Krämig vitlökssill
Några fåglar på Midsommar viskade i mitt öra att de tyckte om min hemmagjorda vitlökssill. Så jag tänkte vara en vänlig själ och lägga ut receptet här, för er alla.
4 portioner ca. 10 minuter

1 burk sill, 450 g
1 dl turkisk yoghurt
½ dl majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad rödlök
3 msk hackad gräslök
Flingsalt
Vitpeppar
Gör så här:
Låt sillen rinna av. Blanda yoghurt, majonäs, vitlök, rödlök, gräslök, salt och peppar i en skål. Häll ner sillen och låt ingredienserna mogna tillsammans i ca. ½-2 dagar. Färdigt.
Vill man ha en mer starkare smak av vitlök så lägg i en extra vitlöksklyfta. Annars är den jättegod som den redan är.
Skriv tillbaka
Trackback