Valborgsgrillning imorgon

Imorgon är det Valborg (och Konungens födelsedag) vilket ska firas med goda vänner och god mat.

Mitt på dagen imorgon ska jag träffa Kicki och Nattis som precis har fått en liten son. Vi ska ha en lite picknick ute i Tyresö.

Sen på eftermiddagen ska jag hem till Lina och grilla och dricka gott hela kvällen. Vi ska ta en kort tur ner till brasan och se när den tänds. Ska bli skoj.

Nu är jag trött och ska snart gå och lägga mig. Måste bara fixa lite saker först. Ha en trevlig Valborg.

Framsteg i dansbranchen

Idag efter jobbet var det dags att börja träna igen. Dansen har haft uppehåll under påsken men nu så satte den igång igen. Jag och min polare Kicki kom för sent men vi fick de sista smala stängerna som fanns kvar ändå. Woho! Vilket resulterade i att det gick jättebra idag. Jag klarade av ett hänga-upp-och-ner-och-bara-hänga-fast-i-benen-grej idag för första gången och det kändes jätteskönt. Som en lättare befrielse. Gled inte alls lika mycket som jag brukar göra heller. Ännu mer woho!

Skönt att jag fick sluta halv fyra från jobbet idag. Då var jag pigg och glad på hemvägen. Nu är jag supertrött och helt tom i kolan.

Vad i h......?

Vad fan är det här liksom?

Såg det för första gången idag på busshållplatsen. Det finns bara en knapp på den där lådan. Inga andra hål eller uttag eller knappar. Vad händer om man trycker på den? Kommer bussen snabbare? Kommer det en taxi istället? Ploppar det ut information om bussmaterialet på andra sidan hållplatsen?

Dagens dag

Jobbade idag igen. På det där stora stället med den där stora barngruppen. Det bara snurrar i huvudet på mig så fort jag tänker på stället.

Fick sitta med de minsta barnen idag vid lunchen också så jag hann knappt äta något heller. Bara passa upp och se till så att de fick mat i sig i alla fall.

När jag slutade drog jag hem till mamma och käkade middag innan jag drog iväg på juniorträff.

På juniorträffen idag skulle vi ha gjort knopar men istället blev det Valborgsfix och sorterade godis i påsar istället. Avslutade med "Djungeltelegrafen" (en lek) och jag förlorade bara EN gång, framsteg. Brukar annars förlora hela tiden. Barnen hade kul i alla fall.

Usch vad trött jag är nu. Har nästan tagit en timma att skriva ihop det här inlägget (framför tv:n också). Undrar om min lön har kommit föresten?

Tröttsam otur

Vilken otur jag hade idag när jag skulle hem efter jobbet.
Fick börja med att vänta på ersättningsbussen jättelänge, ovanligt länge. Sen missade jag precis tunnelbanan från Gullmars, men det gjorde inte så mycket för strax därefter kom det en ny.
Vid slussen sen var jag tvungen att springa till bussen men lyckades precis missa den ändå. Och nästa buss kom inte alls och den tredje bussen kom försent. Men det var ingen idé att stressa upp sig över det. Bara sitta ner och vänta och se alla andra idioter tränga sig. Blir så j-la bitter på vuxna människor som tränger sig före i kön. Riktigt bitter.

Nytt ställe

Varken jag eller Nalle sov speciellt bra inatt. Det var en konstig och ovanlig natt och jag drömde en massa konstiga drömmar.


Kvart i 8 ringde chefen och ville att jag skulle börja jobba igen. Nytt ställe, ny förskola och nya barn. Så det var bara att slänga i sig lite frukost och pallra sig till det nya stället. I Svedmyra låg det. Hittade knappt dit först, men det gick bra till slut.


Det är verkligen skillnad på de här två förskolorna som jag har jobbat på. Den ena är uppdelad och struktuerad medan den andra är lite rörig i en stor byggnad.

Här är två bilder från den förra förskolan. Kulbanan var väldigt populär av samma barn varje dag.

