sen spelade jag, Nalle och bror det klassiska Monopol. Gud vad länge sen jag spelade det. Det är verkligen barndomsminnen. Bror och jag har suttit och nött spelet i flera år. Jag brukar alltid förlora men den här gången kom jag på andra plats. Weii.

Övningskörde hem därifrån sen. Gick fort och bra (=lite trafik!).
Både jag och Nalle överlevde.

Mors dag

Grattis på min mammas dag idag.

Jag ska komma över och överraska dig idag. Jag och Nalle kommer över med lite godsaker. (Ska sova lite först bara). Kram

Svärföräldrar över på "morsdagsmiddag"

Nalles föräldrar kommer över på middag idag om 30 minuter, så idag efter shoppingenhar jag städat och fixat här hemma. Så nu är rent och fint, typ. Nalle står i köket och steker hemmagjorda köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater i och till det blir det klyftpotatis med rotfrukter i ugnen, svampsås och en flaska vin. Yummie.

Studentpresenter?

Nästa vecka åker jag till Åland för att fira mina kusiner som tar studenten (Grattis i förskott tjejer). Så idag har jag vart och kollat på lite presenter till de. Jag har svårt att bestämma mig.

Själv hade jag ingen egen studentmottagning eftersom min pappa lämnade landet en vecka och ingen i familjen verkade vilja ha det ändå... Kändes meningslöst.
Så, ehm... vad ger man till en nybliven examinerad student?

Funny

Stackars isbjörnar. Damn commercials.

Dålig statistik

Jag tycker att ni är dåliga på att läsa min blogg? Igår var sämst på riktigt länge. Det är inte så att ni har ett eget liv va?
Eller är min blogg inte underhållande längre? *Snyft*

Glad Louise

Weey, happy me. Jag har jobbat på min favvo förskolan igen. Då blir jag glad. Denna gång på småbarnsavdelningen. Alla hade typ saknat mig och ville att jag skulle jobba där fler veckor. Jag blir så glad av att höra det.

Synd (eller kul för mig) bara att jag ska åka till Åland nästa vecka på kusiners studentmottagningar.

Poledanceuppvisning

Fan vad grymma vi var idag på dansuppvisning. Superbra, fast sista dansen fick en helt ny låt i slutet och jag tabbade mig bara en gång. Men annars så gick allt jättebra. Fy sjutton vad nervös jag var. Men hur kul som helst.

Nu sitter jag nöjd hemma med rödflammiga, träningsvärkande och smärtiga ben. Jag är ostretchad, luktar svett och är trött. Väl värt det.
Men imorgon blir det jobb igen och livet fortsätter som vanligt.

Dansuppvisning

Nu drar jag iväg på dansuppvisning. Wish me luck

Konstig nervös dröm

Ikväll har jag poledanceuppvisning som jag har gått och längtat efter. Men inatt drömde jag att jag missade den.

Jag drömde att efter mitt jobb åkte jag och Nalle till en vän till honom som bodde i min föredetta bästa kompis villa. Vi satt på övervåningen vid ett litet bord och typ fikade och var sociala. Nalle och han pratade mest. Tiden bara flög iväg och vi hade tittat på Nalles klocka hela tiden, som vi trodde gick rätt. Efter ett par timmar råkade jag se på min klocka och upptäckte att den gick rätt och var alldeles för mycket. Jag hade missat min dansuppvisning! Kicki hade inte messat och påminnt mig heller och min mamma var där och skulle titta på. Jag mådde jättedåligt och var ledsen.

Till slut, efter mycket skuldkänslor, vaknade jag upp på rygg (jag gillar inte att ligga på rygg), svettig och var fortfarande ledsen. Hade jag missat min egen dansuppvisning?
Det tog en stund innan jag fattade att det bara var en dröm. Pjuh.

Nu är jag taggad med supernervös inför kvällen uppträdande.

Övningskört på konstiga vägar

Har vart och övningskört en runda idag också. Ganska nyss. Gick väl ganska bra men jag blir ju så himla irriterad när jag kör. På allt. Irriterad på trafiken, människorna runt omkring, skyltar och lite på Nalle också, när han informerar mig försent om vart jag ska eller ska titta på... Humh....

