Fika, blommor och bussen

Oj oj vilken dag det har vart idag alltså. Helt sjuuukt. Och bussresan hem ska vi ju inte ens snacka om. Jag kan bara skratta åt den.

Men först började min dag med en fika hemma hos Hugo. (Efter min frukost då alltså). Vi snackade mycket och drack kaffe. Kanske blir det till och med en kryssning i slutet av sommaren, vem vet.
Hemma sen städning och blomfixning. Ja, jag klippte och vattnade och fixade mina blommor, vilket verkligen behövdes. De såg mer döda än levande ut... innan.....

På kvällen sen skulle jag till ett informationsmöte angående ett eventuellt jobb. Det var inne i stan på Sveavägen. Företaget skulle berätta vilka de var och vad de hade för vision och framtidsdrömmar. De berättade hur en "bra säljare" bör vara. Som om man inte visste det innan eller?! Hur som helst så satt vi en bunt vilsa människor i ja, ungefär 1 ½ timme och lyssnade på deras snack. Så nu väntar jag på att de ska ringa mig så det kan bli en intervju.

Men på bussresan hem sen, oj oj alltså. Ja efter några 100 meter släktes laporna på bussen. Okej, inget mer med det tänkte jag. Sånt kan ju hända liksom. Men kort därefter började bussen sänka farten och tillslut stanna vid vägrenen. Stanna på en motorväg!?
F*n också: sa jag tyst för mig själv. . Jag var trött, hade inte ätit middag och klockan var runt halv tio då liksom. Orkaaa! I högtalaren sa busschuffören att det var nåt tekniskt fel och att det skulle komma en helt ny buss om ca. 15 min.
Vi väntade och väntade. Väntade lite mera och väntade lite till. Jag började tillslut le för mig själv. Hur kul är inte detta liksom. Jag hörde flera som sa att det skulle ta flera timmar att GÅ hem. Jag förstår de. Det skulle ta jättelång tid. Så där står vi som en vilsen fårflock utan herde. Övergivna vid vägkanten och kan inte komma hem. Hehe. Komiskt va?

Det åkte förbi flera bussar och en massa bilar som tutade på oss. Skitkul. Men tillslut, efter ca. 20 min, kom det en helt ny buss till vår räddning. Ännu tröttare och segare åkte jag nu hem. Fy vad illa jag började må på bussen. Det luktade konstigt. Väldigt konstigt. Tur att det var ett sånt friskt och skönt väder på promenaden hem sen. Väldigt uppskattat. Tack Gud för detta.

Tjejmiddag!

Kom hem igår natt, typ vid 3, hem från Kickis tjejmiddag. Det var skitkul. Vi var 6 st tjejer som åt tacos och drack vin. Jättetrevligt var det. Många som jag (som vanligt) inte har träffat på länge var där. Skönt att få snacka av sig lite och bara lyssna och iakta alla andra. Sweet.
Igår och i förrgår var jag med Björn också. Vi käkade middag och promenerade lite. Det har regnat så mycket så vi har inte kunnat göra så mycket. Det har vart tråkigt. Bara suttit inne typ.  Men mysigt. Ska över till honom ikväll också och äta middag.

Imorgon kanske vi ska till en medeltidsmässa. Jag, Björn och några av tjejgänget. Men vi får se hur planeringen blir och hur det slutar. Man vet ju aldrig sånt med de. ;P

(Bra) Jobbat

Mobilen har vart borta och jag har vart alldeles nojjig över det. Dagen efter som mobilen försvann skulle jag på ett handledarmöte på arbetsförmedlingen. Jag sov oroligt den natten och vaknade en timme för tidigt än när väckarklockan skulle ringa, utan att veta om det. Så jag fick vänta på mötet en timme för mycket.... helt i onödan egentligen. Bara för att jag inte visste bättre. När mötet sen skulle börja så var min handledare inte där heller. Så jag fick snacka med någon annan, vilket inte ledde till något resultat. Inte ledde nånstans.... helt onödigt möte.  

Jag har föresten tränat en hel del denna vecka. Och förra. Nästan varje dag faktiskt. Promenerat, cyklat eller joggat. Duktig Louise, duktig flicka.
I Lördags fick jag äntligen jobba också. På en nattklubb. Och ni vet väl när nattklubbar brukar sluta? Ja, runt tre på natten. Så jag kom väl i säng runt fem-tiden på morgonen. Mmmm, kul va. Jag är någon slags inhoppare. Och ja, det är ju bättre än ingenting, så jag är glad.


På söndagen sen var det tänkt att jag skulle träffa Nalle och äta middag. Men helt plötsligt var jag tvungen att jobba då igen. Så jag har nu jobbat hela helgen. Visst känns det skönt, men det är synd att det är på helgen som jag oftast behövs där.