För lite..

För lite kaffe. För lite kaffe. För lite kaffe idag.  
Ge mig mer kaffe!

Grillmiddag hos mamma

Det gick bra att övningsköra idag. Fast Nalle tyckte nog att jag höll på att köra på en unge och åka för nära en trottoarkant någon gång, men jag hade full kontroll heeela tiden, typ.

Hemma hos mamma planterade vi om blommorna som vi sen ska ha ute på vår balkong. Så snart om vi har tur kanske det kommer fram färgglada blommor som pryder balkongen under sommaren.
Vi invigde altanen för första gången i år också. Vi satt utomhus och åt grillad mat, drack gott och såg solen gå ner i horisonten. Underbart.
Många barndomsminnen kom fram då. Jag ville bara springa runt på tomten som en liten flicka; Klättra i träd, springa i vattenspridaren, stå på händer i gräset och känna sommaren i luften. Mmmm, sommar.

Solens strålar gör mig så glad

Ska över till mamma på grillmiddag. Men först övningsköra, åka och handla och titta till Nalles båt. Höres.

Påskmiddag med goda vänner

Middagen blev bra och maten var god. Lamm med grönt potatismos, grönsallad och till efterrätt hade jag gjort en glasstårta med gelékrokodiler på.
Mums filibaba.

Kvällen slutades med att barnen och Nalle spelade game boy med varandra tills det var läggdags och hemfärd för vår del. Men en trevlig och lyckad kväll blev det med glada barn, roliga spel och god mat som sagt.

Påskmiddag ikväll

Ikväll ska jag och Nalle över till "familjen Rolle" och äta påskmiddag med de. Ska bli supermysigt. Sitta utomhus och kanske spela lite krocket med deras barn. Lamm tror jag att det blir till middag och jag har fixat efterrätten, hemmagjord glasstårta.

Look what I'm doing in April

Can you guess what I'm doing now?

Inget vanligt ris

Varför ha påskris som alla andra? Mitt påskris har börjat blomma, körsbärsblomster. Ser jättefint ut tycker jag. Lite roddigt, men fint.
Ha en trevlig påskafton idag!

Spillkråka

Bra start på dagen att först bli väckt för tidigt än planerat och sen spilla ut kaffe över hela bordet. Tur att solen skiner i alla fall.

Dagens middag

Dagens middag bestod av ett restauranbesök på Sjökrogen, bjuden av min underbara Nalle. Gott var det också. Mmmm, pommes och bea. Mmmm.....

Tussilago!

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag inte hade sett några tussilago på hela året. Nu när jag vaknade imorse såg jag mina första tussilago.

På frukostbordet, färdigplockade av min bästa Nalle. Han vet hur man gör min dag glad. NU ÄR VÅREN HÄR!
(Några veckor försent bara....)

Påsklov!

Eventuellt har jag längre lov också. Det var min sista arbetsdag på förskolan idag, min vik-tid gick ut. Och nästa vecka får vi se vad som händer. Jag väntar jobbsamtal på tisdag och ska kanske jobba där på torsdag eller åker på längre vik någon annanstans. Vi får se.

Men nu har jag ledigt i minst 4 dagar och tänker bara ta det lugnt, ta extra långa sovmornar och äta en massa påskgodis. Glad Påsk!

Sista dagen imorgon

Imorgon är min sista dag på jobbet. Då slutar min viktid. Mina 5 veckor har bara flygit fort förbi. Men jag ska förmodligen jobba där nästa torsdag igen. Hörde något om någon som villa vara ledig då. Så jag kanske får hoppa in då. Vi får se.


Påskmums

Idag på jobbet firade vi påsken. På förmiddagen fick barnen gå ut på gården och leta efter godsaker som "påsktuppen" hade lämnat efter sig; Lite chokladbollar. Mums
Vid lunch sen hade vi långbord och åt påskmat med glass som efterrätt.
Mums Mums.