42 minuter senare

42 minuter senare, svettig, och med en fluga i munnen och en fluga i ögat har jag kommit hem från min joggingtur. Var jag inte sämre?
Sprang jag verkligen på 42 minuter? Med min dåliga kondition? Helt otroligt.

Fick knappt någon håll heller, bara den sista biten. Stört.

Hade till och med supermatchande kläder och skor till springrundan. Svart och turqouiset!

 


Ut och jogga?

Är ledig idag så jag tänkte dra ut och springa lite. Tror du jag fixar det? Har inte sprungit på över 2 månader. Aja, får väl ta det lugnt då. Ha en bra dag

Min kväll

Slutade lockan 16 idag och har inte gjort något speciellt vettigt sen dess. Förutom att laga mat då och plocka lite tvätt här hemma. Tv:n har nog vart igång hela tiden också, samt datorn.
Nalle har vart på möte hela kvällen så jag har inte haft något bättre sällskap ändå. Ha det gott

Svävande DNA-partikel i rymden?

Det känns som att jorden INTE har gått under än. Drömmer jag på något sätt eller hade gubben helt fel när han påstod att jorden skulle ha gått under lördagen den 21:a maj? Jag kanske svävar omkring i rymden som en liten
DNA-partikel eller så är gubben helt störd i huvudet?
Hur kan man äns påstå det? Att jorden kommer gå under?
Spärra in gubben på livstid för f*n. 


                                        

 Jorden gick inte under

Profet förutspådde att domedagen skulle inträffade under lördagen Jorden gick inte under – men domedagsprofeten gick under jorden.


Annars mår jag bra nu. Jag lever och har hällt i mig en flaska vitt, käkat grillat älgkött, busat med en hund och umgåts med Nalles syster plus sambo. En väldigt trevlig kväll helt enkelt.

Nu är jag hemma, trött och borde verkligen gå och lägga mig. Måste först läsa ett mail bara.
Sov så gott och hoppas att du lever än. Natti

Sticker iväg på grillmiddag nu

Ska över till Nalles syster och sambo på grillmiddag och smida framtida planer. Ha det gott och ha ett bra sista liv de sista minuterna innan jordens undergång.

Jordens undergång?

Än så länge har jorden inte gått under. Jag väntar ivrigt på jordskalvet.
(Suck, knasiga gubbes flummiga idé om att jorden skulle gå under nu? Sjukt, den har ju inte gjordt det de andra gångerna någon har påstått att jorden ska gå under, typ vid millenium o.s.v...)

Shoppat turqoiset

Hela veckan har jag längtat efter att få shoppa och slänga bort pengar på onödiga klädesplagg och skor. Jag har ju redan allt jag behöver men skulle gärna vilja förnya min garderob lite. Så idag var det dags.

                               Idag har jag shoppat! Shoppat turqoiset!

Dagens shopping består av t-shirts, tunika, skor, bikini och fundation.
Strålande matchande. Jag är redo för sommaren. Get me sun.

Tydligen ska jorden gå under

Det sägs att jorden ska gå under imorgon av en stor jordbävning. Runt 18 tiden tror jag att det var. Ska man tro på det? Kommer jorden gå under imorgon? Är det idag människans sista dag i livet? Ska allt liv utrotas?

Nja. Jag vet inte riktigt. Jag tror nog inte på det hära. Men man vet ju aldrig. Så fort jag säger det ena, blir det det andra och så fort jag gör det andra blir det det ena. Jag hoppas inte att jorden går under, det kan jag säga i alla fall. Jag har inte levt klart mitt liv än. Jag är för ung för att dö. Det är ju du med. För ung för att dö.

Suck för SL

                         Fy f*n för SL idag. De gör det inte lätt för sig.                 