Nä, nu ska jag fortsätta att titta på Simsons.
Hare gött


Eurovision Songcontest 09

GRATTIS NORGE till den överlägsna segern i Eurovision Song Contest 2009. Lilla charmiga Alexander som sjöng "Fairytale". Kanske inte världens bästa bidrag, men okej var den. OCH, Norge vann, vårt grannland, ett nordiskt land. Wow, framsteg. Och vart kom Sverige då? Femte sist, skitbra.... verkligen....... Sveriges bidrag är verkligen dåliga, det finns ju statistik på det. De allra flesta.

Men min favorit var ändå Danmarks bidrag "Belive Again", eller det helt störda bidraget ifrån Albanien med den läskiga mannen i glittrig turkos mask. Sjukt! Men Danmarks alltså... söta Brink. Jag blir helt förtrollav av hans röst. Underbar musik.

Vita lögner

Det här med vita lögner, är det verkligen så farligt? Nej, jag menade inte den där gamla tv-såpan som gick på tv för typ hundra år sen. Nej, utan lögner som är mindre farliga, mer milda. Lögner för att skydda någon, något eller kanske sig själv. Är sånna inga bra? Aldrig någonsin?

Jag vet att man inte ska ljuga. Ärlighet vara längst, säger man ju. Och ja, det stämmer också. Men ändå? Jag skulle hellre vilja höra en lögn, som skyddade mig, än en lögn som skulle göra onödigt ont. Lögner skadar, lögner gör ont. Men hellre en vit lögn än en svart.

Alla har ljugit nångång. Alla har gjort det. Till och med den bäste, någon gång. Och om jag nu måste ljuga, så skulle jag hellre dra till med en vit lögn..... än att säga något jättehemskt. Inte för att jag ljuger så ofta....
Är jag helt dum i huvudet? Är det bara jag som tycker så?

Minioravslutning

Varje måndag har jag (+ några till scoutledare) miniorträff med våra yngsta barn i kåren på scouterna. Och idag var det jag som höll i den sista träffen. Det var avslutning idag. Jag pratade lite med barnen och frågade lite vad de tyckte om terminen. Alla gillade det som hade vart. Sedan gick vi ut i parken och lekte med barnen. Gick in igen och fikade och myste lite med barnen. Eller myste och myste.... de fick lite saft i all hast och jag delade ut små märken som barnen hade samlat på sig under terminen. Små märken att spara och sy på scoutskjortan. Det är inte så nördigt som det låter faktiskt.

Middag på Donken efteråt med Hugo och Lina. Jag var väl småtrött och hörde inte riktigt vad de pratade om varje gång. Mummel mummel var det mesta jag hörde. Jag missförstod lite vad Lina sa en gång.

Lina: Vet du vad jag såg idag, en mopedist med punka?
Jag: (Tänker några sekunder för mig själv) Va.. vad sa du?
Jag: En nudist på en pulka?!


Det var det jag hörde. Hur kunde det va möjligt, det finns ju ingen snö kvar i Sthlm?!
Annars har det var en gasnka slapp dag idag. Har inte orkat göra nåntint. Fast nu på kvällen, innan jag kom hit så var jag ute på en liten promenad i det kalla, friska, vårvädret. Skönt ändå. Sov så gott

Zucchini..?

Tjohoo!
Hej hur är det? Här är det ganska bra faktiskt. Just nu är det jättebra. Jag har vart hemma hos Björn på middag, shopping i närheten och fått motorstopp på väg hem till mig. Ja, så här är det, idag har jag vart på shoppingrunda med Björn på nåt konstigt modeställe i en stor tegelbyggnad. Kläderna var väl kanske inte i min stil, mest för lilla Agda, 83 år, som försöker vara lite ungdomlig. Men vi tittade runt lite på kläder, skor, väskor och smycken. Smycken! Halleluja. Det fanns så många snygga smycken i sista butiken vi tittade på. Åh, alldeles turkosa och blå och lila och jättefina.
(Fotona är åt helvete, jag vet, men jag har inget bättre. Har ingen vettig kamera).
Back to reality.... Vart var jag, ja jo sedan åt vi en mysig middag ikväll. En pasta-med-vitlök-och-zucchini-rätt. Asgod blev den faktiskt. Jag måste medge att jag var väldigt tveksam i början, men det blev väldigt gott. Fet men samtidigt nyttig. När jag ser en zucchini tänker jag alltid på vegetariskt. Många veggo-rätter brukar vara gjorda på zucchini (eller liknande... eller vad vet jag, jag är ingen vegeterian?!).
Övningskörde ikväll också. Det måste ha vart rekord på motorstopp. Jag vet inte hur många det blev, men runt ett tio-tal i alla fall. Men jag tränande mest på att starta i backe och parkera. Jag lyckades krocka ockkså. Japp! Backade rätt på en stenmur. Aha..... Duktigt Louise, duktig idiot.