Inne i personalrummet står en stor korg fylld med godis som jag brukar smaka på, ja alltså inte korgen utan godiset då.
Mer mums. 

I eftermiddags satt vi ute i solen och åt mellanmålet.
Ännu mer mums.

Jack-lös

Det har vart så varmt ute den här veckan att jag kan gå utan jacka på jobbet. Igår invigdes jack-lös-heten och även idag var jag utan jacka på eftermiddagen. Superskönt.

Inte helt pigg

Efter en 10-timmars lång arbetsdag är jag inte helt pigg just nu. Inte ens kaffe väcker mig till liv. Lägga mig ner och slappna av kan jag inte heller göra för jag ska snart iväg och handla.

Dansuppehåll

Dansen gick jättebra idag. Jag gled inte alls lika mycket som jaga brukar göra. Superkul. Vi var inte så många idag heller så det kanske hjälpte till lite. Ja så man vågade göra alla saker ordentligt och sträcka ut från stången utan att krocka i någon annan.

Nu kommer det bli ett dansuppehåll på en vecka. Påsklov! Så först nästa torsdag blir det träning igen. Och det kan ju vara skönt att ta en paus från all träning ibland. Vila upp sig lite. Eller hur?

Bytt dansdagar

Har bytt mina tisdagsdanser till på måndagar istället så snart ska jag iväg och påldansa lite. Ska först slänga i mig lite käk inna jag stressar iväg till bussen. Byyyeee.

Soligt vårväder

På vägen hem idag kom jag på en lite pinsam sak. Jag har inte sett en enda tussilago på hela året, fast jag har vart ute så mycket. Men krokusar, vitsippor, blåklockor och påskliljor har jag sett, men inte årets första vårblomma. Dåligt va. Pinsamt dåligt.


Pannkisar

Jag står och lagar pannkakor nu. Jobbigt för handen att vispa smeten var det så jag tog en liten liten paus för att dela med mig av den spännande aktiviteten. Kul va?

Snart ska de gräddas, men först lite spisstädning. Ännu mer roligt va?

Lyckad släktmiddag

Gästera kom efter ett tag och vi åt en supergod kycklingmiddag med ris, gräddsås och vin till det. Därefter blev det efterrätt med hemmagjord glasstårta, kaffe och lite fikabröd. Mums vad gott det var.

Mormor och morfar gillade lägenheten också. Det var deras första gång de var här och de tyckte om hur jag och Nalle bor. Det gör jag med. Det är så fint här.

Jag hade trevligt och även släkten med.

Gästerna kan komma nu

Sens jag vaknade imorse har jag bara städat och städat. Så här fint har det inte vart på länge.

Snart kommer mormor, morfar, mamma och bror över och då ska vi fika lite. På kvällen tänkte jag bjuda på lite supergod kyckling. Är laddad nu. Dags att få lite besök.

Gäster imorgon

Direkt efter jobbet var det städning, tvättning, mathandling som gällde för imorgon kommer mormor, morfar, hunden Moa, min mamma och bror över hit på fika och middag. Mormor och morfar har aldrig sett hur jag bor här med Nalle så det ska bli lite spännande.

Så idag på jobbet har jag vart lite ofokuserad och haft mina tankar på allt jag ska hinna med idag, innan de kommer hit imorgon (mitt på dagen). Tog precis en paus från allt städande för att blogga lite.
Vad skönt det var att sitta ner en stund.

Toleranstest varje dag

Idag har jag vart extra grinig på jobbet. Jag är trött och ofokuserad på dagarna även om jag vet vad jag sysslar med och gör det jag ska. Men jag känner efter och hör mig själv när jag gnäller och tjatar på barnen hela tiden.
Lyssnar barn aldrig på vuxna eller?

Idag källde jag ut minst två barn. (Vet inte om jag får skriva sånt här heller, men ni säger väl inget till någon?) När barnen inte gör som jag säger, fast jag säger det flera gånger, både "snällt" och "bestämt" så blir jag arg och kanske då gnällig på barnen. Men jag måste sätta mina gränser. De testar mina gränser hela tiden.
Synd att det bara är en vecka kvar.

