Gym, gym eller gym?

Gymkortet slutade förra veckan och löpträningen drog igång i onsdags istället. Jag har nu gymmat två månader på World Class och provat på det gymmet. Jag har tidigare tränat på Sats och Friskis & Svettis och kan nu i efterhand jämföra alla tre gym.
Efter egen åsikt, egen erfarenhet och egen förutsättning kan jag säga att: 
 
Vill man träna i grupp så som till exempel spinning, gympa eller cirkelgym är det bäst på Friskis & Svettis. Deras instruktörer och träningspass är effektiva, roliga och motiverande att träna till. Man behöver inte ha magrutor och biceps stora som fotbollar innan, utan det räcker att komma som man är och göra sitt bästa. Övningarna är jobbiga, musiken bra och svetten kommer att rinna.
 
Vill man bara gymma, med vänner eller själv i sin egen takt är Sats det bästa gymmet. Där har de nya fräscha maskiner i en modern ljus miljö som inspirerar en till att vilja träna och testa på alla maskiner och redskap. Det finns klätterställningar, gummiband hängandes från taket och pinnar att vifta med som man kan prova. Det finns stort utrymme för uppvärmning, fler av varje gymmaskin och utrymme för stretch med mjukt underlag.
 
Vill man ha en bra personlig tränare ska man välja World Class eller Sats. World Class (där jag var på i alla fall) har dock ett dåligt gym med gamla och få maskiner i en liten mörk lokal. Men där kanske det är lättare att lära känna någon annan som tränar eller ta en fika med personalen. World Class har bra och trevliga personliga tränare som hittar på roliga och varierande träningsuppgifter med ringar hängandes från taket, polestångsövning eller boxning på säck.
Alla träningsställen har gym, gruppträningspass, personliga tränare, dusch och bastu. Alla i olika bra skick och utbud som jag sa precis här ovan.
Så ta med träningskläder, vattenflaska, hänglås och prova dig fram. Det finns "prova-på" tillfällen som inte kostar så mycket, eller ingenting alls.
 
Och kom ihåg, Ge inte upp!

Skriv tillbaka

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0