Nya pjuks

Jag har investerat i ett par nya höstkängor (igen, som förra året). Ett par svart läderpjuks från Skopunkten.
Är helnöjd med de. De är snygga, enkla och än så länge hela, till skillnad från alla mina andra skor. De har inte för högt skaft eller för höga klackar, utan är helt enkelt lagom för mig, för att ha till vardags i skolan. Jag bygger på en utvecklande stil.
 
Jag känner att jag behöver nya höst-, vår och sommarkläder. Skor, jackor och kläder behöver jag för de gamla är slitna och trasiga. Vinteroutfiten har jag redan. Så det är bara att jobba vidare, när pengar kommer in på kontot.

Efter stormen

Här i Alvesta var inte stormen så farlig. Visst blåste det jävligt mycket men inga hus blåste omkull, inga bilar flög i luften och inga människor omkom.
Men ganska många träd låg dock på marken. Förmodligen inget allvarligt. Men ändå.
 
Plus, så kunde jag ta mig till skolan idag utan någon försening. Både dit och hem. Stormen är över nu.

Jag bangar på skolan idag

På grund av stormen Judas och inställda tåg var skolan inställd till klockan 13 idag. Men när jag ska ta det första tåget, runt kl.12.30, som skulle gå under förmiddagen var det försenat i drygt 1 timme.
 
. . . . . . . . . . . . . . . .
 
Det känns väldigt ovärt att sitta i skolan 3 timmar för att sedan vänta på ett försenat tåg i 2 timmar till för att komma hem igen. Nä, det bangar jag på.
Får prova igen imorgon istället. Undrar om jag ska försöka att ta tåget som ska gå 2 timmar innan det ordinarie tåget, så att jag hinner vänta på förseningen i 1-2 timmar, utan att komma försent till skolan, som börjar kl.9. Låter det rimligt? Suck....

St. Jude

Jag kan inte förneka att jag känner en viss oro här nere i Alvesta, när vinden slår utanför, fönsterna vibrerar, elen skiftar och löven flyger högt i luften fram och tillbaka. Helt plötsligt stormar det till och det känns som att hela huset ska falla ihop. Och här sitter jag, ensam och vågar knappt röra mig i lilla Ettan. Tänk om halva huset blåser bort?!
Skolan är inställd halva dagen imorgon och jag har hört att stormen ska lugna ner sig till imorgon eftermiddag, men man vet ju aldrig.

Stormvarning klass 3

Det är storm här i Småland nu. I Skåne är det redan kört och snart även vid västkusten. Stormvarning klass 3. Folk blir varnade att gå utanför huset och man ombeds att ta in alla utemöbler och lösa föremål utomhus, så att de inte blåser iväg.
Jag kom smärtfritt till skolan imorse och sista tåget hem skulle ha gått klockan 15. Resten av tågen var inställda på grund av stormen St. Jude (Judas och nu kallad Simone i Sverige). 15-tåget blev till sist 70 minuter försent, men jag är glad att jag bara kom hem idag. Det hade varit jobbigt att bli strandsatt i Älmhult, utan tak över huvudet. Klasskamraterna som skulle till Växjö kunde ta en ersättningsbuss om de ville, men jag kunde bara ta det sista tåget.
 
Tågen är inställda till kl. 24 i natt och eventuellt även till kl.12 imorgon. Vet inte om jag vågar åka till skolan i Älmhult imorgon. Lyckas jag komma dit kanske jag inte kommer hem igen. För stormen lär väl knappats vara lugnare imorgon?
 
 

Jag försöker lite

När jag är här i Alvesta försöker jag vara lite duktig på vardagarna. Jag tränar, pluggar och försöker äta lite sundare. Idag var det ett tappert försök på salladsärtor till middagen. Gick väl okej.

60-årskalas

Jag och min sambo slog ihop våra födelsedagar och bjöd på kalas i lördags för våra vänner. Jag har som tidigare nämnt stått och bakat för ett helt kompani och Nalle lagade mat för ett helt kompani på lördag. Och vi blev "bara" runt 14 personer. Lite trångt i vår lilla tvåa men alla hade trevligt och jag var jättenöjd.
 