Högläsning

Idag på jobbet fick jag hålla i vilostunden för första gången. Jag skulle läsa högt för barnen i typ en halvtimme; Och jag som hatar att läsa, speciellt högläsning också. Usch fy. Jobbigt. Men det var bara att bita ihop och göra sitt jobb.


Fick med mig mitt nyskrivna avtal också, på tjänsten alltså. Så nu ligger det hemma och skräpar istället.


Dags att gå och lägga sig nu. Det börjar bli sent. (Eller egentligen inte, men plikten kallar). Sov så gott. Natti

Betald fika

Nu är jag hemma från kalaset och börjar redan oroa mig inför morgondagen. Upp tidigt, dans direkt efter jobbet och kommer hem sent på kvällen trött och hungrig. Har inte heller fixat min ansökan till utbildning i höst. Åh!

Men idag på jobbet var det föräldrafika efter klockan tre på eftermiddagen. Jag var med en timma på det. Träffade lite föräldrar, käkade kladdkaka och fick betalt för det (tror jag).
Någon belöning ska man väl få för att man gör ett bra jobb, eller hur?

Fira sambons syster

Snart kommer Nalle hem och då ska vi åka till hans syrra och fira hennes födelsedag. Grattis på födelsedagen sambosyster!

Äsch då

Jahapp, då är det ännu en jobbvecka att se fram emot. Städat och tagit hand om disken borde jag ha gjort idag, men trött är jag. Snart ska jag gå och lägga mig också. Borde ha gjort det tidigare eftersom jag börjar jobba så tidigt imorgon, men äsch.

Imorgon efter jobbet ska jag och Nalle fira hans syrra som fyller år. Bjuds på middag där, så det ska bli kul och gott, för den delen. See ya'

Party party

Vilken flopp det bled att ta sig hem igår från festen. När jag precis hade kommit fram till busshållplatsen kom jag på att jag hade glömt mobilen, kvar på festen. Fan också. Aja, bussen kom och jag hoppade in.

Sen när jag ska plinga och gå av kör busschauffören så fort att han inte stannar vid min busstation utan släpper av mig vid nästa station. Kanske berodde det på att jag inte plingade i god tid, men ändå innan min station, eller så körde han så snabbt att han bangade på att stanna helt enkelt. Skit också.
Jag får gå sista biten hem.

Men festen var rolig och vi åt tårta och drack några cider efter det. Sen spelade vi Buzz frågespel i typ tre timmar där mitt lag vann(!), tills klockan blev runt halv fem på morgonen då det var dags att dra sig hemmåt och allt gick fel.

Shoppat

Japp, jag tog mig an litye shopping idag. Blev 3 byxor och 2 tröjor och sen lite uppfrächingsgrejer från apoteket.

Nu snart blir det en fet pizza innan jag ska iväg på fest hos Danne i Nacka.
Bye bye ha det gött

Orkar jag?

Hade tänkt att shoppa lite idag. Får se om jag orkar. Fest ikväll också, får se om jag orkar med det med. Mår inte helt hundra.

Äntligen fredag

Åh vad skönt det är att det äntligen är fredag. Det har vart en jobbig vecka med mycket jobb och ansvar. Idag t.ex. var jag helt själv med några barn från klockan ett i några timmar innan vi gick ut och jag fick hjälp av de andra "fröknarna".

Och igår mådde jag ganska dåligt men var kvar på jobbet i alla fall. Så nu är det så skönt att det är fredag så man äntligen kan pusta ut och ladda batterierna.

A funny moment


Tröttsamt

Idag har jag inte mått så bra. Imorse mådde jag illa och hade ont i magen, men sen gick det över. Och då fick jag istället ont i huvudet, som jag nu har haft hela dagen. Så tröttsamt. 