När jag skulle åka till jobbet imorse och det var varmt och jag hade stressat till bussen och har åkt ett par minuter blir bussen så himla överhettat att den stannar och kan inte åka en meter till. Kul... suck.
Jag kliver av, väntar och tar nästa buss.                                                          

Tunnelbanan till Gullmars sen stannade en stund på bron, så då fick jag sitta ner och vänta ännu mer.
Näst sista bussen kom också försent så idag är jag inte så glad på SL. Bye

Sista poledance ikväll

För en stund sen kom jag hem från den allra sista poledancen. Synd bara att det inte gick så bra som jag hade hoppats på. Den sista halvtimmen fick jag hjärnsläpp, dåligt grepp, ont i kroppen, framförallt runt benen och svettades som en gnu. Kunde knappt göra några trix alls.
Tråkigt när det var sista gången. Men på söndag är det genrep inför uppvisningen nästa vecka. Spännande!

Förlängd vik-tid (igen)

Imorgon ska jag upp och jobba igen, fredag också, men jag slutar tidigt, runt 3 på eftermiddagen båda dagarna. Imorgon blir det också den allra sista poledansen innan det är dags för genrep och uppvisning. Jag börjar redan bli sådär löjligt nervös nu. Det är ju en vecka kvar ju. Men ändå så går jag runt och tänker på dansen.


Aja, nu är jag supertrött men vill inte gå och lägga mig än för det. Måste koppla av lite först framför tv:n eller nåt liknande. Natti natt och sov så gott.

Organisationstävling

Efter kvällens scoutmöte är jag helt slut i huvudet och kroppen för den delen.

Direkt efter jobbet var det stress hem, laga och slänga i sig mat samtidigt som jag letade busstider och googlade fram scoutaktiviteter för kvällens träff. Det var tydligen jag som skulle hålla i mötet med barnen. Hade jag vetat om det tidigare och förberätt mig mer hade det gått superbra.

Nu är jag inte superkvinnan med magiska krafter så det gick bara så sådär.
Helt okej helt enkelt.

Övningskört

Har vart och övningskört idag. Gick ganska bra, körde mest motorväg och kollade lite under huven ett tag, i spöregnet!
Vi handlade lite efteråt, käkade middag och nu sitter jag här hemma med sprängande huvudvärk och försöker tagga ner.
Snart måste jag gå och duscha innan det är dags att gå och lägga sig för imorgon ska jag upp tidigt och jobba.

Ledig igår, jobb idag

Tidigt idag ringde chefen och ville att jag skulle jobba på en ny förskola i Enskede. Eller förskolan är ju inte ny men för mig är den ny. Så jag virrade mig ut till förskolan på trötta ben.

Sista dansveckan nu

Sista måndagsdansen var idag. Det gick jättebra och jag var helt slut i kroppen framåt de sista minuterna. Vi hade mycket "fri tid" då man kunde träna på det man ville. Jag körde mycket hänga upp och ner och bara hålla fast mig i benen i stången. Skitsvårt och det gör ju så fruktansvärt ont i benen också.

Fick till och med lite inpelade filmer på när jag hänger upp och ner. Vet inte hur jag kan lägga upp de här på bloggen dock (är inte helt supernördig på it) man jag ska försöka få fram de så ni kan få se. Nalle tyckte det såg bra ut i alla fall.

Flätor

Mitt hår är äntligen så långt att jag kan göra flätor av det. Woho!

Äntligen kan jag göra lite frisyrer på huvudet. Fast sånna här flätor kan jag inte göra. Varken med långt hår eller med mitt egna halvkorta hår.

Ledig idag

Idag var jag ledig så jag sysselsatte hela förmiddagen med att ta hand om diskkaoset i köket. Det såg för tääskigt ut.

Ikväll blir det dansträning också. Det är den sista dansveckan innan det blir uppvisning.

Blå-gult mot blå-vitt

Det är tydligen hockey på vår tv nu. Sverige - Finland 0-0. Blä så tråkigt. Kan det bli mer tråkigare. Men Nalle vill se....

Sockersöt

Den här killen måste nog vara sötast av de alla på Eurovision i år. Sockersöt.

Eldar Gasimov som sjöng Azerbaijans bidrag och vann hela Eurovision med tvåbarnamamman Nigar Jamal (som var mest jobbig att titta på). Men visst är han söt?! Född 89. Lilla pojk.

Även Saade och Rumäniens sångare är söta också. Eller är det bara jag som tycker det?




Fikat

Jag och Nalle har vart över hos Nalles farmor och fikat idag. Även Nalles familj var där. Men nu är jag hemma och vet inte vad jag ska göra. Det är mulet och kallt ute också.