Igår, lördags, mådde jag skit. Jag var bakfull, trött, hade ont i hela kroppen och en massa annat tjafs. I fredags var jag nämligen och bowlade med en polare. Discobowling, yeah. Det blev en och en annan drink. Möjligtvis (självklart) en drink för mycket i slutändan och möjligtvis (självklart igen) några timmar för lite sömn den natten. Men men, kul var det så den (bak-) smällen får man ta. Good luck with you. Nu tänkte jag gå och sova. Natti

Det regnar ännu mer

Nu har det nästan regnat hela dagen. Till och från hela tiden. Mer eller mindre hela tiden.

Igår fick jag låna mammas stegräknare så idag har vi vart ute på promenad (idag igen) i regnet. Vi gick i drygt en timme och i horisonten kunde man skymta lite sol. Och värsta fina regnbågen syntes. Jag menar vackra underbara regnbågen syntes. Hela regnbågen syntes, verkligen hela. Det var så vackert. Jag blev helt förtrollad, helt fascinerad.
 
Den var verkligen helt underbar. Alldeles rund och fin. Helt klar också. Det har jag aldrig sett förut. Wow

Det regnar

Usch, jag fryser nu. Jag är kall och blöt och sitter i smått mörker för att min skrivbordslampa fortfarande inte fungerer.
Idag har jag cyklat, 30 min ung, till mitt arbetsförmedlingsmöte. Det har gått alldeles för lång tid nu som jag inte har fått något fast jobb..... så min handledare föreslog några andra alternativ för mig under mötet. Det ser ganska mörkt ut för framtiden och inget händer. Lågkonjukturen tar över och fler och fler blir arbetslösa. Det sägs att det kommer att vara lågkonjuktur till år 2011. Kul..... kul.....

När jag skulle hem sen från mötet så hade det börjat regna. Så jag trampade på i regnet och kylan.... Det blåste som f*n också, så mina fingrar höll på att frysa till is.
Nä, just nu är det inge roligt. Ska fortsätta nu med mitt kaffe som ska göra mig varm. Det har jag bestämt. Gör mig varm nu. Mina händer är ju fortfarande kalla. "Värme, värme, Åh la la laa, ge mig värme, värme, Åh la la laaah!"

Valborg och annat

Jag skriver så sällan att inläggen blir så långa. Här är några bilder från Valborg på Fornudden i alla fall. (En lite mesig brasa blev det i år igen).
Majbrasan som brinner. Varför kallas det egentligen för Majbrasa, när det är sista April som den brinner? Anyway..
Mina miniorbarn skulle tända brasan och det gick jättebra. Nervös ska man vara, då presterar man som bäst. Både jag och barnen var det, men diskret. Det var mycket människor där på fältet. Alla sprang fram och tillbaka. Ältade hit och dit.

Sedan på kvällen skulle jag ju träffa Björn och några polare på Valborg och sen skulle vi åka till slottsparken och chilla lite. Men som vanligt när man ska träffa de blir det inställt eller ändrade planer. Precis som denna kväll, det blev inställt. Så det blev bara jag och Björn hemma hos honom istället. Men vi klarade oss bra. Vi hade jättemysigt. Vi låg och kollade på National Tresure 2. Bra film, typ likadan som första filmen. Historia, gåtor och gråttor. Men bra.

1 maj, Björn väcker mig på morgon. Han tycker att det är dags att gå upp. Jag tycker att det är på tok för tidigt att gå upp på en (till) ledig dag.... Vi hinner softa lite på morgonen innan vi blir tvugna att åka först hem till mig och hämta lite grejer, sedan övningsköra och sist åka och handla krubb. Klockan springer iväg och hemma sen hamnar vi framför solen på balkongen i nån timme. Underbart. Kvällen kommer och vi provar på en ny maträtt. Ett nytt recept med couscous, svamp och kyckling. (Och lite vin). Tyvärr har jag inte receptet här men det var jättegott i alla fall. 
Kvällsmys framför tv:n med brieost och kex. Nam nam. 
Lördagen åkte vi och tittade på lampor. Björn behövde en ny till vardagsrumstaket (som han lyckades förstöra för några veckor sen). Vi har tittat tidigare på liknande lampor, som han hade innan, men lampköpet slutade med att vi köpte en helt annorlunda lampa. Väldigt snygg faktiskt. Svart, rund lampskärm med designade ringar på. Skitsnygg. Åkte ner till vattnet sen och åt glass, eller jag åt mer en milkshake. Vi gick längs vattnet i solen. Nöjda met köpet, nöjda med vädret, nöjda med dagen.

Övningskörde lite mera på söndagen. Då Björn innan hade väckt mig på tok för tidigt igen samma morgon. Trött var jag hela dagen. Orkade inte övningsköra så avancerat heller så det blev mest "vanlig" körning. Allmän körning som jag brukar kalla det. Åkte hem sen, hem tiill mig, hem till stöket. 

Oj vilket intressant inlägg. Jag känner hur intressenivån ökar.... verkligen. Lite underhållande?? Lite bittert? Tragiskt? 

RSS 2.0