Jag har inte tid att vara sjuk nu. Imorgon på eftermiddagen måste jag ju ta hand om barnen nästan själv ju. Jag har fått för mycket ansvar för att kunna bli sjuk nu.

En fläng av fluensan

Maginfluensan går omkring bland förskolan på jobbet och jag tror att jag har fått en halv fläng av det. Stundvis ont i magen, illamående, trött och huvudvärk. ORKAR INTE!

En bra rubrik

Fick beröm idag på jobbet, men inte utav mina närmsta arbetskollegor utan av en dam på grannavdelningen. Kändes bra att höra att man gör lite nytta där. Så mycket som jag är ensam med barnen


Jag vet inte om jag ska säga det, men det är kaos på jobbet vilket ger mig mer ansvar och mer att göra på dagarna. Är helt slut i huvudet efter 4 tiden varje dag.

Min mun ler för det

Barnen har hostat på mig, de har snorat på mig, slemmat, gråtit, blödit och geggat på mig. Jag har vart med om allt möjligt de närmsta veckorna på jobbet.
Men min mun ler ändå.


Idag har jag vart en hel del själv* med barnen på jobbet. Imorse runt halv 8 tog jag emot de första barnen och på eftermiddagen sa jag hejdå till de sista som var kvar innan jag gick för dagen. Men imorgon blir det sovmorgon!


* Ensam "fröken" från min avdelning

Impulskörde

Tog en lång impulstur med bilen idag. Nalle ville att jag skulle ut och övningsköra idag också så det var bara att åka ut. Fick lite kärringstopp och solen rakt i ögonen men jag gjorde framsteg med att börja köra ut vägar 
en gång istället för att "träna" lite på någon parkeringsplats eller
otrafikerade vägar.

Slutat tidigt

Fick sluta tidigt idag, innan kl.16, för första gången sens jag började jobba på förskolan. Kändes skönt eftersom jag hade börjat så tidigt idag, halv 8 och ändå var jag där nästan en halvtimme för tidigt. Borde passa på och göra en massa viktiga saker nu, men pallar inte.

Men annars så

Bilturen gick väl ganska bra idag.

Fick de två första kärringstoppen, höll på att åka in i ett räcket och blev irriterad på min handledare, men annars så gick det bra.

Parkerade även i parkeringshuset för första gången också. Känns bra.

Kära medtrafikanter

Ska ut och övningsköra snart. Det blev inget förra veckan så vi får se hur det går den här gången. Se upp alla som är i trafiken två timmar framöver. Bye

Vapiano

Det blir utgång med Kicki och Danne ikväll. Vi ska gå till Vapiano och det är deras första gång där. Ska bli intressant att höra vad de tycker om stället. Jag har vart där två gånger tidigare med Nalle och jag tycker att det är ett bra ställe som inte är som andra restauranger. Annorlunda och inte alls så dyrt.

Har du vart där? Vad tycker du om stället?

Chockat kroppen

Igår var det den första April och jag ville verkligen komma på något oförglömligt skämt att dra upp här på bloggen. Men jag kom inte på något alls. Jag var helt fantasilös och trött i huvudet.
Sorry att jag har vart så tråkig på sista tiden. Men från att gå hemma varje dag till att jobba heltid med barn är verkligen ett sätt att chocka kroppen och huvudet på.

Andra veckan avklarad

Jaha, då har jag avklarat en till vecka med barnen på jobbet. Nu har jag fått mer ansvar och är ibland själv (från min avdelning) med barnen.
Nu är det bara tre veckor kvar och sen får vi se hur det blir i framtiden.

Idag frågade ett barn mig hur länge jag ska jobba där. Jag svarade tre veckor till och hon bara ja, ja, ja, ja. Min första tanke då var att jaha, hon vill bli av med mig och tycker det är jättebra att jag ska sluta så snart (snyft). Men hon tyckte att det var jättebra att jag skulle vara kvar där så länge istället. Det var jätteroligt att höra. Då blev jag glad.

RSS 2.0