Bronsplats i Eurovision

Woho, yes. Sverige kom på tredje plats! Bra gjort. Bra Sverige. We're back. 


Men hur kunde Azerbaijan vinna? Hur gick det till? Va den ens bra? Schysst att många svenskar har vart med och gjort låten i alla fall.

Top 5 kanske?

Fan vi kanske vinner i år, eller kommer top 5. Vad tror du? Top 10 i alla fall.

Eurovisonfinal ikväll

Snart är det Eurovision soncontest, om en timma ungefär. Jag och Nalle ska titta på den tillsammans. Tänkte käka lite popcorn då också och mysa.

Men innan blir det en fet pizza. Ha en trevlig lördagskväll.

Spelkväll

Igår träffade jag Kicki, Danne, David, Thomas och Johan hemma hos Danne i Nacka. Vi kollade på hockey, Finland mot Ryssland 3-0, drack cider och spelade sen kortspel till sent sent på natten. Jag var skittrött men hade ändå superkul. Kom väl hem runt 4 tiden på morgonen.

Vi är med i finalen

Fy sjutton vad bra att sveriges bidrag kom med i Eurovision i år. Låten är ju skit ändå och lilla pojken Saade är för självgod. Men så himla bra att vi kom med i finalen i alla fall. Hoppas att vi kommer top 10 nu. Förra året var ju pinsamt.

Impulsonsdag

I onsdag lurades jag in till stan efter jobbet för att se lite av KTH:s Quarneval. Nalle ville att jag skulle möta honom där. Jag var stentrött och inte alls på humör, men en kort impuls vistelse kunde jag offra mig för. Men när jag kom in till stan fick jag reda på att rockbandet Lillasyster skulle spela på KTH och en cider kostade 20kr styck så jag blev kvar där flera timmar istället. Asnice var det.
Så himla skoj att se de live.

                                         
Jag var lite halft VIP gäst när jag var där och stod i ljudbåset och kollade på. Efteråt fick jag gå bakom scenen och stå riktigt nära spelarna. Se de på nära håll. Coolt va?!

Jag kom hem jättesent den vardagen. Runt ett eller nåt på natten. Så skönt när man skulle upp klockan 6 morgonen efter och jobba....


Bra jobb(at)

Det bästa med jobbet är nog att man får lön för att sitta och göra sånna här teckningar på arbetstid. Schysst va? Eller att sitta ute i solen och gassa.

Måste man gå runt halva jordklotet för att få lite mat?

Efter fjärde försöket fick vi äntligen mat idag.

Jag och Nalle tänkte äta på Sjökrogen runt hörnet idag så vi gick dit efter att jag hade övningskört och handlat mat. Men matstället var stängt när vi kom dit.
Då fortsatte vi gå mot Sickla centrum, 20 minuter bort, till ett annat matställe. Det var ju självklart också stängt. 

Jag var aphungrig. Min mage kurrade och jag kände hur orken tog slut. Jaha, då gick vi till närmsta hamburgareställe. Det var också stängt. Men va f*n då. Suck.



Då gick vi bittra tillbaka halvvägs hem till Kinakrogen där vi äntligen fick lite mat i magen. God och mycket mat fick vi. Mumsfilibaba.

Ut i trafiken

Ni ska jag ut och övningsköra, så håll er borta från vägarna. Annars kanske det händer en olycka.

Ska sen handla mat till hushållet. Blöh!
Ha det gott och kom ihåg att hålla dig borta från vägarna nu, alla vägar.

Vårens värme

Snart är sommaren här. Jag har suttit och solat på balkongen en liten stund idag.

  Solen skiner och värmen stiger. Snart blir det premiärgrillning också! Lovely.

Lagom lördag

Det är lördag idag som nog alla känner till och uppskattar.

Jag fick en lång sovmorgon, käkade frukost för någon timme sen och sitter nu och softar med musik omkring mig i högtalarna och kaffe i handen. Har planterat om en blomma, plockat disk och ska snart städa undan alla (få) påsksaker vi har framme, riset och sånt skoj.

Känner mig lagom duktig idag.