Vi fikade en massa med hemmagjorda bakverk och köpt tårta (eftersom jag hade bakat alldeles för mycket och under kvällen "tjatade" jag på alla att de skulle äta mer muffins), vi åt middag och efteråt en hemmagjord glasstårta och ännu mer fika. Ingen gick därifrån hungrig i alla fall. Den saken är säker.
 
Så det blev en himla lyckad fest. Tack alla som medverkade och kalasade med oss. Nu kan jag leva gott några veckor till. 

Tentamen

Det kändes bra att göra tentan och läraren sa med en gång att det såg bra ut, att det borde bli ett godkänt, när jag lämnade in tentan. Men han skulle rätta alla prov under veckan som kommer.
Som vanligt var jag sjukt nervös kvällen och morgonen innan tentan, men nu känns allt så himla bra. Det var en befrielse att lämna salen. Jag kände mig glad och 10kg lättare. Inget kunde få mig att må dåligt.
Jag vet att det är minst en fråga som jag har fel på. Men man kan ju inte ha alla rätt.

Tenta imorgon

Ja, då är det tenta imorgon som gäller. Jag har suttit två dagar nu och läst i böcker, skrivit anteckningar och gjort övningsuppgifter. Ändå så kan jag inte allt.
 
Och det jag tror att jag kan kommer säker inte ens med på provet. Jag har säkert pluggat på fel saker, känns det som.
Det här provet kan gå hur som helst. Jag hoppas att jag klarar det, men man vet ju aldrig. Du får önska mig lycka till och be att jag klarar det här. Snälla. Låt mig lyckas.

Jag fattar noll och ingenting

Jag pluggar och pluggar men inget fastnar i huvudet på mig. Jag fattar noll och ingenting.
 
Är helt slut i huvudet efter allt läsande och har blivit så ofokuserad. Men jag måste kämpa för att få ett godkänt i alla fall.
 
Imorgon hinner jag inte plugga lika mycket för då ska jag träna, städa, duscha, packa och gå och lägga mig tidigt så jag är pigg på fredag, då tentan är. Då jag även ska ta tåget till Stockholm och hinna städa och göra iordning det sista innan min fest på lördag.
Men livet handlar väl om att ha fullt upp och ta hand om sig själv, andra och allt annat.

Istället..

.. så kollar jag på inredning på nätet. Åh det finns så mycket som jag vill ha.
 
Till exempel dessa inredningsdetaljer från Illums Bolighus. Komsi komsi.

Har ingen motivation

Usch, jag har tenta på fredag och känner ingen motivation alls till att plugga. Jag hade sista lektionen idag och det är fortfarande jättemycket som jag inte kan. Kan väl egentligen inget utantill.... än.
 
Men ska tvinga mig själv att plugga både imorgon och på torsdag. Ett godkänt ska jag få på tentan i alla fall. Det ska jag kämpa för.
 
Men inte idag.

Appropå bakning

Nu när jag väl håller på och bakar och är husmoderlig gjorde jag en plåt mockarutor också, för första gången. (Igår gjorde jag några chokladbollar också).
Och direkt efter det blev det en äppelkaka också. Allt ska förtäras på kalaset nästa helg. Mockarutorna blev jättegoda men äppelkakan hann jag inte provsmaka innan jag frös in den.
Så jag hoppas att den blir god nästa vecka, uppvärmd i ugn med lite vaniljsås till. Yummie.
Gissa om min frys är proppfull nu. Så här mycket bak har jag nog aldrig gjort i hela mitt liv.

Blir nog bra det här

Jag håller på att städa hela lägenheten, har önskemål att hinna plugga också och samtidigt bakar jag muffins. Slängde ihop en smet som jag gräddade i ugnen. Lade på en glasyr och så såg de lite mer aptitliga ut.
Har dock inte provsmakat de än men de blir nog goda. Blev ju inte brända i alla fall, som det brukar bli när jag bakar. Tänkte bjuda mina vänner på lite fika nästa helg då jag och Nalle ska ha kalas tillsammans. Hinner inte baka något nästa vecka då jag är i Småland hela veckan. Har tenta på fredag till exempel.