Fredag med Kicki & cola

Kicki har dragit nu och vi såg två filmer och tryckte i oss en massa chips och cola. Jag är så trött nu att jag knappt orkar sitta upp. Ska nog gå och lägga mig snart och ta en lång sovmorgon imorgon. Sköönt. Haft en bra fredagskväll?

Filmkväll med Kicki

Kicki kommer över snart och så ska vi ha filmkväll och käka snaks. Weii!
Skoj skoj.
Vovven Benji kommer också. Sötnosen. Hare gott.

Black and purple

Igår efter jobbet, innan min dans shoppade jag lite. Jag hittade en fin liten handväska i svart tyg och två lila leggings.
Jag hade lite dötid och gick runt och tittade i butiker inne i stan och så tilltalade de här sakerna mig. Så det var bara att ta fram plånboken.

Och om ni undrar så gick dansen väldigt bra också. Fast det är sjukt svåra grejer vi gör där, men det går bättre och bättre.

Trött

Alltså jag är helt slut när jag (äntligen) kommer hem på kvällarna. Igår blev det ett sent scoutmöte och idag var det dans. Jag hinner bara komma hem och sen är det typ läggdags. Igår var jag så trött att så fort jag kom hem så somnade jag på soffan i några timmar.

Nu sitter jag hemma på golvet, framför tv:n och andas ut lite innan det är dags att gå och lägga sig. Nalle har redan somnat på soffan.

Jag trivs faktiskt

Har vart och jobbat idag. På min favoritförskola. Där barnen är snälla och lyssnar på mig och där förskolelärarna är trevliga och pratglada och där jag trivs, faktiskt.
Trodde inte att jag kunde det, men jag blir glad av att jobba på den förskolan. Känner mig verkligen behövd och uppskattad, vad jag än gör.

De andra förskolelärarna där på förskolan vill att jag ska jobba där hela tiden, varje dag. Är jättekul att de vill det. Men det är chefen som bestämmer....

Jag ska jobba där imorgon också, kanske hela veckan och nästa vecka också. Men som sagt, chefen bestämmer.

Snö?! Nu?

Snö i maj!?
Behöver jag säga något mer...? Fy sjutton vilken blöt och kall dag det har varit.

I'm off

I'm off to my dance now. Ha en bra kväll.

Ledig idag

Idag blev jag hemma för en gång skull. Försökte ta en lång sovmorgon men väcktes tidigt av Nalles väckarklocka och sen av telefonen som ringde.

Ikväll är det dansträning igen. Klockan 8 börjar det, ganska sent men stängerna räcker till och det är få personer som är där. Brukar gå bra när det är få personer på plats.

Imorgon ska jag jobba också. Tillbaka på den första förskolan som jag jobbade på och hade lång vik på. Ska bli kul. Orkar inte börja om på något nytt ställe.
Så det blir jättebra att komma tillbaka.

Valborg

Vilken Valborg det blev då.

Först drog jag iväg till Tyresö och träffade Kicki, Milla och Nattis med hennes 6 veckor gammal son. Åh så liten och söt han var. Lille plutt.
Vi fikade lite och sen drog jag vidare hem till Lina.

Där var redan Nalle, Hugo och Micke. Bror min var på väg och skulle komma senare. Det blev fördrink och sen satte vi igång med trerättersmiddagen.
Förrätt - Toastskagen.
Varmrätt - Grillat kött, korv, ost och svamp med potatisgratäng.
Efterrätt - Bär och vit chokladsås in i ugnen och glass.

Vi gick ner till brasan en stund. Kollade när den tändes, tog lite lotter och hälsade på gamla vänner. Det är så stort och bra där nere vid Fornudden (dit vi gick och brasan låg) så nästan alla från hela Tyresö åker dit för att roa sig.
Vi drog hem sen till Lina och drack lite cider och spelade TP (junior). Jag och Lina vann! Woho. Fast det kan ha med att göra att killarna var för ofokuserade och påverkade av något annat.

Det blev sent och jag och Nalle åkte hem och somnade på soffan framför tv:n.
Jag hade en trevligt och rolig dag med goda vänner och god mat. Varför gör man det här så sällan för? Hade du själv skoj på Valborg?

RSS 2.0