Att vara rödhårig

Sanningen och myten om rödhåriga.

 

Det finns inte många äkta rödtottar i världen, bara 2-5 % av världens befolkning är födda med rött hår. Rött hår kommer faktiskt från en genetisk mutation, och den genen är recessiv. Det betyder att ett barn måste ha två föräldrar som bär den genen för att få rött hår.

 

Det ordet flest sammankopplar med färgen röd är "varm", det kan vara för att rödtottar enligt myten är "heta och intensiva".

En studie visade faktiskt att kvinnor som varit otrogna hade färgat håret rött innan de hade en affär. Och när kvinnor med olika hårfärg skulle värdera hur nöjda de var med sina sexliv, var det kvinnor med rött hår som var mest nöjda med livet under täcket.

 

Rödtottarnas ess i ärmen är att deras hår inte blir grått när de åldras.

 

När det gäller antal hårstrån, ligger de (naturligt) svarthåriga dåligt till, med ett genomsnitt på ca 100.000 hårstrån. Bara rödhåriga ligger sämre till, med sin 90.000 strån. I jämförelse har en blondin i snitt 150.000 hårstrån på huvudet. Forskare menar att detta är ett resultat av att håret är till för att skydda hårbotten mot solen. Ett svart hårstrå skyddar bättre, därför har blondinen i gengäld blivit utrustad med fler strån på huvudet.


Ny frissa

Jag var hos frisören häromdagen. Jag var så trött på mitt långa hår som bara var i vägen, kittlade mig oavbrutet och tog flera timmar att lufttorka efter en dusch, så jag klippta av 2 dm ungefär. Frisören alltså, hon klippte.
 
Före:
 
Efter:
Bortsett från att jag ser likblek och sjuk ut så blev det en skön och uppskattad förändring. Jag är supernöjd i alla fall. .

Typ frisk

Näst sista veckan i kursen företagsekonomi är avklarad och några få saker kan jag redan till tentan nästa fredag. Men det är sjukt mycket jag inte fattar än. Och jag blandar ihop allt...... resultaträkningar, budgetar, kostnadskalkyleringar, bidragsanalyser och allt möjligt. Fy vad svårt det är.
Idag efter skolan gjorde jag ett försök att träna igen. Var ute på en kort springrunda. Kändes bra och gick smärtfritt. Skönt att vara frisk igen, typ. Lite hosta kvar, men annars mycket bättre sedan min förkylning för några veckor sedan.
 
Imorgon åker jag tåget mot Stockholm. Weii.

Bröllop

Idag ska jag på bröllop. Det är Nalles syster som ska gifta sig med sin trogna kärlek sedan barndomen.
Så finklänningen ska på och klackskorna fram. (Det kan vara skönt att gå på lite roliga kyrkobesök i år också). Åh så roligt.
 
Ett stort grattis till brudparet. All lycka i världen önskar jag er.

En avslutande förmiddag

Jag var på gravsättning av min "svärfar" idag på förmiddagen. En liten ceremoni för de allra närmast. Det var jobbigt, men nu kan man försöka att gå vidare i livet och andas ut lite. Det värsta är över och alla moment är genomförda.
Solen sken och himmelen var blå. En egen plats fick han tillslut och nu kommer han ha det bra där borta, där uppe i det blå.  

Motionerad

Efter 2 sjukveckor med vila tog jag mig i kragen och tog mig an en kort joggingrunda idag efter skolan. Jag värmde upp för ovanlighetens skull med rask promenad i 10 minuter innan och sedan kämpade på i ett ganska lugnt tempo. Det var varmt med dubbla tröjor men kallt ute.
Men det gick bra att springa och det är skönt att vara tillbaka på banan igen. Nu hoppas jag bara att jag ska bli fortare frisk.
 
 

RSS 2.0